![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
WinOnCD 3.8 PE
Zawsze uzywalem Nero do wypalania plytek.
Postanowilem z ciekawosci sprawdzic Winoncd 3.8. Moze nie bede oryginalny, ale... Ludzie... co to za shit. Podpadl mi juz na etapie instalacji - jest po niemiecku, choc sam program jest juz w wersji angielskiej ![]() Kolejne "ale", to wybitnie strasznie wolno robi image cd ![]() Na poczatku spodobalo mi sie to, ze program w sposob czytelny podaje, czy dane , ktore chcemy nagrac na cd, wejda na plytke. Po dluzszej zabawie stwierdzilem, ze funkcja ta jest niezbyt dopracowana i czasem zle pokazuje zajetosc plytki Jest jeszcze klika drobnych bledow, ale niech tam... Wedlug mnie Nero jest lepszy ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
chcesz wywolac nowa wojne?
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 28.05.2001
![]() |
Wolno Robi Image CD
![]() A czy przypadkiem nie zapomniałeś wykonać wszystkich testów programem CheckCD (WinOnCD wybiera zawsze taką prędkość przy której ma pewność że nie wystąpią błędy podczas robienia IMAGE ![]() A co do instalki to gdybyś miał Orginalną wersję to by wszystko było po Angielsku PS: W Internecie krąży wersja z instalką niemiecką i pewnie takową ściągnąłeś. A na marginesie to każdy używa to do czego się przyzwyczaił (Napisz Co ma Nero czego nie ma WinOnCD -> chodzi mi o jakąś funkcję którą używasz a nie opcję użyteczną 1 na 500 wypaleń) |
![]() |
![]() |
#4 |
αρχή
He, he, wystarczy podpuscic...
Swoja droga to dziwne, gdy program kaze komus samemu wybierac driver'a (mam HP 9100). Kicz nad kicze. Co do wojny... hmmm, pomysle. |
![]() |
![]() |
#5 |
αρχή
Szczerze mowic, zrobilem to dla sprawdzenia, czy temat ten nadal jest "gorocy".
Dobra. Dla sprawiedliwosci - Nero tez ma wady, ktore momentami doprowadzaja mnie do szalu: - za kazdym razem przywraca domyslne ustawienia ramek i okien (nie chce mi sie tego szukac w configach), osobiscie bardziej rajcuje mnie pozycja w poziomie niz w pionie... Dodatkowo: - pasek ilosci danych wrzuconych na CD - jesli dane oscyluja pomiedzy 702 i 703 MB, to wcale nie wiadomo, czy wleza, czy tez nie, - polskie ogonki - trzeba grzebac w fontach, bo nerus na arial'u, czy times'ie nie portafi wpisac litery "ś" (chociaz winoncd tez ma problemy - dajcie mu w ISO 9660 litere "ń"), Sadze wiec, ze oba programy maja zbyt duzo niedorobek, aby mozna bylo stwierdzic, czy lepszy jest ten, czy tamten. Co do instalatora, faktycznie jest wersja z angielskim. Sorki. Uzywam Nero, bo ten w przeciwienstwie do winoncd nie kopie sie pod Win2000 (przynajmniej winoncd - wersja z niemiecka instalka). Co do predkosci zrzucania image'a w winonie, to dla spokoju przeprowadzilem test pomiaru predkosci (mam cd-rom Teac'a cd-540e 3.0A - 40x model z lutego 2001) i to samo. Wiec nie w tym rzecz, nie uzywalem tez CD-rom expansion utility do ograniczania predkosci cd-rom'u (mam x17-x40). |
![]() |
![]() |
#6 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.01.2001
![]() |
instalator jest taki sam w kazdym winonie, trzeba tylko zmienic lierke w setup.ini i jest po angielsku.
|
![]() |
![]() |
#7 | |
αρχή
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |