Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.04.2005, 23:13   #1
hubert_witkowsk
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.04.2005
hubert_witkowsk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nagrywanie na liteonie - blad

witam. mam nagrywarke lite-on 48125W, niedawno zaladowalem do niej nowy bios pobrany z tej strony) poniewaz nie czytala niektorych nosnikow. po tym krotkim zabiegu wszystko bylo ok dopoki niezaczalem nagrywac plytki. bez problemu nagrywa obraz (przez alcohola), ale gdy chce cos nagrac w nero wyskakuje mi blad. prosze o pomoc.
hubert_witkowsk jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.04.2005, 23:25   #2
downloads
Wymiatacz

Data rejestracji: 07.01.2005
downloads zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jaki błąd, jaka płyta, jaka predkość, jakie ustawienia w Nero?
downloads jest offline  
Stary 25.04.2005, 23:29   #3
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mysle ze to wina nero. Radze przeinstalowac nero i powinno byc po klopocie.

Standardowo tez sprawdz DMA, aspi.
Loczek jest offline  
Stary 26.04.2005, 18:36   #4
kidaga
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.04.2005
kidaga w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam jestem nowy i mam problem mam laptopa kupionego za granicą, nie mogę nagrac plytki moge tylko zrobic image, ale nagrywarka jest na pewno mam model slimtype combo sosc-2483k, czy macie jakies koncepcje jak to można zrobic, wczoraj nagrałem plyte alcoholem ale nie pamietam czy to było przez image czy normalnie, prosze pomóżcie bo naprawdę nie mam pomysłu jak tu nagrywać w normalny sposób
z góry dzięki za pomoc
kidaga jest offline  
Stary 08.05.2005, 20:53   #5
Cenzi
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.05.2005
Cenzi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cześć, mam problem z nagrywarką lite-on LTR-52246S.
Napęd ledwo czyta płyty, nagrywam przez Nero 5.5.10.54 bundled. Podczas wypalania cd (sprawdzałem na różnych typach i różnej szybkości) proces zatrzymuje się na 3-5%, poziom bufora nagrywarki jest niewidoczny. Po około 5 minutach piłowania płyty (przyśpieszania i zwalniania) dostaje komunikat "nie można wykonać polecenia zakończ ścieżkę!"

Byłem w serwisie (jeszcze na gwarancji) i powiedziano mi, że wgrałem nowe sterowniki (nie mam pojęcia jak niby, ale utrzymywali że to moja wina ), po odebraniu nagrywarki działała, choć wolniej niż kiedyś, a po kilku miesiącach padła (te same objawy co przed serwisem).

Używam WinXP home editon, nie instalowałem żadnego Service Packa ani nic nie zmieniałem. Miałem zainstalowane CloneCD, Alcohol i obecnie mam daemona.
Nie wiem co jeszcze istotnego mogę napisać, proszę o odpowiedź lub jakiś pomysł.
Cenzi jest offline  
Stary 09.05.2005, 12:43   #6
sight
Wymiatacz

Data rejestracji: 01.11.2004
sight zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Cenzi
Cześć, mam problem z nagrywarką lite-on LTR-52246S.
Napęd ledwo czyta płyty, nagrywam przez Nero 5.5.10.54 bundled. Podczas wypalania cd (sprawdzałem na różnych typach i różnej szybkości) proces zatrzymuje się na 3-5%, poziom bufora nagrywarki jest niewidoczny. Po około 5 minutach piłowania płyty (przyśpieszania i zwalniania) dostaje komunikat "nie można wykonać polecenia zakończ ścieżkę!"

Byłem w serwisie (jeszcze na gwarancji) i powiedziano mi, że wgrałem nowe sterowniki (nie mam pojęcia jak niby, ale utrzymywali że to moja wina ), po odebraniu nagrywarki działała, choć wolniej niż kiedyś, a po kilku miesiącach padła (te same objawy co przed serwisem).

Używam WinXP home editon, nie instalowałem żadnego Service Packa ani nic nie zmieniałem. Miałem zainstalowane CloneCD, Alcohol i obecnie mam daemona.
Nie wiem co jeszcze istotnego mogę napisać, proszę o odpowiedź lub jakiś pomysł.
1 podaj konfiguracje komputera
2 standardowo tez sprawdz DMA, aspi

Twoje uprawnienia: