Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.12.2001, 20:42   #1
addict :)
 
Avatar użytkownika KrzysieX
 
Data rejestracji: 12.12.2001
Lokalizacja: Gdynia
Posty: 88
KrzysieX zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
nagrywanie pod Windows XP

Witam wszystkich!

Mam klopot - nagrywanie pod Windows XP.
Nagrywarka - Philips PCRW404 (4x,4x,32x). Za cholere nie moge nagrac plyty. Probowalem pod Nero (v.5.5.6.4) i pod CloneCD. CloneCD nagrywa niby plyte, ale nie mozna odczytac zawartosci, a Nero w losowych miejscach generuje sliczny blue screen i zawiesza system

jakies sugestie? Pod WinME wszystko lata jak powinno wiec nie jest to problem sprzetowy.

POMOCY!!!!!
KrzysieX jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.12.2001, 15:08   #2
ZOnk
Gość
 
Posty: n/a
Kup sobie nową przegryware
 
Stary 23.12.2001, 16:51   #3
Kinetic
 
Avatar użytkownika gAzZzZoR
 
Data rejestracji: 09.04.2001
Lokalizacja: Rybnikkk
Posty: 607
gAzZzZoR zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
ZOnk (21-12-2001 16:08):
Kup sobie nową przegryware
True, true
gAzZzZoR jest offline  
Stary 23.12.2001, 18:16   #4
addict :)
 
Avatar użytkownika KrzysieX
 
Data rejestracji: 12.12.2001
Lokalizacja: Gdynia
Posty: 88
KrzysieX zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hehe... very funny
A tak na powaznie??
KrzysieX jest offline  
Stary 23.12.2001, 19:39   #5
Kama
Gość
 
Posty: n/a
Ja mam chyba podobny problem! Pisalam wczesniej......plytka jest nagrana ale wg winXP jest PUSTA! HELP
 
Stary 23.12.2001, 20:49   #6
addict :)
 
Avatar użytkownika KrzysieX
 
Data rejestracji: 12.12.2001
Lokalizacja: Gdynia
Posty: 88
KrzysieX zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Kama (23-12-2001 20:39):
Ja mam chyba podobny problem! Pisalam wczesniej......plytka jest nagrana ale wg winXP jest PUSTA! HELP
heh.. u mnie pod najnowszym NERO jest teraz tak, ze to w sumie loteria.. raz nagra, a raz spali.. porazka a pod CloneCD niby wypala, ale wlasnie.. pusta plyta!!! ?? Nie kumam co jest grane...
KrzysieX jest offline  
Stary 23.12.2001, 21:04   #7
Kama
Gość
 
Posty: n/a
No właśnie ja też nie kumam Ty przynajmniej widzisz efekty nagrywania A u mnie po prostu jest sobie płytka świeżusko nagrana w nagrywarce (bo nie mam odrębnej stacji CD) i wg windowsa jest PUSTA!! Niezależnie od tego czy sesja jest zamknięta czy też nie! W innym kompie CD widzi wszystko. Jak się wkurzę to XP leci
 
Stary 23.12.2001, 21:08   #8
addict :)
 
Avatar użytkownika KrzysieX
 
Data rejestracji: 12.12.2001
Lokalizacja: Gdynia
Posty: 88
KrzysieX zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Kama (23-12-2001 22:04):
No właśnie ja też nie kumam Ty przynajmniej widzisz efekty nagrywania A u mnie po prostu jest sobie płytka świeżusko nagrana w nagrywarce (bo nie mam odrębnej stacji CD) i wg windowsa jest PUSTA!! Niezależnie od tego czy sesja jest zamknięta czy też nie! W innym kompie CD widzi wszystko. Jak się wkurzę to XP leci
A mi nie nagrywa.. pali plyty.. u ciebie jest nadzieje, ze beda one przez ciebie widziane.. a u mnie.. null.. zero.. nic!!! burn process failed!!
heh.. U mnie leci ta winda eXPerimental jutro.. tylko musze troche danych zgrac i bye bye.. format i wracam do winME
KrzysieX jest offline  
Stary 23.12.2001, 21:50   #9
aZo
Gość
 
Posty: n/a
Polecam aktualizacje biosu.
Jak to nie pomoże to wymiane nagrywarki na nowszy model lub pójście do serwisu gwarancyjnego i zażądac wymianę.
Pozdrawiam
aZo
 
Stary 23.12.2001, 22:36   #10
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 08.06.2002
Posty: 12
keef zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No no spece. W nero jest taka zakladka. Nie pamietam nazwy, a sprawdzic nie moge. Wazne, ze pod spodem wyswietla sie taki napis WARNING! No i aby plyta byla widziana pod systemem innym niz XP TRZEBA ODZNACZYC OBA POLA. Proste? (Ja tak sobie nagralem Office XP)
keef jest offline  
Stary 24.12.2001, 08:59   #11
All Eyez On Me
 
Avatar użytkownika Weron
 
Data rejestracji: 29.09.2001
Posty: 3,568
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
keef (23-12-2001 23:36):
No no spece. W nero jest taka zakladka. Nie pamietam nazwy, a sprawdzic nie moge. Wazne, ze pod spodem wyswietla sie taki napis WARNING! No i aby plyta byla widziana pod systemem innym niz XP TRZEBA ODZNACZYC OBA POLA. Proste? (Ja tak sobie nagralem Office XP)
Troche to dziwne po ja nic nie odznaczalem i pale nero obojetnie pod jakim systemem.
Wszystko jest spoko czy to 98, czy xp, czy 2000.
Obecnie jade na win xp(professional).
Jezeli plyta jest widziana w innym czytniku to przychylam sie do odpowiedzi wyzej zmiana biosu lub serwis.


