Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.05.2006, 20:15   #1
kaa
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika kaa
 
Data rejestracji: 01.10.2005
Posty: 7
kaa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nagrywanie CD Audio z mp3 - trzaski

Hej,
zainstalowałem w kuchni stareńki odtwarzacz cd (Hitachi DA-W650E) wraz z małymi równie starymi głośniczkami - tak żeby coś grało przy gotowaniu i żeby mama sobie mogła czasem posłuchać. Płytki "sklepowe" odtwarza bez problemu, natomiast w przypadku CD-R zgrywanych z mp3 z kompa jako CD Audio przy co bardziej dynamicznych dźwiękach pojawiają się takie trzaski... coś jak źle dostrojone radio.

Mama twierdzi, że nic takiego nie słyszy, ale ja swoje wiem. Próbowałem palić w Nero, WinAmpie i Burrrn, na dwu nagrywarkach (LG GCE-8240B i LG GSA-4163B), na różnych prędkościach (niskich) i z różnymi ustawieniami (na tym się nie znam więc klikałem "na oślep" ) jednak nic nie pomaga. Płytki TDK CD-R80, poniżej 74 minuty muzyki (próbowałem też pojedyncze utwory).

Czy możliwe, że ten odtwarzacz w ogóle nie toleruje palonych w kompie płyt czy też można jakoś temu zaradzić?

Ostatnio zmieniany przez kaa : 27.05.2006 o godz. 20:22
kaa jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.05.2006, 10:04   #2
vel Shah
 
Avatar użytkownika radosio
 
Data rejestracji: 01.11.2005
Lokalizacja: Sandomierz
Posty: 948
radosio niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez kaa
(...)Czy możliwe, że ten odtwarzacz w ogóle nie toleruje palonych w kompie płyt czy też można jakoś temu zaradzić?
czesc

tak, to bardzo prawdopodobne, ze odtwarzacz moze miec problemy z odczytem płyt wypalonych, sam wspomniałes, ze jest "stareńki". Spróbuj moze przeczyscic laser chociaz watpie, ze to pomoze skoro oryginalne płytki odtwarza bez problemów.

ps. a ta nagrana płyte jak odtworzysz w innym odtwarzaczu to działa poprawnie??
radosio jest offline  
Stary 30.05.2006, 00:54   #3
Komandor
 
Avatar użytkownika Ormianin
 
Data rejestracji: 29.07.2002
Lokalizacja: Oława
Posty: 6,336
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez radosio
ps. a ta nagrana płyte jak odtworzysz w innym odtwarzaczu to działa poprawnie??
wlasnie, to jest dobry argument na wykluczenie bledow powstalych przy zapisie plyty CD audio, jak inne odwarzacze radza sobie z tymi plytami?
__________________
----------
pozdrawiam
Ormianin jest offline  
Stary 30.05.2006, 08:33   #4
kaa
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika kaa
 
Data rejestracji: 01.10.2005
Posty: 7
kaa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Discman Sony (taki z obsługą mp3) radzi sobie z nimi bez problemu, więc ewidentnie wina tego odtwarzacza.

Tylko ciekaw jestem czy może da się płytki w jakimś innym trybie czy programie nagrywać - tak, by były w pełni kompatybilne ze starszymi urządzeniami...
kaa jest offline  
Stary 30.05.2006, 10:53   #5
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 21.04.2004
Posty: 97
tompol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tylko kilka razy nagrywalem audio i mialem podobny problem, tez trzeszczalo przy czym trzeszczalo na kazdym odtwarzaczu, nawet na nagrywarce ktora plyte wypalila.
Nagrywalem w nero bezposrednio z mp3. Jak natomiast winampem zdekompresowalem mp3 do wav'ow i wypalilem plyte audio z tychze plikow nie bylo ani jednego trzasku.
Sprobuj wiec wpierw zdekompresowac mp3 i wypal plyte z wav'ow.
tompol jest offline  
Stary 30.05.2006, 21:15   #6
kaa
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika kaa
 
Data rejestracji: 01.10.2005
Posty: 7
kaa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie pomogło
kaa jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:23.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO