Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.02.2004, 00:12   #1
poochaty
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.12.2003
poochaty w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagrywanie z obrazu

Witam. Mam taki problem.Sciagnalem z Osla Euro ++ Angielski razem 7plyt.Mam taki problem ze kiedy uruchamiam z obrazu czy clonem czy alcoholem idzie ladnie i program dziala. Kiedy wypale na plyte z obrazu cdrom rozpoznaje plyte jako niewlasciwa i nie da sie uruchomic programu.Plis pomozcie co mam zrobic,zeby jednak nagrac plyty na cdr bo zajmuja mi na dysku 5GB czyli za duzo jak na mnie a obrazy maja po 738-740 MB wiec na plyte sie nie zmieszcza.
Prosze o pomoc
Luka
poochaty jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.02.2004, 07:32   #2
Kasprzak
...niepoprawny marzyciel.

Data rejestracji: 25.06.2002
Kasprzak zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zobacz w pliku *.nfo jezeli taki sciagnales rowniez (albo dociagnij jezeli zapomniales) i tam przeczytaj moze jakies uwagi (moze jakis profil inny trzeba wybrac a nie normal cd).Obrazy zawsze maja wiecej niz wypalona plyta-tym sie nie przejmuj.
Jaka masz nagrywarke?CDROM?Jak nagrywales - Jaki tryb?Jaka predkosc- moze za szybko?
Stary 28.02.2004, 09:45   #3
poochaty
Nowy na forum

.nfo nie bylo

Niestety .nfo nie bylo. Nagrywalem na LG 52x24x52 predkoscia 40x Prob dokonywalem i na nero i Alkoholem,a efekt ciagle ten sam po nagraniu uruchamia normalnie program i po chwili mowi prosze wlozyc plyte z danymi(Moze za szybko nagrywam??Mysle ze problem tkwi w jakichs zabezpieczeniach,ale jakich??
poochaty jest offline  
Stary 28.02.2004, 12:23   #4
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Po:
1. Ten E++ ma 9 płyt.
2. Dobrze nagrałeś płyty.
3. Jeśli masz Win 2000/XP/2003 potrzeby jest patch.
4. Link do patcha poniżej.
5. Link (ed2k) jest do darmowego patcha, więc nie naruszyłem regulaminu.

Link ed2k (eMule):
ed2k://|file|europluspatch.[osiolek.pl].exe|763566|dc94780d258c637b66e8a3c7fefea03f|/

Ta o to poprawka rozwiązuje cały problem

Ostatnio zmieniany przez kraluk : 28.02.2004 o godz. 12:27
kraluk jest offline  
Stary 28.02.2004, 12:25   #5
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez kraluk
Po:
1. Ten E++ ma 9 płyt.
2. Dobrze nagrałeś płyty.
3. Jeśli masz Win 2000/XP/2003 potrzeby jest patch.
4. Link do patcha poniżej.
5. Link (ed2k) jest do darmowego patcha, więc nie naruszyłem regulaminu.

Link ed2k (eMule):
ed2k://|file|europluspatch.[osiolek.pl].exe|763566|dc94780d258c637b66e8a3c7fefea03f|/

Ta o to poprawka rozwiązuje cały problem
PS.
Rozmiar obrazów to pozostałość po zabezpieczeniach. Nie przejmuj się i nagrywaj, każdy obraz się zmieści na standardowej płycie 700 MB. Wiem coś o tym, bo mój kupel ma tego e++.
Stary 28.02.2004, 14:01   #6
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Musisz wybrać metodę zapisu Disc-At-Once/96 i zamknąć CD.
SEBAW jest offline  
Stary 29.02.2004, 15:10   #7
poochaty
Nowy na forum

dalej nic:((

Koledzy dalej kupa. Zainstalowalem patha Nagrywam plytke DAO/96 i zamykam i dalej nic.Chyba powoli czas sie poddac,chyba ze macie nowe pomysly, prosze o pomoc ew o linki do osla zebym mogl sciagnac sobie normalne wersje.Poadrawiam
poochaty jest offline  
Stary 01.03.2004, 13:13   #8
poochaty
Nowy na forum