Nero pali, az milo
Weron jest offline  
Stary 28.12.2001, 19:54   #12
addict :)
 
Avatar użytkownika KrzysieX
 
Data rejestracji: 12.12.2001
Lokalizacja: Gdynia
Posty: 88
KrzysieX zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no nie wiem.... u mnie na systemie innym niz XP plyty pala sie jak zloto, wiec raczej servis nic nie pomoze... a to cos to zaznaczylem i dalej nic... porazka
KrzysieX jest offline  
Stary 28.12.2001, 20:13   #13
tomek
Gość
 
Posty: n/a
Jak tak czytam te posty to trochę mi was szkoda ale jeszcze bardziej to mi się chce śmiać. I po co wam ten nowy winXP?. Bardzo często ktoś na tym forum pyta co się dzieje z paleniem pod XP. Osobiście używam starego dobrego win98, Teac 8x8x32, nero 5564, clonecd 3211 i wszystko chodzi aż miło patrzeć. Tyle to już się tego wypaliło i jak dotąd nie skopałem żadnej płytki. Więc skoro coś działa dobrze to po co to zmieniać No chyba żeby mieć problemy takie jak wasze. Jak się okazuje raz jeszcze, nowe nie znaczy wcale że lepsze. Powodzenia przy następnym wypalaniu :-)))
 
Stary 28.12.2001, 20:46   #14
addict :)
 
Avatar użytkownika KrzysieX
 
Data rejestracji: 12.12.2001
Lokalizacja: Gdynia
Posty: 88
KrzysieX zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
tomek (28-12-2001 21:13):
Jak tak czytam te posty to trochę mi was szkoda ale jeszcze bardziej to mi się chce śmiać. I po co wam ten nowy winXP?. Bardzo często ktoś na tym forum pyta co się dzieje z paleniem pod XP. Osobiście używam starego dobrego win98, Teac 8x8x32, nero 5564, clonecd 3211 i wszystko chodzi aż miło patrzeć. Tyle to już się tego wypaliło i jak dotąd nie skopałem żadnej płytki. Więc skoro coś działa dobrze to po co to zmieniać No chyba żeby mieć problemy takie jak wasze. Jak się okazuje raz jeszcze, nowe nie znaczy wcale że lepsze. Powodzenia przy następnym wypalaniu :-)))
Tak! zupelna prawda! Ale... skoro juz jest to jakies XP, to chyba warto przetestowac to cos? A to, ze nie jest to to co inni mysla? coz.. czlowiek uczy sie na bledach Narazie nie mam za wiele czasu, ale jak znajde chwile, to stawiam winME i zapominam o XP
KrzysieX jest offline  
Stary 28.12.2001, 22:04   #15
All Eyez On Me
 
Avatar użytkownika Weron
 
Data rejestracji: 29.09.2001
Posty: 3,568
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
KrzysieX (28-12-2001 21:46):
Cytat:
tomek (28-12-2001 21:13):
Jak tak czytam te posty to trochę mi was szkoda ale jeszcze bardziej to mi się chce śmiać. I po co wam ten nowy winXP?. Bardzo często ktoś na tym forum pyta co się dzieje z paleniem pod XP. Osobiście używam starego dobrego win98, Teac 8x8x32, nero 5564, clonecd 3211 i wszystko chodzi aż miło patrzeć. Tyle to już się tego wypaliło i jak dotąd nie skopałem żadnej płytki. Więc skoro coś działa dobrze to po co to zmieniać No chyba żeby mieć problemy takie jak wasze. Jak się okazuje raz jeszcze, nowe nie znaczy wcale że lepsze. Powodzenia przy następnym wypalaniu :-)))
Tak! zupelna prawda! Ale... skoro juz jest to jakies XP, to chyba warto przetestowac to cos? A to, ze nie jest to to co inni mysla? coz.. czlowiek uczy sie na bledach Narazie nie mam za wiele czasu, ale jak znajde chwile, to stawiam winME i zapominam o XP
Nie zgadzam sie z wami.
Odkad zarzucilem Windows XP Professional jeszcze ani razu nie mialem z nim problemow( mam go juz ponad miesiac).
I nie chodzi tu tylko o nagrywanie, ale ogolnie jest lepszy, stabilniejszy.
W zyciu nie przeszedlbym teraz na 98, nie mowiac nawet o me to totalna kila zrobiona przez microsoft tylko po to , aby sie nachapac.
Weron jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO