![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Gość
|
NAGRYWANIE W LOCIE z prędkością 8x z CD-R na CD-RW
Witam wszystkich praktykujących wypalaczy.
Mam pytanie: Czy możliwe jest i czy się komuś to udaje kopiowanie płyt z napędu CD-R w locie (bez obrazu oryginału na dysku) na napęd CD-RW z predkością 8x. Wyobraziłem sobie, że to jest możliwe i kilkakrotnie próbowałem używając Yamahy 8424E. Zmarnowałem tylko płytki. Jeśli to sie komuś regularnie udaje to proszę o pomoc i udzielenie prad przy jakiej konfiguracji sprzętu i przy jakich ustawieniach programu - myślę o WinONCD 3.7pe. Pozdrowienia |
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 05.09.2000
![]() |
Nie wiep czy chodzi o bezposrednie przegrywanie plyt (on the fly?) z CD-ROMa na CD-RW? Jezeli tak, to mi sie to udaje bez problemow (plextor 12/10/32). Czy twoj problem ma miejsce tylko w przypadku nagrywania z predkoscia x8?. Sprobuj zmienic predkosc odczytu twojego cd-roma podczas nagrywania (wchodzisz w WINONCD w Disc - output -----select - grabbing --- i sprawdz tam jaka masz predkosc).Oprocz tego powinienies zaznaczyc opcje "Write on the fly if possible". Odpisz czy sie udalo.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Gość
|
Owszem udaje się, tylko trzeba mieć odpowiedni napęd CD-ROM, np. któryś z Teaców.
|
|
|
#4 |
|
Gość
|
Jest to możliwe, ale trzeba mieć dobry CD-ROM np. TEAC540E.
|
|
|
#5 |
|
Gość
|
Narywam w locie z prędkością 8x od początku...
Mam nagrywarkę HP9110i i drugą nagrywarkę Teac R55S. Teac-a używam jako CD-ROM-u ponieważ ona ma zapewniony odczyt 12X zarówno danych jak i dźwięku !!! Przy pomocy tych urądzeń nagrywam w locie nawet płyty Audio.... bezproblemowo (jeżeli nośnik nie jest uszkodzony) Gorąco polecam Nagrywarkę Teac R55S jako... CD-ROM |
|
|
#6 |
|
Gość
|
Tak ja to robilem ku zdumieniu wielu "kozakow"
Dobry czytnik i Juggler sprawdz!! pozdrawki |
|
|
#7 |
|