prosze o pomoc...
poochaty jest offline  
Stary 01.03.2004, 13:37   #9
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a jak to nagrywasz?
podepnij to do wirtuala (piszesz ze w ten sposob dziala)
odpal clona/alkohola i kaz mu skopiowac onthefly
lacznie z subkanalami, blednymi sectorami, wzmocnienie slabych sectorow itp. - tak profilaktycznie
MUSI dzialac, jesli nie dizala, to cos zle ustawiles
nimal jest offline  
Stary 02.03.2004, 10:52   #10
poochaty
Nowy na forum

nimal zrobilem jak mowiles i dalej to samo.Wkladam plyte nagrana w locie a on rusza i po chwili mowi prosze wlaozyc plyte z materialem kursu.Nie kumam.Wiem ze nie ma bata i powinno dzialac ale chocby nie wiem co nie dziala juz sam nie wiem co sie dzieje,jakies cuda czy co??
poochaty jest offline  
Stary 02.03.2004, 11:33   #11
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jesli jestes na 100% pewny, ze dobrze paliles (dobrze poustawian opcje) i oknie logu nie wyrzucilo ze z czyms tam nie da sobie rady Twoj naped, to... sprawdz jeszcze raz
a jak i to nie pomoze, to sciagnij cukierek...
nimal jest offline  
Stary 02.03.2004, 12:09   #12
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie piszesz jaki jest format tego obrazu, ale zakladam ze z informacja o zabezpieczeniach czyli clona albo alcohola. Obraz pewnie jest dobry skoro na wirtualu dziala, a uruchamiajac z plyty zaznacz ukrywanie ATIP plyty w alcoholu (o ile nie masz zaznaczone). Blacklistowany soft do nagrywania chyba nie jest skoro na wirtualnym dziala....wiec powinno toto chodzic.

Z tym Euro++ mieli ludzie problemy takie jak piszesz i przewaznie tylko craczek pomagal. Sprytna bestia.
Stary 03.03.2004, 11:51   #13
mmszer
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.03.2004
mmszer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam mam jedno pytanie. mam nagrywarke TEAC cd-rw 52x24x52x. Wiem, że muzyke powinno się przegrywać jak najwolniej wtedy jest najlepszy efekt. ALe czy prędkość 8x i 4x to wielka różnica? niektózy mówią mi, że poniżej 8 nie ma sensu schodzić a inni, że przy nagrywaniu 4x nie ma takiego płaskiego dźwięku jak przy sybszym nagrywwaniu nawet 8x (z audio na audio poprzez obraz na dysku ). Ja nagrałem sobie płytke z orginału przy prędkości 8x i potem przy porównywaniu orginału z kopią na wierzy (technics) wysłyszałem żeczywiście ledwosłyszalną różnicę w głębokości basów i w ogóle w głębokości dźięku. Musiałem się bardzo mocno przysłuchac i podkręcić tuner prawie na maxa żeby wysłyszeć takie minimalne różnice. Kupuję zwykłe jplytki maxwell za 1,50 ale jak slyszalem plyta nie ma nic do rzeczy, czy jest wiec jakas różnica miedzy 8x a 4x ?
pozdrawiam. Mi tam na czasie nie zaalezy nagrywanie z 4x trwa 20min, tylko tak chce sie dla pewnosci dowiedziec... PROSZE NIECH KTOS ODPOWIE MI NA GG LUB MAILA JESLI BEDZIECIE ODPOWIADAC TUTAJ, BO JA MAM NIE MAM DUZO CZASU ZEBY TU ZAGLADAC, PROSZE KOGOS KTO SIE NAPRAWDE NA TYM ZNA, ZEBY MI FACHOWO ODPOWIEDZIAL
mmszer jest offline  
Stary 03.03.2004, 11:52   #14
mmszer
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.03.2004
mmszer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
to ja mmszer moj gg to 5258611 mail mmszer@o2.pl
mmszer jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: