![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.05.2003
![]() |
![]()
Witam wszystkich!!
![]() Mam problem przy nagrywaniu płytek audio, może ktoś mi jakoś pomoże? ![]() Mam nagrywarkę Liteon LTR-52246S do nagrywania używam Nero i płytek cd-r Akoss. I przy nagrywaniu muzyki z mp3-ek i przy odtwarzaniu jej potem w jakimś odtwarzaczu audio zauważyłem jakby "przeskakiwanie ścieżek" <tz. przy odtwarzaniu jakiegoś utworu przeskakuje on do przodu o jakiś czas, albo urwa końcówkę utworu>. Może jest to wina płytek albo programu do nagrywania ? ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Ramblings of a Madman
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Re: Nagrywanie płytek audio.
Cytat:
![]() Proponuje wypal AUDIO z 8x. Może odtwarzacz AUDIO nie najlepiej sobie radzic z odczytem CDR? Sprawdź czy jak odtwarzasz muze w nagrywarce są takie problemy, a na przyszłość polecam wypalać muzykę we Feurio - to profesjonalne narzędzie do wypalania muzy. pozdro
![]() |
#3 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Re: Nagrywanie płytek audio.
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Podstawą jest nagrywanie płytek w trybie DAO (nagrywanie ciągłe bez przerywania pracy lasera). Często trzaski powodowało nagrywanie płyty w np. trybie RAW.
Nagrywaj wolno-od 8X wzwyż nie pzrekraczając 20X. Ja nagrywam Audio w Nero i jest OK. ![]()
#5 | |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
A nie TAO (Track-AT-Once) ![]()
![]() |
#6 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
DAO, DAO i jeszcze raz DAO i nie TAO, ani nie RAW ^_^
![]() |
#7 |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Poza tym, mp3 ktore nagrywasz moze byc blednie zrzuocone i stad moze sie pojawiac przeskakiwanie.
|
![]() |
![]() |
#8 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Czasem może tak się zdarzyć, że mimo tego iż kawałki grają dobrze na komputerze to powrzóceniu ich na płytke są trzaski, ale to rzadkość. Np. Siemens SL45i z odtwarzaczem mp3 jest bardzo wybredny na mp3. Wiem to po sobie ![]()
![]() |
#9 |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Feurio tez zawsze sprawdza poprawnosc pliku mp3 przed nagraniem. Wiec moze warto by sprobowac z tym progsem.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Rejestrowany
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() ![]() |
A moze cos nie tak z odtwarzaczem AUDIO? Probowales na roznych wiezach?
Ja na swojej JVC mialem to samo co ty czyli mi plyta przeskakiwala, raz do przodu, drugi raz do tylu. Pomoglo podkrecenie lasera. |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
sprobuj sprawdzic...
... na innej wiezy. Jesli to nie jest wina samych plyt, to zapewne cos z wieza. Majac kiedys takie podobne problemy, to u mnie wystarczyla drobna "naprawa" lesera, tak jak kolega Murt napisal. Najpierw przede wszystkim sprawdz na innym sprzecie nagrane wczesniej plyty audio. Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.05.2003
![]() |
Re: sprobuj sprawdzic...
Cytat:
![]() Pozdrawiam neeeo |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
'naprawa lasera' to okreslenie na mocno amatorski tuning sprzetu - wiekszosc diod laserowych, odczytowych ma na glowicy taka niewielka srubke czy tez pokretlo (mowiac niewielka mowimy o rzedze milimetra i mniej) - reguluje prad przeplywajacy przez diode - podkrecenie pomaga okresowo przywrocic sprawnosc urzadzenia - pisze jednak CZASOWO gdyz po tym zabiego glowica najczesciej szybko i nieodwracalnie odmawia dalszej wspolpracy (srednio o 4-5 miesiacach)
powyzszy zabieg radze traktowac jako ostatnia deske ratunku - lub gdy wiemy co robimy a chcemy np. zmusic nasz sprzet do wspolpracy z RW (slabe lasery gubia sie na bardzo malo kontrastowej powierzchni RW) generalnie nie polecam eksperymentow - jest to bardzo czula srubenka a po modyfikacji ciezko trafic w punkt wyjsciowy
![]() |
#14 | |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
#15 |
Banned
Data rejestracji: 05.09.2005
![]() |
podkrecanie laseera...
witam...ja osobiscie podkrecam lasery w psx 1 po tym zabiegu laser nadaje sie juz tylko do regeneracji ktora jak mi sie wydaje kosztuje okolo 60 zl. ale jest to dobry sposob na sprzedanie sprzetu ze """sprawnym inaczej"" laserem...o rospisalem sie nie na temat sorka i pozdro....
|
![]() |
![]() |
|
|