![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.05.2006
![]() |
Nagranie płyty z szybkością x2
Potrzębuję nagrać płytę z szybkością X2 lub X1 - potrzebne do aktualizacji firmware w DVD stacjonarnym - no i jest problem - przebrnołem już przez wszystkie płyty TDK,SONY,DYSAN,VERBATIM itd itd około 10 różnych typów i każda pomimo napisu np X1-X52 (od 1 do 52) to nagrywarka twierdzi że minimalna szybkość to x8 ?? CD-RW udało mi się nagrać x4 ale niestty DVD tego nie przyjęło - może jest jakiś programik - próbowałem kombinować z ASPI ale nic - moja nagrywarka to LITE-ON SHW-160P6S - jest taki programik MediaCodeSpeedEdit ale tam tylko płytki DVD się ustawia
bardzo proszę o pomoc |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Sprawdź, np. na stronie producenta, czy ta nagrywarka ma fizyczną możliwość nagrywania z takimi prędkościami... A potem nagraj normalnie, czyli x16 i zaktualizuj BIOS w DVD stacjonarnym, byle z werfikacją błędów.
|
|
|
|
#3 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Zapewniam cię, że stacjonarka nie przyjęła płytki nie dlatego, że była nagrana x8 ![]() Trzeba mieć dobrą płytkę i uzykać na niej dobrą jakość zapisu ![]() Bo czymże mianowicie ma niby różnić się zapis x1 od zapisu x24 ![]() Ważna jest jakość! Czy może stacjonarka sprawdza prędkość zapisu na płytce i jak coś nie teges to strajkuje? ![]()
|
|
|
|
#4 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Polecam zaktualizowa***263; firmware nagrywarki do najnowszej wersji, gdzie poprawiono znacznie jako***347;***263; zapisu p***322;yt.
![]() |
|
|