![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.03.2003
![]() |
![]()
Jestem ZDESPEROWANY, bo mam powazny problem i nie wiem do kogo sie zwrocic. W poniedzialek mam na Architekturze referat o CD-ROM-ach u jednego M. (Pan Szybka Śmierć). W zwiazku z tym mam dwa pilne pytania.
- wyczytalem ze sektor zawiera 98 ramek i ze jest wielkosci 2352 bajtow. Wychodzi wiec ze ramka ma 24 bajty, a tymczasem ramka nie dosc ze zawiera 24 bajty danych, to jeszcze kilka innych informacji (osiem bajtow do korekcji bledow, jeden sterowania + sygnal synchronizacji i bity laczace i scalajace - jak wynika z pewnej ksiazki...), no i w zaden sposob nie miesci mi sie to w sektorze (ktory tez zawiera jeszcze przeciez inne informacje --> synchro, adres sektora, tryb). Podobno na ramke w sumie przypada 588 bitow. Jak to mozliwe skoro sektor w Mode 1 przeznacza na dane 2048 bajtow (nawet ramki posiadajace tylko 24 bajty danych by sie nie zmiescily)? jak w rzeczywistosci wyglada ramka ![]() ![]() ![]() ![]() - drugi moj problem to korekcja bledow. Nie wiem jak wyglada wzor Salomona, ani jak (chociaz w ogolach) przebiega korekcja Reeda-Salomona, a potrzebne mi wzor i pelen algorytm (najlepiej z przykladem). Nie licze na gotowe rozwiazanie (chociaz byloby mile widziane), ale morze chociaz jakies materialy albo namiary. pleezzz! Bo juz nie wiem do kogo sie zwrocic... ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|