Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.08.2005, 17:26   #1
neotarion
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.08.2005
neotarion w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nagrywarka lite-on / nero

witam mam taki problem nagrywarka jak mi nagrywa to dochodzi do 100% a potem nie pojawia się ten komunikat że zostało zapisane z prędkością taka i taka tylko dochodzi do 100% i się zacina nero nie wiem czy to wina nero czy nagrywarki.
Aale przed kupnem nowego dysku 250GB nagrywała dobrze chodziła a teraz coś się sypie

bardzo prosze o pomoc

pozdrawiam NeoTarion
neotarion jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.08.2005, 22:01   #2
neotarion
Nowy na forum

no i zanioslem nagrywarke do kolegi zeby ja sprawdzil i sie okazalo ze u niego lata super i co teraz jak sie okaze ze to wina mojego nowego dysku to co ja wtedy zrobie a jak sie okaze ze to nie jego wina

pomocy
neotarion jest offline  
Stary 11.08.2005, 22:54   #3
guzio85
Bywalec

Data rejestracji: 14.05.2005
guzio85 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wyprubój zmiane taśm ide lub sciągnij sterowniki atapi/ide najnowsze!!! i wszystko powinno byc ok
Stary 12.08.2005, 15:42   #4
neotarion
Nowy na forum

ale jak zmiane tasm? z kad wziasc sterowniki?
neotarion jest offline  
Stary 12.08.2005, 15:46   #5
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dwóch kilerów ortografii polskiej

stery najnowsze ze strony producenta plyty glownej
zmiana tasm - nie wiem po co, ale jak chcesz to wymien

poszukaj na forum "DMA jak wlaczyc", bo moze masz wylaczone

i zainstaluj ForceASPI - znajdziesz na googlach
Stary 12.08.2005, 15:57   #6
czechoj
Dziadek
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.06.2002
czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czechoj ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez neotarion
ale jak zmiane tasm? z kad wziasc sterowniki?
faktycznie kilerzy ortografii
i do tego zaprawdę............ zabawni
Stary 12.08.2005, 19:23   #7
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
a jak podłączyłeś nagrywarkę?. Dysk zapewne masz pod Primary, to nagrywarkę podłącz pod Secondary. A sterowniki znajdziesz na stronie producenta twojej płyty głownej.
Stary 12.08.2005, 21:26   #8
neotarion
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez icemac
dwóch kilerów ortografii polskiej

poszukaj na forum "DMA jak wlaczyc", bo moze masz wylaczone

i zainstaluj ForceASPI - znajdziesz na googlach
a co to jest DMA i po co mam instalowac ForceASPI co mi to da

hmm więc tak zrobiłem pierw odpiąłem ten nowy dysk patrze się a tu nic nagrywarka dalej swoje tnie się. No więc odpiąłem dvd rom i patrze się a nagrywarka superrrrr nagrywa i moim zdaniem nagrywarka i dvd rom kłucą się ze sobą może jak kupie taśmy 80 to pomoze nie wiem co sądzicie o tym?
neotarion jest offline  
Stary 12.08.2005, 21:34   #9
Tomy_m
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.08.2005
Tomy_m w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sadzimy że nie masz włączonego DMA dla napędów CDR/DVD i to jest Twój problem. Pozatym gdybyś napisał jaki masz system to byłoby mi łatwiej odpowiedzieć Ci gdzie się to włącza. (generalnie w "Menager urządzeń" we właściwościach napędów CDR/DVD).
Sprawdź również jakie masz ustawienia zworek w napędach, Pamiętaj że ostani na taśmie do MASTER. Pozatym napisz jak masz podłączone napędy ... powinny być razem na jednej taśmie , chyba że przegrywasz "w locie" wtedy lepiej gdy są na różnych kanałach sterownika.
Tomy_m jest offline  
Stary 12.08.2005, 21:50   #10
neotarion
Nowy na forum

no więc mam xp professional nagrywarke mam na S a dvd rom na M
neotarion jest offline  
Stary 12.08.2005, 22:03   #11
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Tomy_m
... (generalnie w "Menager urządzeń" we właściwościach napędów CDR/DVD).
Nic podobnego !! w żadnych właściwościach CDR/DVD
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
nagrywarka lite-on / nero-1.jpg  
Stary 12.08.2005, 22:13   #12
neotarion
Nowy na forum

no mam tak ustawione

i teraz podłączyłem ten nowy dysk ale dvd rom jest odlaczony i nagrywarka nagrywa superrrr i nie wiem co teraz zrobic jak podlacze dvd rom zeby nagrywarka nagrywala kolega mi mówi ze moge jeszce tak zrobić zeby podpiac nagrywarke z dyskiem i dvd rom tez z dyskiem ale to bedzie obciazac dyski i nie wiem teraz co mam zrobic

POMOCY!!!!

pzdr

Ostatnio zmieniany przez neotarion : 12.08.2005 o godz. 22:57
neotarion jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: