![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.01.2003
![]() |
dwa problemy
mam cdrw lg 24x10x40 i nero 5.5.10.0 i jest problem z czyszczniem płytek cdrw, jak w nero daje na czyszczenie płytek to mi zaczyna czyścić ale po jakieś minucie pokazuje sie okienko z komunikatem "logigal unit not find operation in progress" czy jakoś tak podobnie, poczym nero sie wylacza a nagrywarka chodzi dalej a system wisi nawet zegarek nie rusza po jakiś 10 minutach nagrywarka przestaje chodzic i plytka jest czysta choc ma urwane pare mega(zamiast 700 mega da sie nagrac tylko 692 mega) może mi ktoś powiedzieć o co w tym chodzi? w cloncd czyści sie dobrze a nero instalowalem pare wersji i na każdej tak się dzieje wiec nie wiem?
i drugie pytanie co myslicie o czyszczeniu cdromu? koleżnaka na cdrom 52 lg a chodzi jej conajwyżej x4 i co druga płytke wyrzuca, wiec doszlem do wniosku ze moze jest zabrudzona ( ma 2 lata ) i myslalem o kupinie cd czyszcącej ale poczytalem ze to nie zawsze pomaga a czasami moze laser uszkodzic co wy na to może da sie to inaczej wyczyśić?( aha spawdzalem tak u siebie na kompie działa tak samo)?
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|