Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.11.2001, 16:29   #1
Miclosz
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.11.2001
Miclosz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Co ma wplyw na test za pomoca Nero CDspeed

Witam

postanowilem sprawdzic swoj CD LGx52 8522b v2.0
po uruchomieniu Nero CDspeed z pakietu Nero 5551 okazalo sie ze prawie za kazdym razem dostaje inny obraz odczytywanej plyty (plyta jest zawsze ta sama - SAMSUNG na niej plik MPG o dlugosci ok 690 MB);
- czasami odczytuje plyty poprawnie na poczatku tj. wykres caly czas stopniowo rosnie i dopiero w koncowym etapie zalamuje sie - to powiedzmy przyjalbym za normalne :-)
- czasami natomiast wykres na poczatku rosnac zalamuje sie schodzac praktycznie do x2 a nawet x1 po czym znow wzrasta i znow maleje; zauwazyle ze dzieje sie tak (zalamanie - spadek odczytu) w momencie gdy sluchac ze plyta rozpedza sie do coraz to wiekszych predkosci, po czym gdy predkosc obrotowa spada (slychac to) wykres znow pnie sie w gore

Czym moze byc to spowodowane?? czyzby CD byl jakis lewy. Podkreslam ze wszystkie proby przeprowadzane sa na tej samej plycie. Z drugiej zas strony zauwazylem tez ze plyte piracka - ploczona zawsze odczytuje dobrze, bez zadnych zachwian i spadkow predkosci - wykres caly czas stopniowo rosnie.

Moje kolejne pytanie czy wiarygodny jest to pomiar predkosci, skoro za kazdym razem (niemalze) otrzymuje inny wynik (wykres).

pozdrawiam Miclosz
Miclosz jest offline  
Stary 14.11.2001, 11:19   #2
MaciejT
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.06.2000
MaciejT zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie przejmuj się tym. CDSpeed to najbardziej wiarygodny progs do testowania szybkości CD-ROMów.
Ja sam mam LG 8521B i wiem że to wina napędu i jego kiepskiej korekcji błędów.
No cóż, musiałem się przyzwyczaić że na dobrych płytach zwalnia a z mniej dobrymi są problemy.
Ty też będziesz musiał się przyzwyczaić.

Pozdrawiam

Twoje uprawnienia: