Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.11.2001, 16:33   #1
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Kopiowanie Shogun Total War

Czesc
Mam oryginalna plyte wyzej wymienionej gry. Clony wykrywa Safedisc. Wiec nie namyslajac sie dlugo odpalam Clona i probuje sklonowac plytke, a tu niespodzianka Clon nawet nie ruszyl. Zdziwilo mnie to troche, ale nic odpalam BlindWrite I w sumie skopiowalem go na dysk tylko, ze zajelo mi to prawie godzine. Bylo cos kolo 100 bad sektorow ( wszystkie na poczatku ), ale gdy probowalem nagrac to Blind nie pozwolil wykrywajac jakis blad. I gdy chcialem zabrac sie za ponowne skopiowanie wpadl koles i wzial plyte.
Nie dlugo znowu bede ja mial wiec postanowie ja jednak skopiowac.
Moze macie jakies rady?
Mam nagrywarke lg 8x4x32.
Weron jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.11.2001, 03:43   #2
s0ny
Bywalec

Data rejestracji: 21.10.2000
s0ny zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jak sie nie myle to ta nagrywarka nie ma DAO RAW wiec nie zrobisz kopii 1:1 na niej. Wiec znajdz inna wypalarke albo wez 'zmodyfikowane' pliki z http://www.megagames.com
s0ny jest offline  
Stary 06.11.2001, 15:42   #3
Weron
All Eyez On Me

Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
No nie, ale mimotego potrafie przegrac nia safedisc2.
Wiec safedisc powinienem tym bardziej.
Weron jest offline  
Stary 07.11.2001, 01:54   #4
s0ny
Bywalec

Data rejestracji: 21.10.2000
s0ny zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Dopiero LG 16x10x40 (GCE-8160B) pozwala na przegranie SD2, zaden z wczesniejszych LG tego nie potrafi (oczywiscie chodzi mi o kopie 1:1). Musiales probowac przegrac nie oryginaly tylko plyty z gieldy czy inne kopie juz ze zdjetym zabezpieczeniem jesli dzialaly potem. Wskazuje tez na to Twoje zdziwienie bad sektorami na poczatku plyty - tak jest zawsze z safediscami v1 i v2. Nie uda sie Ci tez przegrac 1:1 SD1.

Ale do rzeczy nie ma sie co podlamywac. Na plycie sa pliki game.exe i game.icd. Game.icd to wlasciwy exek tylko zakodowany a Game.exe to loader zawierajacy takze zabezpieczenie. I tu cala slabosc SD1.
Kopiujemy zawartosc plyty na dysk. Rozkodowujemy wlasciwego exeka z pliku ICD (mozesz zrobic to programem unSafeDisc) Potem podmieniamy exe i wypalamy (pamietaj by nadac taka sama nazwe plycie).
Jest tez inna metoda ale nie polecam. Kopiujemy jak leci, czymkolwiek. A potem podczas gry w pamieci musimy miec taki rezydentny programik ktory gdy zabezpieczenie gry sprawdza czy to oryginal to go oszukuje.
PS Czy to jakas fajna gierka (bo kumpel pytal czy chce to powiedzialem ze nie bo bawie sie cywilizacja3, ale moze to byl blad)? Jaki to typ gry, bo tytul sugeruje nawalanke?
s0ny jest offline  
Stary 07.11.2001, 15:32   #5
Weron
All Eyez On Me

A mowie ci, ze skopiowalem safedisc2.
Fakt, ze nie byl to oryginal tylko juz przegrana gra ale 1:1.
Zrobilem to BlindWrite .
Na dysk zrzucilem ja bez zadnych subkodow.
A nagralem w trybie chyba sao cooked.
Chcialem tak samo zrobic z ta gra tylko , ze mam juz nowsza wersje Blinda a w tej nie mam mozliwosci wyboru trybu on z gory narzuca mi jeden nie pamietam teraz jaki i przy probie nagrywania jak juz wczesniej wspomnialem wyrzuca, ze jest blad i w ogole nie chce nagrac.Gdyby koles nie wpadl po ta plyte to bym zainstalowal ta wczesniejsza wersje i bym sprawdzil czy da rade.Ale ogolnie dziwi mnie to, ze clon nie dziala, stoi w miejscu podczas przegrania na dysk.
Bo w przypadku safedisc2 to bezproblemu zgralem na dysk dopiero przy nagrywaniu spiepszyla sie plyta.
Tak w ogole to dzieki, za rade.
Tu masz opis gry:SHOGUN - Total War

Strategia czasu rzeczywistego
Czas akcji: Szesnastowieczna Japonia, - wojny domowe.
Spory toczą się pomiędzy panami feudalnymi. Każdy z nich pragnie zjednoczyć kraj i sprawować w nim najwyższą władzę. W Shogun Total War zarządzamy całym państwem. Trzeba będzie wydobywać surowce, szkolić wojsko, dbać o mieszkańców i walczyć. Największym atutem gry są potyczki i regularne wojny. Po ich rozpoczęciu przeniosimy się na trówymiarowe pole walki. Wszyscy wojownicy w czasie bitwy, a ma być ich ponad kilkatysięcy (nawet 5000) na raz są osobnymi modelami. Główną podstawą naszej armii będą piechurzy, ale dnajdziemy również dużo wojsk zaciężnych. Odnajdziemy zwykłych żołnierzy, łuczników, samurajów, muszkieterów, jazdę lekką i ciężką a nawet wojowników ninja.
SHOGUN łączy strategię turową (jest tu polityka, zarządzanie zasobami i głębia Cywilizacji) z bitwami rozgrywanymi w czasie rzeczywistym.
Wspaniały engine 3D: zapierające dech w piersiach scenerie (nie izometryczne jak w C&C).
Weron jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: