Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.03.2002, 12:31   #1
Nietyjek
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.03.2002
Nietyjek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy kupić nagrywarkę LiteON czy nie?

Mam mały problemik. Posiadam nagrywarkę Yamahy trohę prehistoryczną 8824E. Niestety padł w niej układ optyczny i naparwa wynosi około 275 Pln. Gryzę się z problemem czy naprawić stary sprzęt czy kupić LiteOn-a który kosztuje około 500 Pln. Co sądzicie o jakości produktów tej firmy?
Nietyjek jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.03.2002, 13:36   #2
pawlosz
Nowy na forum

pawlosz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
kupilem to ustrojstwo przed kilkoma dniami. Tez nie wiedzialem czy dobrze robie, w koncu cd-romy tj firmy sa do d... I jak na razie jestem zdowolony, bardzo zadowolony. Dziala, nagrywa, nie psuje plytek ( nagralem ok. 50 szt, - 700 MB przy 24x na płytce Silver-Blue w ok. 4 min.). Czyli na razie OK. Zobaczymy po pół roku.
pawlosz jest offline  
Stary 04.03.2002, 13:56   #3
perco
Nowy na forum

perco w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
miałem lite on 24x padła po 14 dniach potem w ramach przedłuzającej sie gwarancji dostałem lite on-a 32x i do dzis chodzi .Mam tylko problem z direct cd nie widzi jej , prawdopodobnie to wina sterownika ale tak poza tym jest super. Płytki z muzą wypalam X24 i nie widac żadnego pogorszenia jakości . według mnie to bardzo dobry sprzęcior za tą kase.
perco jest offline  
Stary 04.03.2002, 18:03   #4
dragal
Forumator

Data rejestracji: 28.02.2002
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja bym na Twoim miejscu zastanowil sie nad LG 32X. Dobry sprzet za 500. Spelnia wszystkie moje wymagania polecam.
Stary 04.03.2002, 20:03   #5
Face OFF
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 19.02.2002
Face OFF zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Porwierdzam zdanie o LG x32 To dobry sprzęt robiący kopie sd i sd2 a to już bardzo wielki + Tylko szkoda że roczna gwarancja ale jak to powiadają co ma walnąć i tak walnie.
.................................................. .........................
Pozdrowienia
Face OFF
Stary 04.03.2002, 23:15   #6
jacoob
Jacoob Member

Data rejestracji: 31.08.2001
jacoob niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
jeszcze raz to samo:
"a poczytaj sobie o programach do rozwalania zabezpieczeń co twierdzą autorzy jednego z programów na temat liteona, liteon rulez
http://cdrinfo.pl/software/strona.php3?page=Utils-Zab.-Usuwanie
jacoob jest offline  
Stary 04.03.2002, 23:48   #7
osesek
Bywalec

Data rejestracji: 03.03.2002
osesek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Posiadam Lite-on od ponad roku, wypaliła około 200 plyt i nadal działa, tak szczerze to jedna z niewielu rzeczy do ktorych nie mam wogóle zastrzeżeń w kompie. Przez ten okres zwaliła z 7 plytek, a wiec nie jest żle, posiada wwiększość opcji niedostepnych w podobnych jakosciowo nagrywarkach, ale niestety są lepsze...,gdybym miał dzisiaj kupic nowa nagrywarke to wolałbym dołożyć i kupic PLEXTORA, owszem jest droższa, ale na wieki.
osesek jest offline  
Stary 05.03.2002, 00:44   #8
Face OFF
Stały bywalec ;)

Jeśli chcesz wydać pare groszy i mieć dobry sprzęt to nadal proponuje ci LG GCE-8320B, powód ? yani, cichy, 8MB bufor i tnie za***.. SD i SD2 (nie musisz kąbunować z programikami do omijania tego zabezpieczenia) i bardzo dobra korekcja błędów. Sam jestem w jej posiadaniu i jestem bardzo zadowolony
Poczytaj na forum (tak na marginesie yo troszke ludzi ma problemy z LiteOnem)
.................................................. ......................
Pzdrawiam
Face OFF
Stary 05.03.2002, 19:11   #9
jacoob
Jacoob Member

FACE OFF poczytaj uważnie posty i porównaj ile ludzi ma problemy z liteonem a ile ludzi z lg i nieczytaj tytułu postu tylko zajrzyj do srodka ile w tym czynnika ludzkiego w tej awarii nagrywarki bo coś takiego jak np: niedopełnienie bufora to nie jest wina nagrywarki tylko wielu innych czynników.
pozdrowienia
jacoob jest offline  
Stary 05.03.2002, 21:14   #10
Face OFF
Stały bywalec ;)

Cytat:
jacoob (05-03-2002 19:11):
FACE OFF poczytaj uważnie posty i porównaj ile ludzi ma problemy z liteonem a ile ludzi z lg i nieczytaj tytułu postu tylko zajrzyj do srodka ile w tym czynnika ludzkiego w tej awarii nagrywarki bo coś takiego jak np: niedopełnienie bufora to nie jest wina nagrywarki tylko wielu innych czynników.
pozdrowienia
Akurat czytam posty uważnie jeśli już tak cie to interesuje, a to że LG którą polecam i osobiście mam to tylko moja sugestia. Więc jeśli masz coś do LG to powiedz !!! Jak narazie mi się sprawuje idealnie i znam kilka osób które to samo mówia, a co do LiteOna to też tylko moja uwaga, że sporo ludzi narzeka na nie. Jeśli nie dowierzasz to sam poczytaj POSTY uważnie a pozniej wytykaj jesli masz racje.
.................................................. ........................
Pozdrawiam
Face OFF
Stary 05.03.2002, 22:36   #11
dragal
Forumator

Data rejestracji: 28.02.2002
dragal niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Tak jak Face OFF uwazam ze LG 32X jest za***ioza, polecam. A w sprawie ganienia ludzi, ktorzy wolna mysl posiadaja to powiem tak: " W podstawowce PANI jak rozmawialem z kolegami to mowila "Dragal jak masz cos do powiedzenia, to powiedz to na forum" No wlasnie po to jest to miejsce , aby wyrazac swoje zdanie. A jak ktos nie moze sie pogodzic z tym, ze ludzie maja rozne gusta i co innego moze sie im podobac, niech znajda sobie jakas strone, gdzie beda posty ktore im odpowiadaja.
Stary 05.03.2002, 22:47   #12
jacoob
Jacoob Member

do Face Off
Opieram się bardziej na własnych spostrzeżeniach niż na postach(aczkolwiek zajżyj do archiwum postów sprzed lutego tego roku)posty są tylko poparciem moich spostrzeżeń lg nigdy nie była przodującą firmą jeżeli chodzi o jakość jeżeli pamiętasz firmę GOLD STAR która nie cieszyła się zbyt dobrą sławą i wypuściła na rynek masę bubli począwszy od zegarków po telewizory z powodu zbyt dużej ilości reklamacji musiała zniknąć z rynku , zmieniono nazwę i powstał twór pod tytułem LG
i to jest cała renoma tej firmy , dużo tanio i do kitu.
Moich dwóch znajomych posiada napędy LG(x48, x50)
jednemu i drugiemu pękły płyty w napędach(platinium i oryginalne setlersy),dwóch innych w jednym dniu kupiło sobie nagrywarki 16x10x40 po wypaleniu około 300 płyt w jednej padł bufor pamięci a druga nagrywała tylko z prędkością x 8 , w obydwóch przypadkach zostały wymienione na nowe bez specjalnych dyskusji ze strony serwisu a gdy srewisant usłyszał że koleś wypalił taką ilość płyt to stwierdził ; "jeżeli pan chce nagrywać taką ilość płyt to trzeba było sobie kupić nagrywarke a nie LG"
Reasumując : porównanie jest mniej wiecej takie że choćbyś położył na Poloneza nowy lakier ,założył owiewki i srebrne kapsle i nazwał go "ATU" to i tak będzie to nadal ten sam złom.
P.S. Jeżeli uraziłem właścicieli polonezów przepraszam

pozdrowienia
jacoob jest offline  
Stary 06.03.2002, 01:26   #13
grzeniu
XV1100

grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nooo....to mi sie podoba. Jacoob zdaje sie ze wsadziles kij w mrowisko, a z tym polonezem to juz majstersztyk. Mnie akurat rowniez nikt nie przekona do sprzetu LG, ale tak sobie pomyslalem ze w tym szalenstwie moze i jest metoda: kupic za tanioche LG i za jakies pol roku wymienia ci na nowa (bo serwis LG niczym innym sie nie zajmuje). Przy dzisiejszym postepie w branzy komp. jest to duzy plus bo zalapiesz sie juz na nastepna generacje. A to, ze w miedzyczasie przez 2 tygodnie bedziesz bez nagrywary to juz drobiazg. Hehehe chyba jeszcze zamieszalem tym kijem
Stary 06.03.2002, 03:23   #14
Face OFF
Stały bywalec ;)

Powiem któtko !!! Jacoob czy ty masz problem z własną osobowością ? Ja nikogo nie zmuszam by kupił LG tylko wyraziłem swoją opinnie !!! Każdy i tak sam dokonuje wyboru jakiego producenta nagrywarke zakupić. A ty prubujesz wytoczyć wojne dla wszystkich posiadaczy LG. Jestem włascicielem LG 32/10/40 i stwierdzam fakty z własnego doświadczenia, że to jest dobry produkt za małe pieniądze !!!
A tak na marginesie: To ciekawe czy nie znajdzie się troche osób które już oddawały do naprawy lub wymiany nagrywarki LiteOna
.................................................. ...................
Pozdrawiam
Face OFF
Stary 06.03.2002, 10:26   #15
IGI
Bywalec

Data rejestracji: 06.03.2002
IGI w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
okiej ja mam liteona 12x10x32 od pol roku wypalilem na niej jakies 350 plyt nie skopalem zadnej cdrom tez czyta swietnie to samo moi znajomi na tym sprzecie
no ale jak wiadomo sprzet ocenia sie po 1000 plytek jezeli pali nadal to jest dobry
a ja nie znam nikogo kto by wysmazyl na liteonie 1000 (na lg zreszta tez)
IGI jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: