Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.04.2004, 09:42   #1
kwlthc85
Bywalec

Data rejestracji: 06.02.2004
kwlthc85 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pare pytań

1. Mam problem przy nagrywaniu trybem TAO. Kiedy już kończy płyte, obszary head line( chyba) to potem łapie zwisa i pokazuje ze cały czas jeszcze nagrywa, a naprawde juz skończyło. Płyta nagrana w taki sposób działa dobrze. Przy nagrywaniu w trybie DAO tego problemu już nie ma, odrazu pokazuje sie okienko ze zapis powiódł sie. Co to może oznaczać?
2. Czy jak tworze multi sesje to mogę nagrac w trybie DAO?
3. Mam nagrać audio i wszystkie pliki audio zajmują 750MB. Po wrzuceniu ich do nero to pokazuje ze zostało jeszcze do nagrania 10min z 80min to czy mogę włączyć nagrywanie czy nie? Czy mam patrzeć na romiar czy na min?
kwlthc85 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.04.2004, 10:07   #2
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
1. Zmień wersje Nero (bo zakładam, że używasz właśnie Nero), może masz również za wolny komputer albo po prostu w czasie nagrywania robisz inne rzeczy ktore zawalają pamięć.

2. Nie, multisesja tylko TAO

3. Patrz na pasek ile pokazuje minut (przy nagrywaniu Audio CD), jeśli nie ma powyżej 80 min, możesz nagrywać.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  
Stary 10.04.2004, 17:44   #3
kwlthc85
Bywalec

1. Ja jak nagrywam to nic nie robie. Dziwne że w trybie DAO pokaże ze zakończył sukcesem nagrywanie a w trybie TAO to sam musze sie domyślić kiedy, bo mi niewyskoczy okienko.
3. Czyli nawet jak zajmuja pliki 800MB a minutowo niebedzie nawet 80 to moge nagrywać?
kwlthc85 jest offline  
Stary 10.04.2004, 18:25   #4
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ad1. Moze zmienic wersje nero a moze wystarczy przeinstalowac...w zasadzie ja juz od dawna nie uzywam trybu TAO, mnie akurat do niczego nie jest potrzebny.

Ad2. Jak najbardziej w multisesji w nero mozesz nagrywac w trybie DAO, jest to w nero odpowiednik SAO (session at once) dziwnym trafem nie nazwany po imieniu, ale mozesz o tym poczytac np w helpie nero. Jesli tylko nie zamkniesz calej plyty to bedziesz mogl dogrywac kolejne sesje.

Ad3. W skrocie mowiac patrz na pasek w nero i nim sie kieruj co do objetosci materialu do nagrania, on dosc dobrze sie sprawdza. W trybie audio (CD-DA) na plyte 700 wchodzi bodajze 807MB, ale temat formatow zapisu plyt jest bardzo ladnie opisany na cdrinfo - popatrz gdzies za linkiem na stronie glownej.
Stary 10.04.2004, 18:39   #5
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
do AD2. chciałbym tylko dodać ,że w starszych wersjach NERO nie było dostępne DAO w multisesji .
Stary 10.04.2004, 18:58   #6
grzeniu
XV1100

grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Maciej
do AD2. chciałbym tylko dodać ,że w starszych wersjach NERO nie było dostępne DAO w multisesji .
Masz racje, ale te starsze to na dzisiaj juz naprawde stare wersje i mysle ze juz nikt ich nie uzywa, chocby ze wzgledu na aktualizacje zwiazane z nowym sprzetem. Juz nie jestem pewien czy nie pojawilo to sie od 5.5.5.1, ale w 5.5.8.2 bylo na pewno.
Stary 12.04.2004, 10:13   #7
CIAPEK
CDRinfo VIP

CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ad. 2

Panowie od DAO
wytłumaczcie mi prosze jak wy chcecie nagrać multisesyjną płytę w DAO.
Mam wersje Nero 5.5.10.42 i wybierajac cd-r iso (cd z danymi) tworzac plyte z wieloma sesjami nie ma przecież możliwości wyboru DAO czy innych.
pzdr
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-tao.jpg  

CIAPEK jest offline  
Stary 12.04.2004, 11:19   #8
Maciej
CDRinfo VIP

Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jak juz pisałem w starszych wersjach nie było takiej możliwości ...
W Nero 6.3.1.6 wygląda tak:
Dołączone obrazki
File Type: png nero.PNG (19.3 KB, 163 oglądane)
Stary 12.04.2004, 12:45   #9
grzeniu
XV1100

Tak jest, screen jak u Macieja wiec nie bede go tu ladowal (tez mam 6.3.16). Ta opcja jest juz od dosc dawna dostepna w nero, na pewno nie dolozyli jej w ostatnich wersjach 5xxx lecz znacznie wczesniej.
Nie wiem Ciapek czemu u ciebie tego nie ma, cos zle chyba kombinujesz

PS Maciej - chyba otworzyles kompilacje na kontynuowaniu multisesji, bo widze ze masz aktywna mozliwosc zamkniecia plyty? Normalnie na otwarciu multisesji nie ma mozliwosci zamkniecia plyty, jak tez nie mozesz uruchomic kontynuacji multisesji jest do napedu nie wlozysz plyty juz zaczetej jako multisesyjna.
Stary 12.04.2004, 12:52   #10
kodziu
^_^ czekam na bana ;)

Data rejestracji: 05.03.2004
kodziu zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Pytanie do Macieja: Jak zrobiłeś taki ładny wygląd nero??
U niektórych widziałem też na screenach ładnego alcohola
Mógłbyś napisać jak to zrobiłeś,czy moze masz win 2003 i dlatego tak wyglada?
kodziu jest offline  
Stary 12.04.2004, 16:25   #11
Maciej
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez grzeniu
[...]PS Maciej - chyba otworzyles kompilacje na kontynuowaniu multisesji, bo widze ze masz aktywna mozliwosc zamkniecia plyty? Normalnie na otwarciu multisesji nie ma mozliwosci zamkniecia plyty, jak tez nie mozesz uruchomic kontynuacji multisesji jest do napedu nie wlozysz plyty juz zaczetej jako multisesyjna.
no coś Ty!?...przecież widaż że opcja ta, jest nie aktywna
Screen jest robiony na "Utwórz dysk z wieloma sesjami"

Cytat:
Napisany przez kodziu
Pytanie do Macieja: Jak zrobiłeś taki ładny wygląd nero??
U niektórych widziałem też na screenach ładnego alcohola
Mógłbyś napisać jak to zrobiłeś,czy moze masz win 2003 i dlatego tak wyglada?
Mam WinXP ...i nero jest takie jakie jest ,może dlatego że to ver.6.x ...nic nie kombinowałem

Ostatnio zmieniany przez Maciej : 12.04.2004 o godz. 16:31
Maciej jest offline  
Stary 12.04.2004, 17:40   #12
grzeniu
XV1100

Maciej - heh teraz jeszcze raz spojrzalem, sorki ale wtedy zwrocilem tylko uwage na kolor kratki (u mnie jest wyraznie ciemniejsza ta nieaktywna a tu jakby jednakowe). Fakt teraz widze ze opis kratki jest inny, nieaktywny - moja wina

PS Co do ikonek i wygladu, to u mnie na win 2k3 sa takie same jak u Macieja, widocznie taki jest design nero 6.
Stary 13.04.2004, 11:18   #13
kwlthc85
Bywalec

Jeszcze jedno pytanie : czy sterowniki ASPI są ważne, czy trzeba je instalować??
kwlthc85 jest offline  
Stary 13.04.2004, 15:06   #14
Maciej
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez kwlthc85
Jeszcze jedno pytanie : czy sterowniki ASPI są ważne, czy trzeba je instalować??
Myślę ,że tak ...szczególnie do systemów w których ich nie ma np.WinXP
Stary 13.04.2004, 16:38   #15
CIAPEK
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Maciej
Jak juz pisałem w starszych wersjach nie było takiej możliwości ...
W Nero 6.3.1.6 wygląda tak:
a ja jeszcze się popsztykam :chytry:
tak w starszych wersjach, ale jakie ty wymieniłeś... no rzeczywiście starsze.
Nero 5.5.10.42 to jedna z najnowszych wersji Nero "5" a co więcej "sprawdzonych".

Męczę to ciągle ponieważ napisałem w pierwszym poście, że jak multisesja to tylko TAO i po mnie wjechał Grzeniu pisząc, że jak najbardziej można DAO.
Dalej pisząc o starszych wersjach czy wogóle podając informacje o DAO i multisesji podawajcie informacje sprawdzone. Zaczynam rozumieć, że mając na myśli starsze myślicie Nero "5", a to troche różnica i informacja już bardziej pełniejsza.

CIAPEK jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: