![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.01.2005
![]() |
Nagrywanie CD Audio z mp3 - koncert
Witam!
Mam mały problem. Mianowicie chciałem ostatnio nagrać koncert z mp3. Czyli bez przerw miedzy utworami. Zaznaczylem w nero 0sek. przerwy między utworami (oprócz pierwszego), predkość 8 lub 16 razy, tryb DAO. No i chciałem posłuchać na wieży. Mój soniak nie miał do tej pory problemów z odtwarzaniem kopiowanych płyt, ale teraz.... Pierwszy kawałek jest ok, ale pozostałe niekoniecznie. Znaczy odtwarza dobrze i bez przerw, natomiast na wyświetlaczu jest ciagle 2 kawałek, a czas utworu to -99.i cos tam minut. Nie mogę też przewinąć do następnego kawałka. Muszę słuchać całej płyty, żeby dobrac się do oststniego kawałka. Tryb TAO nagrywa dobrz, tyle ze z przerwami. Może ktoś da jakąś wskazówkę? Na forum jakoś nie spotkałem nic takiego. DZIĘKI! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.11.2004
![]() |
zrób tak:
(potrzebne programy ultraiso i nero) 1.wkładasz orginalna płyte z muzyką (orginały nie maja przerw) obojętnie jaką 2.robisz obraz w ultraiso (format bin.) 3.otwórz obraz tej płyty w ultraiso 4.zobaczyć utwory w formacie (wav) 5.usuwasz je a na ich miejsce wkładasz (twoje mp3 przerobione w wav) 6.zapisujesz obraz w bin. 7.wypalasz płyte z obrazu w nero pozdro
![]() Ostatnio zmieniany przez sight : 28.01.2005 o godz. 08:10 |
![]() |
![]() |
#3 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sight - powiedz mi po co wkladac do obrazu w miejsce wavow takie same empetrojki przerobione na wavy? Gdyby Andre25 mial oryginalna plyte to nie kombinowalby jak ja zrobic z mp3.
Co do problemu, to trudno powiedziec ale wyglada na to ze to jednak urok twojego soniaka, tak jakby nie widzial indexow. Moze nagraj na lepszej plycie, albo jednak w trybie TAO bo tam chyba tez mozesz ustawic zerowe przerwy. Mozesz tez nagrac te plyte innym programem....no musisz probowac. |
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.11.2004
![]() |
orginał jest tu potrzebny (np: płyta jakiejs gazety , czasopisma)
uzywamy jedynie jego konfiga aby nie było przerw.
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.01.2005
![]() |
W trybie TAO nero mowi mi, ze ber przerw sie nie da....
Ale spróbowałem EACa. Po pierwszej płytce wygląda na to, że wszystko OK! Próbuje dalej. Dzieki za zainteresowanie! |
![]() |
![]() |
|
|