![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.12.2005
![]() |
Nagrywanie WAV
Witam!!!
Problem może się wydać prosty do rozwiązania, ja jednak nie potrafię sobie z nim poradzić. Mam plik WAV o długości 50 minut i chcę go podzielić na 5 kawałków po 10 minut. Chcę go później nagrać na CD tak, aby pomiędzy kawałkami nie było przerw. Nero odpada, zawsze zostaje ułamek sekundy i nic z tego. Próbowałem z WAVELAB, ale on nie rozpoznaje mojej nagrywarki LG. Ogólnie szukam programu, w którym mógłbym postawić markery w odpowiednich miejscach tak, aby potem na odtwarzaczu leciał utwór ciągiem, a co 10 minut zmieniał się kawałek... |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
wav`a podzielić można także np. w Nero Wave Editor lub Cool Edit Pro (teraz Audition)
a nagrywając audio w Nero ..ustaw przerwy na 0 sek i nagrywaj w trybie DAO a tu tak na poważnie ...http://www.arepo.republika.pl/1/Art.html
|
|
#3 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moze wystarczy w nero we wlasciwosciach tracka powstawiac tylko indeksy, bez dzielenia.
Musialbys sprobowac najlepiej na cdrw czy twoj odtwarzacz potraktuje te indeksy jako kolejne utwory, bo wtedy mialbys ciaglasc bez tych upierdliwych ulamkowych trzaskow. Jesli nie zadziala to pozostaje wyzsza jazda, ale to juz Maciej cie wyzej nakierowal. |
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.12.2005
![]() |
W Audacity można b.mocno rozciągnąć to miejsce, gdzie ma być podział, i wtedy precyzyjnie postawić znacznik do cięcia.
|
|
|
![]() |
|
|