![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Nagrywanie nagrywarka LG 8080B Plyt CD-R predkoscia 6 i 8
Mam nagrywarke LG 8080B (8-4-32)i nie moge nagrywac plyt z predkoscia 6 i 8 !!!
Help Me Uzywam Easy Cd Creatora! |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.01.2001
![]() |
sprobuj innym programem, a czy ten cd creator rozpoznaje Twoj model prawidlowo (czy jako jakis starszy model)
|
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Ten moj easy cd creator prawidlowo rozpoznaje moja nagryware.
|
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.06.2002
![]() |
A jaki masz system operacyjny? Bo jak masz Millenium to jest to wina systemu. Jeżeli używasz innego to spróbuj sobie ściągnąć z cdrinfo NERO, a na pewno nie będziesz miał problemu.
PS. Miałem taką nagrywarke 5 dni i teraz jestem szczęśliwy że sie jej pozbyłem i stałem się szczęśliwym posiadaczem Yamahy 2100E. PZD Schwarz |
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
Hej
Musisz uaktualnić bios Nagrywarki do wersji 1.06 Bedziesz mógł nagrywać z prędkością X6 i X8. Powodzenia |
![]() |
#6 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.01.2001
![]() |
Uaktualnij do wesji 1.06. Nie próbuj wgrywac BIOSu 1.08, bo jest jakiś lewy (wielu osobom przy aktualizacji do 1.08 padła nagrywarka). Mi się udało, ale umarła pomarańczowa dioda.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
Uzywam windowsa98.
a ten bios 1.06 jest dobry? (zeby sie cos nie ****alo). Jak uaktualnic ten caly bios? |
![]() |
#8 |
Gość
|
Bardzo bym prosil o przeprowadzenie mnie za reke przez aktualizacje tego biosu
|
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.01.2001
![]() |
BIOS 1.06 pozwala nagrywac na x8. Ma jednak jedną wadę - nagrywanie płyt CD-Audio z CD-TEXTem na płytkach 80 min. wywala się.
By przeprowadzić upgrade zrób sobie systemówkę bez żadnych sterowników, nawet do nagrywarki. Może użyć również sytemówki z WIN 98 i wybrać przy starcie "Uruchom bez obsługi CD-ROM" nagrywarkę ustaw jako MASTER i podłącz ją samą do danej taśmy. Na systemówkę przegraj pliki: rwn.exe i e4lg6941.lge zawarte w archiwum CDRW-DVD.zip Po uruchomieniu komputera z przygotowanej systemówki użyj polecenia: rwn.exe e4lg6941.lge Uruchamianie programu flashującego może potrwać kilkanaście sekund. Następnie program zapyta czy checmy to zrobić, co potwierdzamy. Flashowanie trwa ok. 20. (migają obie diody). Powodzenia ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Gość
|
uzytkownicy lg8080B czy ktos kiedykolwiek nagrywal z predkoscia x6, a moze wam sie tak wydaje. Chyba raczej to drugie
|
![]() |
#11 |
Gość
|
[quote]Bart (18-02-2001 10:09):
Mam nagrywarke LG 8080B (8-4-32)i nie moge nagrywac plyt z predkoscia 6 i 8 !!! Help Me LG 8080B NIE OBSŁUGUJE NAGRYWANIA X6. W SPECYFIKACJI JEST PODANE JAK BYK x1 x2 x4 x8 |
![]() |
#12 |
Gość
|
Mam taką samą nagrywarkę i nie mam żadnych problemów. Nie zmieniałem też biosa. To oprogramowanie jest cienkie więc ściągnij sobie NERO i cracka do niego. Oraz upgrade do wersji 5.038 na 5.039 oraz pliki polsko języczne. Jak zainstalujesz NERO to dopiero wtedy zainstaluj EASY.... NIe powinno być juz żadnych problemów. Nagrywarka ta bezproblemowo pracowała pod każdym systemem.
|
![]() |
#13 |
Gość
|
aha
|
![]() |
#14 |
Gość
|
CHLOPAKI !!!!!!!!NIE WGRYWALEM ZADNYCH NOWYCH BIOSOW ANI NIECZEGO TAKIEGO POPROSTU ZAINSTALOWALEM NERO I JEST TERAZ GICIOR!!!!
PIEKNIE MI NAGRYWA NA 8 I 6 ITD. COOL!!!!! |
![]() |
#15 |
Gość
|
A MI TAM QRWA NERO ŻADNYM NIENAGRYWA
|
![]() |
|
|