Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.02.2004, 01:04   #1
frantyk
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.11.2003
frantyk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question nagrywanie ape.cue i mpc na jednym audio CD

Cześć.
Mam taki mały problem. Mam album w APE.cue i 2 bonusy do niego w pojedynczych mpc. Zamieniłem wszystko na 3 pliki WAV (bonusy jako dwa pojedyncze wavy, album jako jeden wav.cue).
Problem polega na tym, że chciałbym teraz nagrać Ten album jako cue (z podziałem na ścieżki i równocześnie dograć do tego bonusy (oczywiście w jednej sesji, żeby odtwrzacz stacjonarny to łyknął. Dodatkowo chciałbym aby przed bonusami było ok.10 sekund przerwy.
Da się to zrobić za pomocą nero ? Bo jak otwieram w nero ten plki wav.cue to obraz albumu mogę nagrać bez problemu, ale bonusów już nie mogę dograć.

No i czy w w ogóle do cue da się coś dograć ? Czy ten tryb zapisu na to nie pozwala ?

Poza tym czy można nagrać kilka plików obrazów cue na jednej płytce tak żeby stacjonarny odtwarzacz audio to zagrał ?

Z góry dzięki za poważne odpowiedzi :-)

Ostatnio zmieniany przez frantyk : 09.02.2004 o godz. 01:58
frantyk jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.02.2004, 08:30   #2
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez frantyk
Cześć.
Mam taki mały problem. Mam album w APE.cue i 2 bonusy do niego w pojedynczych mpc. Zamieniłem wszystko na 3 pliki WAV (bonusy jako dwa pojedyncze wavy, album jako jeden wav.cue).
Problem polega na tym, że chciałbym teraz nagrać Ten album jako cue (z podziałem na ścieżki i równocześnie dograć do tego bonusy (oczywiście w jednej sesji, żeby odtwrzacz stacjonarny to łyknął. Dodatkowo chciałbym aby przed bonusami było ok.10 sekund przerwy.
Da się to zrobić za pomocą nero ? Bo jak otwieram w nero ten plki wav.cue to obraz albumu mogę nagrać bez problemu, ale bonusów już nie mogę dograć.
Najlepszy do tego rodzaju tricków byłby Feurio.
Tam bez problemu po otwarciu projektu z pliku cue widoczne są jego poszczególne tracki do których też bez problemu można dodać scieżki z innej lokalizacji.
Sprawa 10-sekundowej przerwy w Feurio też wydaje się banalna i bardzo prosta w wykonaniu.
paput2000 jest offline  
Stary 09.02.2004, 10:23   #3
frantyk
Nowy na forum

No to super. Tylko, że ja mam LiteOna LTR 52327s i musiałbym poczekać na odpowiedni update, bo na razie ten świetny prog nie obsługuje mojej spawary

Ale jakoś mi to feurio działa, więc czy nie dało by się tam podmontować, zapisać obraz, a wypalić w nieszczęsnym nero. Albo czy są jakieś specjalne programy do operacji na cue, w których można by to podmontować i wypalić np. w nero.
Może jest jakiś podobny program do feurio, który może bawić się cue i nagrywać na moim Litku ?

Bo chyba jeden plik cue odnosić się może tylko do jednego pliku ? Gdyby mógł do kilku to to mógłby to podmontować ręcznie w notatniku.

Z góry dzięki za rady :-)
frantyk jest offline  
Stary 09.02.2004, 10:33   #4
kazik5533
Bywalec

Data rejestracji: 20.12.2003
kazik5533 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Feurio 1.67 obsługuje LTR 52327s
kazik5533 jest offline  
Stary 09.02.2004, 12:47   #5
paput2000
lub po prostu Paput

Cytat:
Napisany przez kazik5533
Feurio 1.67 obsługuje LTR 52327s
No własnie http://www.feurio.com/English/index.shtml
paput2000 jest offline  
Stary 09.02.2004, 13:05   #6
frantyk
Nowy na forum

Fakt :-) Dzięki za informację. Feurio rządzi !
Teraz odpalę płytkę na odtwarzaczu i sprawdzę faktyczny efekt.
BTW, Czy feurio 1.67 w wersji demonstracyjnej (bez stosowania *****ów i seriali) ma jakieś ograniczenia w stosunku do wersji zarejestrowanej ?

I jescze mała prośba. Nie mogę ściągnąć z www.cdrinfo.pl polskich plików językowych do fuerio 1.67. Czy można to spolszczenie znaleźć gdzie indziej ?
frantyk jest offline  
Stary 09.02.2004, 16:36   #7
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
W nero tez bys to zrobil, tylko w zwyklej kompilacji audiocd przeciagnalbys tego wava (nie jako obraz przez cue!) i we wlasciwosciach sciezki podzielilbys go na utwory - indexy masz w tym cue, potem dorzucilbys jeszcze tamte pozostale i calosc wypalil. Wiem ze jest troche wiecej roboty, ale jest taka mozliwosc.

PS Czasy przerw miedzy utworami oczywiscie ustawisz jakie chcesz dla kazdego z osobna, wiec chyba osiagnalbys to co chcesz.

Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 09.02.2004 o godz. 16:39
grzeniu jest online  
Stary 07.04.2004, 20:24   #8
Mioda
Bywalec

Data rejestracji: 28.09.2002
Mioda w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czesc - podepne sie
Mam plik *.ape i do niego *.ape.cue
Chcialbym podzielic sciezki na komputerze - nie nagrywajac ich od razu na nosnik...
O ile plik cue napisany pod wava moge wykorzystac w eac o tyle przy rozpakowaniu ape do wav i sprobowaniu go podzielic plikiem *.ape.cue sa problemy
Co mam zrobic
Mioda jest offline  
Stary 07.04.2004, 20:30   #9
Mioda
Bywalec

Acha - jeszcze jedno
Czy Eac obsluguje wypalanie plikow ape? Bo potrafi on odczytac ten ape.cue i podzielic plik ape. Czy jezeli pozwole mu to wypalic to da on sobie rade i nie skopie plytki? Nie instalowalem zadnych wtyczek
Mioda jest offline  
Stary 07.04.2004, 20:57   #10
Mioda
Bywalec

Ok - dzieki
Wlasnie przed momentem na to wpadlem
Sorry za zawracanie glowy
Mioda jest offline  
Stary 07.04.2004, 22:02   #11
bakupl
Banned

Data rejestracji: 29.03.2004
bakupl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Trzy posty pod rząd...rekord! I jeszcze na koniec że już wiesz jak to zrobić. To mogłbyś się podzielić jak to zrobić żeby ponownie takie same tematy nie powstawały oraz jak Ci się nie chce to chociaż usunąć te trzy posty... To tak na zaś..

POZDRAWIAM
bakupl jest offline  
Stary 08.04.2004, 00:00   #12
paput2000
lub po prostu Paput

Cytat:
Napisany przez Baku [pl]
Trzy posty pod rząd...rekord! I jeszcze na koniec że już wiesz jak to zrobić. To mogłbyś się podzielić jak to zrobić żeby ponownie takie same tematy nie powstawały oraz jak Ci się nie chce to chociaż usunąć te trzy posty... To tak na zaś..

POZDRAWIAM
No cóż, człowiek czasami musi pogadać sam z sobą. ^_^
paput2000 jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: