![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Którą nagrywarkę kupić? Pomóżcie!!!
Witam. Właśnie sprzedałem swoją nagrywarkę i chciałbym kupić coś nowszego. Nie mogę się zdecydować którą wybrać -mam na myśli LG GCE-8160B (16x10x40) albo LiteOn LTR-24102B (24x10x40). Pomóżcie!!!
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.02.2002
![]() |
kupuj tą drugą wygrała w testach , i jest niezła
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.12.2001
![]() |
Witam. A co sądzicie o Teac CD-W524EB? Za odpowiedź bardzo dziękuję. Slawek
|
![]() |
![]() |
#4 |
Gość
|
chce kupić nagrywarke jakąś dobrą wcześniej miałem lg x12 i byłem
zadowolony bo byla cicha bezawaryjna i szybka ale niestety ja sprzedałem i musze kupić nową Nagrywam bardzo dużo płyt (około 500 szt misiecznie) i mam 650zł jaką byś mi doradził nagrywarkę zastanawiałem sie nad LD x16 lub Teac'iem x24 przydalo by sie zeby dało sie skopiować płytę zabezpieczoną safedisciem 2.0... |
![]() |
#5 |
Gość
|
Polecam LG jest sprawdzona bezawaryjna kopiuje wszystkie płyty i ma bardzo dużą żywotność!
|
![]() |
#6 | |
Gość
|
Cytat:
starsze napedy bez problemu odczytuja cd nagrane x24 (esperanza zielona X24) |
|
![]() |
#7 |
Gość
|
Ja polecam Teac 24/10/40. Teac słynie z najwyższej jakości produktów (przede wszystkim są bardzo trwałe, a wszystkie parametry mają w czołówce napędów) - mowa nie tylko o nagrywarkach, ale i o CD-Romach. Ja osobiście mam Teac 16/10/40 i jest super. Na razie mój dorobek wypalonych płyt jest dość skromny (poniżej 100), więc nie mogę dużo powiedzieć z praktyki, ale też dość krótko ją mam. O LiteON nie mogę Ci powiedzieć więcej niż piszą na Cdrinfo, ale starsze modele LG są beznadziejne - szybko się psują, psują płyty, a jeśli zamierzasz nagrywać hurtowo (coś przeczytałem o 500 szt. miesięcznie CY COOŚ) to zdecydowanie polecam Teac. Piszą, że nowe modele LG są lepsze niż stare, ale wątpię by pod względem niezawodności mogły w ogóle konkurować z Teac-iem.
|
![]() |
#8 |
Gość
|
Od kilku sni używam Teac-a 24/10/40. Spisuje się bardzo dobrze. Sprawdziłem go na kopiowaniu dysku i przegraywaniu kilku oryginalnych CD z programami edukacyjnymi. Bez zarzutów.
|
![]() |
#9 |
Freedom Fighter
Data rejestracji: 23.05.2001
![]() |
Polecam Teaca. Wszystkie potrzebne
![]() |
![]() |
![]() |
|
|