![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.02.2003
![]() |
Nagrywanie płyt AUDIO !!!
Pierwszą płytę AUDIO nagrałem z prędkością 48x i jeszcze kilka kolejnych. Puźniej dopiero przeczytałem na forum że AUDIO najlepiej wypalać z prędkością 4x-8x. No to spróbowałem (wcześniej nie było żadnych błędów), no i wypaliłem zaraz 4 płyty AUDIO z prędkością 4x i sprawdziłem czy różnią się jakością od tych wypalonych z pr. 48x. No i oczywiście zauważyłem różnicę ALE NIE TAKĄ JAKIEJ SIĘ SPODZIEWAŁEM. Na 2 płytach podczas słuchania można usłyszeć w pewnym momencie TRZASKI, na trzeciej pierwsza piosenka jest tak jakby było mało sopranu i słychać takie jakieś tykanie, a czwarta po jakimś czasie zaczęła się zacinać w tym samym miejscu. Co jest
![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
nie mam czasu na dluzsza odpowiedz - ale - poszukaj na forum tematow o plytach HIT - sa to w opini wielu userow NAJGORSZE plyty jakie moga byc... zakladam ze te trzaski i inne zonki to wlasnie na hitach...
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Najpierw zrzuć płytę na dysk i odsłuchaj z dysku jak Ci zrzuciły wavy, może tutaj jest problem ? Nagrywałem na najgorszych nośnikach muzykę na 4x i nigdy nie miałem takich problemów. Według mnie źle zrzuciła Ci się płyta.
Przy okazji teraz muzykę nagrywam jedynie na Verbatimach - pastele lub crystale na 4x. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Aha a czy masz taką nagrywarkę jak ja? I czy w niczym nie przeszkadza kopiowanie w locie?
![]() |
#5 | |
Guru
![]() |
Cytat:
Na innych nagrywarkach, a miałem ich kilka też nie miałem trzasków. Odsłuchaj je np. za pomocą winampa, czy wszystko z nimi w porządku. |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.09.2002
![]() |
Re: Nagrywanie płyt AUDIO !!!
Cytat:
Ja nie miałem jeszcze problemów z audio (nagrywam 12x - 16x), ale mój kolega miał jakąś taką partię płyt samsungów, że jak nagrał audio (nie pamiętam z jaką prędkością ale nie więcej niż 16x) to mu trzaskała na końcu. |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
problem być może tkwi w odtwarzaczu cd stacjonarnym mialem ten problem z 4 letnim panasoniciem odtwarzaczem cd a plytki byly esperanza black druga rzecz jak zrzucasz to sprawdzaj przed wypaleniem i razy 4 do razy 8 wypalaj i najlepiej na nośnikach innych niż hit mmore i inne no name pozdrawiam
#9 |
Nowy na forum
![]() |
DZIĘKI
![]()
#10 | |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
problemy ![]() ![]() klient zadowolony, a tym bardziej ze jak zaczalem mu nagrywac plyty x8 to sie dziwi ze tak ladnie graja ![]() ![]() ten to ma sluch :o
![]() |
#11 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
|
|