Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.12.2001, 12:21   #16
xlukas18
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.09.2001
xlukas18 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja jade na XP PRO i plyty leca jak zloto. Nie mam z tym systemem wiekszych klopotow.
Ostatnio mialem maly problem z wypalaniem ale dalem spaware do serwisu, dali mi nowa i wszystko jest OK (LITEON 24x).
xlukas18 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.12.2001, 22:12   #17
KrzysieX
addict :)

Data rejestracji: 12.12.2001
KrzysieX zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Weron (28-12-2001 23:07):
Cytat:
KrzysieX (28-12-2001 21:46):
Cytat:
tomek (28-12-2001 21:13):
Jak tak czytam te posty to trochę mi was szkoda ale jeszcze bardziej to mi się chce śmiać. I po co wam ten nowy winXP?. Bardzo często ktoś na tym forum pyta co się dzieje z paleniem pod XP. Osobiście używam starego dobrego win98, Teac 8x8x32, nero 5564, clonecd 3211 i wszystko chodzi aż miło patrzeć. Tyle to już się tego wypaliło i jak dotąd nie skopałem żadnej płytki. Więc skoro coś działa dobrze to po co to zmieniać No chyba żeby mieć problemy takie jak wasze. Jak się okazuje raz jeszcze, nowe nie znaczy wcale że lepsze. Powodzenia przy następnym wypalaniu :-)))
Tak! zupelna prawda! Ale... skoro juz jest to jakies XP, to chyba warto przetestowac to cos? A to, ze nie jest to to co inni mysla? coz.. czlowiek uczy sie na bledach Narazie nie mam za wiele czasu, ale jak znajde chwile, to stawiam winME i zapominam o XP
Nie zgadzam sie z wami.
Odkad zarzucilem Windows XP Professional jeszcze ani razu nie mialem z nim problemow( mam go juz ponad miesiac).
I nie chodzi tu tylko o nagrywanie, ale ogolnie jest lepszy, stabilniejszy.
W zyciu nie przeszedlbym teraz na 98, nie mowiac nawet o me to totalna kila zrobiona przez microsoft tylko po to , aby sie nachapac.
Tak, jasne WindaXP jest dobra, na pewno stabilniejsza i bezpieczniejsza od innych produktow Microsoftu... ale... ale sa z nia problemy tak czy owak. Ale tak to chyba musialo byc, bo to w koncu polaczenie dwoch roznych technologii (jadro NT i cala reszta z 9x+ zmieniony design).... zobaczymy... ja osobiscie czekam na edycje druga poprawiona i wracam do czegos starszego... a moze Linux? ))))
KrzysieX jest offline  
Stary 30.12.2001, 20:53   #18
tomek
Gość

Nie twierdzę wcale że XP jest do d... Owszem ma zalety ( z tego co słyszałem i czytałem ) ale jak widać nie wszystko jest dograne do końca. Napewno go kiedyś zainstaluję na swoim HDD ale poczekam aż się to się wszystko jakoś ułoży, może Bill stworzy jakiegoś SP1 i będzię po problemach. Ale to trochę potrwa. Na zakończenie powiem tyle że, poczekamy i zobaczymy.

Stary 30.12.2001, 21:28   #19
skorpion
Bywalec

Data rejestracji: 15.11.2001
skorpion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Po pierwsze XP w wersji pl jest takim samym systemem jak wersja angielska tylko ,że zawsze mikrosoft wypuszczał w pierwszej kolejności poprawki do win. ang.,a dopiero do pozostałych.Win XP jest naprawdę bardziej udaną wersją systemu softu,niż poprzednie niewypały ,chociaż i tak nie dorówna Linuxowi,ale żeby go można było spokojnie zainstalować i używać należy,albo już posiadać,albo wydać więcej kasy na sprzęt o więkrzej mocy i musi być kompatybilny.Jeżeli tak nie będzie to zawsze będą kłopoty i nie tylko z nagrywaniem,ale z graniem ,muzyką,stabilnością itd.. Ja nie mam żadnych z nim problemów nagrywam za pomocą programów jakie mi akórat są w danej chwili potrzebne,i nie zwaliłem żadnej płyty.
Stary 30.12.2001, 21:37   #20
KrzysieX

Cytat:
skorpion (30-12-2001 21:28):
Po pierwsze XP w wersji pl jest takim samym systemem jak wersja angielska tylko ,że zawsze mikrosoft wypuszczał w pierwszej kolejności poprawki do win. ang.,a dopiero do pozostałych.Win XP jest naprawdę bardziej udaną wersją systemu softu,niż poprzednie niewypały ,chociaż i tak nie dorówna Linuxowi,ale żeby go można było spokojnie zainstalować i używać należy,albo już posiadać,albo wydać więcej kasy na sprzęt o więkrzej mocy i musi być kompatybilny.Jeżeli tak nie będzie to zawsze będą kłopoty i nie tylko z nagrywaniem,ale z graniem ,muzyką,stabilnością itd.. Ja nie mam żadnych z nim problemów nagrywam za pomocą programów jakie mi akórat są w danej chwili potrzebne,i nie zwaliłem żadnej płyty.
To jakie ma miec niby wymagania ten XP? mam Durona750 prawie 400Mb RAMu, wiec nie jest to cholernie slabiutka konfiguracja, a sa jednak klopoty. Fakt, ze nagrywarka jest juz dosc stara(4x,4x,32x), ale na innych systemach (WIN95,98,ME,2000,Linux) pali jak zloto, wiec jest w pelni sprawna.
Mimo wszystko MS zrobil niezly system, ale mysle, ze wlasnie jakis service pack by sie przydal, zeby naprawic to i owo...
A wlasnie! czytalem gdzies, ze MS wypuscil jakas poprawke do obslugi nagrywarek.. wie cos ktos o tym? moze jakis adresik?
KrzysieX jest offline  
Stary 30.12.2001, 22:11   #21
skorpion
Bywalec

Data rejestracji: 15.11.2001
skorpion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To bardzo proste ,mikrosoft podaje ,że jego system może pracować na dosyć słabych maszynach,ale jednocześnie informuje,że jeżeli chcesz nagrywać,grać czy bawić się grafiką profesjonalną to musisz posiadać niezły sprzęt.Ja mam procka 1200 athlona,pamięć 512 RAM,płytę główną z chipsetem via,HDD IBM,nagrywarkę LG 12x, kartę sieciową Realteka,GeForce2MX400 64MBi tak uważam ,że mam za mało pamęci.Jeżeli chodzi Ci o pathe i servis paci to są chyba ze dwa do polskiej wersji(temat bezpieczeństwa),apozostałe i to dosyć dużo do wersji angielskiej.Ale i tak wszyscy wiedzą ,że jeżeli nagrywasz płytę to wtym momeńcie używana jest większa moc procesora.Win XP cały czas potrzebuje dużo pamięci i procesora.A to adres do dobrej strony http://www.teleport.pl/windowsxp/
Stary 01.01.2002, 17:53   #22
KrzysieX

Cytat:
skorpion (30-12-2001 22:22):
To bardzo proste ,mikrosoft podaje ,że jego system może pracować na dosyć słabych maszynach,ale jednocześnie informuje,że jeżeli chcesz nagrywać,grać czy bawić się grafiką profesjonalną to musisz posiadać niezły sprzęt.Ja mam procka 1200 athlona,pamięć 512 RAM,płytę główną z chipsetem via,HDD IBM,nagrywarkę LG 12x, kartę sieciową Realteka,GeForce2MX400 64MBi tak uważam ,że mam za mało pamęci.Jeżeli chodzi Ci o pathe i servis paci to są chyba ze dwa do polskiej wersji(temat bezpieczeństwa),apozostałe i to dosyć dużo do wersji angielskiej.Ale i tak wszyscy wiedzą ,że jeżeli nagrywasz płytę to wtym momeńcie używana jest większa moc procesora.Win XP cały czas potrzebuje dużo pamięci i procesora.A to adres do dobrej strony http://www.teleport.pl/windowsxp/
No to pytanie dla kogo jest to system operacyjny? Chyba tylko dla Amerykanow co nie maja co robic z pieniedzmi! Moj Duron mi w zupelnosci wystarcza do moich spraw, i na penwo nie kupie nowego kompa, ktory sprosta cholernie wysrubowanym wymaganiom MS. Na Linuxie na starym Celeronie400 obciazenie systemu przy nagrywaniu bylo w okolicach 25% wiec........ no comment
KrzysieX jest offline  
Stary 03.01.2002, 02:15   #23
DaNieL
Gość

Po kolei - co do nagrywania pod XP - mialem podobny problem z nagrywara, program (Winoncd 3.6) jej nie widzial pod XP a pod Me tak, ale wystarczyla nowsza wersja (5) zeby zadzialalo, poza tym niedawno kupilem LG 16x i jak na razie pali super i "no problem" .
Co do samych XP - mam celerka 466, 512 ramu i nie jest zle, podczas palenia nie bylo problemow chociaz obciazalem procka ile wlezie innymi progsami w sumie XP zdolowaly mnie tylko raz, gdy probowalem do jednego ze sprzetow znalezc drivery pod xp na stronie producenta i znalazlem tylko taki text: "There are no plans for Win XP compatible drivers for this controller", a to lajdaki )

Stary 07.01.2002, 01:47   #24
KrzysieX

NERO : 5.5.6.9 = kompletny sukces!!!! Dziala nagrywarka wreszcie bez klopotow! Widac chlopaki z ahead'a cos grubo poprawili i chwala im za to polecam ta wersje
jutro sprawdze nowego cloneCD bo z jakas starsza wersja tez mialem klopoty
Co do wymagan XP... to chyba mozna by dlugo pisac na ten temat. wszystko zalezy do czego komp jest uzywany. u mnie do mp3/DVD/cd-r/Internet duron750 i 384MB RAM i dysk UDMA66 w zupelnosci wystarcza...
KrzysieX jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: