![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.09.2002
![]() |
![]()
Właśnie włożyłem nową nagrywarkę LiteOn do kompa i jest problem, Windows nie widzi jej, a CD-ROM jest. Na nagrywarce mogę tylko odtworzyć cd-audio. Jest ona ustawiona na master, a cd-rom na slave, hdd jest wpięty w RAID, system Win XP Pro. Co mam zrobić aby była widoczna jako kolejny napęd
![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
a nie bawiłes się czasem tweakui ?
![]() jak tak to popatrz czy czasem nie odklikałeś za dużo dysków ![]() w starych dosach i windach 9x to było tak: lastdrive=d i żaden next napęd nie jest już widoczny pozdro
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Gość
|
Podepnij cd-rom(na slave) razem z hdd(na master) a nagrywarka niech bedzie jako master na drugiej tasmie. Nie wiem czy to pomoze ale tak sobie powiedzialem.
|
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.08.2002
![]() |
może zworki są ustawione na slave zamiast na master
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Czy napęd figuruje w menadżerze urządzeń w kategorii "Inne urządzenia", albo jest oznaczony żółtym znakiem zapytania? Ja tak miałem ze starą nagrywarką Yamaha 2x - system umieścił ją w kategorii "Inne urządzenia" - nie można było w ogóle korzystać z napędu. W menadżerze urządzeń włączyłem więc "Właściwości", zakładka "Sterownik", "Aktualizuj sterownik". Jako aktualizację wskazałem standardowy systemowy sterownik "(Standardowe stacje dysków CD-ROM) - Stacja dysków CD-ROM". Od tej pory system poprawnie identyfikuje napęd i można normalnie z niego korzystać.
#7 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
AAAAA TAM NIE MAM JUŻ CIERPLIWOŚCI IDĘ SPAĆ (SZLAK BY TO)
![]() ![]()
M.I.E.D.Y.M.: Mechanical Intelligent Exploration and Dangerous Yardwork Machine Ostatnio zmieniany przez miedym : 08.09.2002 o godz. 01:43 |
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
![]() |
Re: ...
Cytat:
![]()
![]() |
|
|