![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.12.2002
![]() |
![]()
Niedawno kupiłem nagrywarkę LG GCE 8480B i mam następujący problem: Podczas nagrywania plyty audio z wave, program WinOnCD poinformowal mnie że na chwilę obecną nie jest obsługiwana pauza w nagraniach Audio w trybie TAO.Zignorowałem to i nagrałem CD. Płyta nagrała się dobrze jesli chodzi o dzwiek, ale podczas proby odtwarzania w stacjonarnym odtwarzaczu CD - utworow nie da sie zapauzować - tzn naciskamy Pauze - na wyswietlaczu ukazuje sie nam np. czas 1:30 - i po zwolnieniu pauzy okazuje sie, ze utwor przeszedl juz gdzies dalej
![]() Taki sam efekt uzyskałem przy kopiowaniu CD Audio, funkcja Kopia w programie Nero. (tryb DAO) We wlasciwosciach nagrywarki w WinOnCD jest pokazane ze opcja o nazwie "pauza Audio w trybie TAO" nie jest obslugiwana, ale z tego co widze tak jest i w innych programach. Posiadam w tej chwili dwie nagrywarki z ktorych jedna (stara wolna Mitsumi radzi sobie z plytkami Audio znakomicie) Nagrywarka moja ma najnowszy BIOS 1.03 (moze to w tym problem - ktos sie rabnał w LG w tej wersji biosu) Jesli ktos spotkal sie z podobnym problemem prosze o pomoc. Prosiłbym tez o odpowiedz osoby, ktore nie maja tego problemu z nagrywarką (może macie bios starszy - i moglibyście mi go jakoś udostepnic). Poszukuję biosu 1.02 nagrywarki LG GCE 8480B Ostatnio zmieniany przez StemPL : 02.12.2002 o godz. 17:16 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ścieżki audio nagrywaj metodą Disc-At-Once i zawsze zamykaj sesje.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Sprobuje, ale uzywałem opcji w Nero Kopiuj CD (chyba ta opcja dziala w trybie DAO, bo przecież płyta jest grabiona)
Podobny rezultat był przy nagrywaniu programem CloneCD v. 4.1 (tam z tego co wiem też program posługuje się trybem DAO) ale porobię jeszcze kilka prób z tym nagrywaniem jakby ktoś z Was miał bios do tej nagrywarki 1.02 to byłbym bardzo wdzięczny - mam nadzieję że nie ma tam tego problemu. |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
juz wiem ze problem lezy w predkosci nagrywania
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Przedtem mialem (nadal ją posiadam) nagrywarke Mitsumi x4 x8 i stąd moja nieznajomosc tematu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|