Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.12.2005, 16:17   #1
igora
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.12.2005
igora w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagrany film nie ma kodeków? [problem]

Witam!
czytałem FAQ żeby sprawdzić czy jest coś podobnego ale nic nie znalazłem, więc daję nowy temat.
Chcę nagrac film 699 mb na płytę 700 mb, wszystko robię dobrze, lecz na końcu albo wyskakuje, że źle się nagrało albo że poprawnie. Jednak tak czy siak jak włącze film z płyty to wyskakuje, że nia ma jakiś kodeków, a jak włącze ten sam film z dysku to wszystko gra cacy. O co chodzi? Bo już 3 płyty zmarnowałem.
igora jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.12.2005, 18:25   #2
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez igora
Witam!
czytałem FAQ żeby sprawdzić czy jest coś podobnego ale nic nie znalazłem, więc daję nowy temat.
Chcę nagrac film 699 mb na płytę 700 mb, wszystko robię dobrze, lecz na końcu albo wyskakuje, że źle się nagrało albo że poprawnie. Jednak tak czy siak jak włącze film z płyty to wyskakuje, że nia ma jakiś kodeków, a jak włącze ten sam film z dysku to wszystko gra cacy. O co chodzi? Bo już 3 płyty zmarnowałem.
Jak Ci się źle nagrało - to znaczy, że jest do... np. wyrzucenia na śmieci albo innej utylizacji.
Komunikat masz taki jaki masz: prawdopodobnie najbliższy prawdzie...
Czyli: źle nagrane > nie do odczytania > komunikat o błędzie > np. brak kodeków ( co jak sam stwierdziłeś nie jest prawdą).
Wyjście: wypal płtkę dobrze i zweryfikuj poprawność wypalenia (w Nero zahacz to co trzeba). 8 )
Stary 11.12.2005, 18:43   #3
igora
Nowy na forum

No właśnie zachaczam wszystko dobrze (tak jak w poradniku na stronie), więc co jest nie tak? Plik ma 699 MB (bajtów: 733*767*680), więc powinien się cały zmieścić :/
igora jest offline  
Stary 11.12.2005, 18:50   #4
esem
OldBoy

esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez igora
No właśnie zachaczam wszystko dobrze (tak jak w poradniku na stronie), więc co jest nie tak? Plik ma 699 MB (bajtów: 733*767*680), więc powinien się cały zmieścić :/
Powinien się cały zmieścić.
Ale jest coś nie tak:
tania (czytaj gówniana) płytka,
za szybko nagrywasz,
paluchami ubrudziłeś płytkę przed jej nagraniem (nie śmiej się - bywa),
DMA (brak), ASPI, taśma, dużo możliwości...
Eliminuj po kolei... W końcu musi być dobrze... 8 )
Stary 13.12.2005, 18:47   #5
igora
Nowy na forum

- płytki czyste nie brudzone (nie śmieję się )
- na początku nagrywałem 40x (na płytce jest napisane, że można do 52x, a ja mam nagrywarkę 52x32x52), ale na końcu wyskakiwało, że się źle nagrało. Później nagrałem na 30x, napisane było, że dobrze nagrana, ale ten sam problem:/
- płytki z przecenyjakieś Hawk Los Angeles California (ale dlaczego akurat na płyty ma się źle nagrywać? takto chyba by nie sprzedawali...)
- DMA (brak), ASPI, taśma - nie wiem o co chodzi
igora jest offline  
Stary 13.12.2005, 19:54   #6
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Thumbs down

Cytat:
Napisany przez igora
- płytki czyste nie brudzone (nie śmieję się )
- na początku nagrywałem 40x (na płytce jest napisane, że można do 52x, a ja mam nagrywarkę 52x32x52), ale na końcu wyskakiwało, że się źle nagrało. Później nagrałem na 30x, napisane było, że dobrze nagrana, ale ten sam problem:/
- płytki z przecenyjakieś Hawk Los Angeles California (ale dlaczego akurat na płyty ma się źle nagrywać? takto chyba by nie sprzedawali...)
- DMA (brak), ASPI, taśma - nie wiem o co chodzi
i wszystko jasne - znowu Hawk
ed hunter jest offline  
Stary 14.12.2005, 09:21   #7
esem
OldBoy

Cytat:
Napisany przez ed hunter
i wszystko jasne - znowu Hawk
i wszystko jasne - spawanie na maxa na płytkach z przeceny...

Twoje uprawnienia: