![]() |
Zgadzam sie z tobą w 100%, ja wgrałem bios 1.03 i jak na razie jest ok. Poczekamy co przyniesie nowy :)
Pozdrowionka |
Thoom -moze i tak....Wiem ,ze Lg ma ten "cudowny" system dostosowywania sie predkosci zapisu...ale czemu np na 5 przeprowadzonych testow -na TEJ SAMEJ (czyt. jednej -jedynej:) -plycie TDK 48x -raz nagrywa mi w nero plik 700mb w 3.08 -a raz w 4.20 , a czasami wyrzuca blad...????
Mowa tu oczywiscie o tescie zapisu;) Ok -to tyle ,mysle ,ze juz nic madrego nie wymyslimy ...chyba trzeba poczekac na nowy bios ;) pozdr |
Wiesz co poczytałem jeszcze raz test LG gce8400b na stronie www.bench-house.com i doszedłem do wniosku ze płytka 40x musi byc naprawde dobrej jakości zeby nasza wypalara nagrała ją pełną prędkościa. Po prostu ten system monitoringu przelącza ją na wolniejszy tryb jesli wykryje jakies niedoskonałości, i jest to w tym tescie wyraźnie napisane. Dlatego czasami u mnie nagrywa 40x czsami nagrywa 40x i zwalnia do 32x a czasami nagrywa 32x. Tak po prostu będzie. Zresztą u mnie czas nagrania płyty 40x platinium zgadza sie prawie w 100% z testami na cdrinfo. Także wydaje mi sie ze wszystko jes ok. A i tak lepij nagrywac na razie płytki 40x z prędkościa 32x. Wydaje mi sie ze na pewno będą trwalsze.
Pozdrawiam |
juz na koniec:) - przeprowadzilem w/w test raz jeszcze w Nero -tyle ,ze na innej CDR i przeszedl w 3.08 -czyli podobnie jak w Clonecd...Co utwierdza mnie w przekonaniu ,ze nagrywarka jest wielce kaprysna ::-D
|
co prawda byl to obraz clonem zrobiony..ale przeciez Nero obsluguje ten format;)
|
hehe -ten sam obraz "wypalony" na tym smym nosniku -tyle ,ze przez Nero zajmowal ok 4 min po czym wyrzucil blad zapisu!!:)
szkoda slow.... |
hmmm...przed chwila dostalem komunikat o bledzie zapisu:( -coraz bardziej mi sie to nie podoba..chyba ,ze to wina cdmate....
A teraz cos z Clone... I 07:44:58 Czyszczenie buforˇw ... I 07:44:58 Czas trwania operacji: 00:02:55 I 07:44:58 îrednia prŕdkoťŠ: 4898 kBytes/s (27.83) I 07:44:59 Symulacja nagrywania zako˝czona! Obraz mial 782MB -czas 77.30 min -dziwne :) pozdr |
Moja płyta to ASUSP3V3X (Via Apollo Pro 133a) i nigdy nie mialem z nią zadnych problemów, pIII 650@866
A płytki jakich uzywałem pod clonem do Plantium 40x Pozdrawiam |
Thoom -a jaka masz plyte glowna??
Ja mam SIS735...moze to tego wina? Co do screenow -ja swoje wrzuce .... A i napisz jakich plytek urzywasz -ze otrzymales 40x pod Clonem??? U mnie Clon daje "sztywno" 20x!:( pozdr |
Kurcze ja wczoraj symulowałem w Nero nagranie pliku filmu 703 MB i nero nagrał to dokładnie w 2:46, a co do screenów, jasne postaram sie podrzucic tylko jutro bo teraz jestem w pracy:) Patrzyłem także na prędkość nagrywania w Clonie no i nagrywał 40x ale czasami pod koniec zwalniał do 32x
|
Ta nagrywarka -dostosowuje predkosc zapisu -to fakt -ale robi to jak jej sie chce :P
pozdr |
Thoom -a mozesz rzucic screeny z CDspeed-a -?
U mnie na Platinum 40x -idzie max 32x .... ale i tak cos jest nie tak z ta nagrywarka -ten sam plik -na tej samej plycie -w tescie zapisu pod: -clone prawie 4,5 min -nero 3.10 min -cdmate -blisko 4 min :( |
Ciekawi mnie opinia osób które na cdrinfo robiły testy tej nagrywarki.
Ja wczoraj zmieniłem firmware na 1.03 ale sytuacja jest podobna. |
a i pod Clonecd -najnowszym -niezaleznie od nosnika idzie ZAWSZE ok 20x !:(
Lubilem CDRW Lg do 16x...teraz chyba zmienie zdanie pozdr |
Wczoraj robiłem testy z prędkością nagrywania uzywając NeroCD Speed. No i sytuacja wygląda tak, że wypróbowałem 2 rodzaje płytek, jakiś zielony noname 40x i Platinium 40x. Te noname'y nagrywara zawsze wypalała z prędkością 32x (próbowałem kilku płytek tego samego rodzaju). Natomiast Platinium wypalała albo 40x albo 32x. Szybszych płyt nie testowalem. Może to wina tego systemu zabezpieczającego który dostosowuje prędkość nagrywania do jakości płyty?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:41. |