![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.11.2002
![]() |
![]()
statnio nabyłem nagrywarę lg x 40 i zaczeły sie problemy tzn za cholere nie chce nagrywac z predkością x 40 kombinowałem chyba na wszystkie mozliwe sposoby a mianowicie napedy mam podpiete na nastepujacej konfiguracji primary master (twardziel systemowy segate baracuda IV 60 gb) primary slave (lg dvd x8x40) seconary master (nagrywara lg x40) seconary slave (twardziel samsung 40 gb) procek 1,2 athlon 256 mb ramu dma właczone dla wszyskich urządzeń zainstalowany servicepack do plyty głównej bo jest na chipach VIA zainstalowany sp1 dla xp pro bo pod takim systemem probowalem najnowszy steronik aspi.
Nagrywara zachowuje sie nastepująco na cdspeed pokazuje predkosc poczatkowa x 20,91 rozpedza sie do x 32 a w ok 30 min plyty spada do x 24 i tak do konca nagrywalem m.in na platiniumie i na kilku jeszcze innych gdzie jest kompatybilnosc plyty z predkoscia nagrywary i lipa zainstalowalem nawen na drugim twardzielu win 98 i jest to samo i spod niego robilem testy i jest to samo. Moze robie z igły widły ale chyba cos jest nie tak bo na cdrinfo wyraznie widac ze rozpedza sie do x 40. z góry thx za pomoc 7ank
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Na ten temat było już wiele postów, więc polecam poczytać.
1. Używaj dobrych nośników, bo ta nagrywara zwoli nagrywanie jesli wykryje, że nosnik nie jest najlepszej jakości (polecam Platinium Multispeed, TDK lub inne firmowe nośniki) 2.Wgraj nowy bios w wersji 1.04 Jestem posiadaczem tego sprzetu, i u mnie chodzi jak marzenie ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Uzywalem TDK i Platinum gdzie jest napisane od 1 do x 40 i jest to samo a nie wiem czy upgrate firmwareu cos da skoro na cdrinfo testy były robione na firmwarze 1.01
a postow to sie naczytalem co nie miara i staralem sie do nixh stosowac
7ank Ostatnio zmieniany przez 7ank : 20.11.2002 o godz. 14:24 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Platium Multispeed, a nie 1-40x(jest różnica
![]() Ostatnio zmieniany przez Thoom : 20.11.2002 o godz. 14:42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Mam jeszcze tylko jedno pytanko odnosnie flashowania biosu sciagnolem firwara ver 1.04 jest on razem z progsem do flashowania i teraz jak sflashowac
![]() je4 nazwaplikuzbiosem numerportu i dalej jest jeszce jest /m jakas opcja botowania
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Ja też bym bardzo poprosił o krótki opis wymiany biosu w nagrywarce LG na nowszy... Szukałem na www.cdrinfo.pl ale nie moge znależć
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
Napewno jest o flashowaniu biosu
Poszukaj przy przerabianiu np. lg x32 na lg x40. Jest tam wszystko o wgrywaniu takiego biosu. Nawet programik, który to zrobi. A na przyszłość polecam platinum x48. Idą na max.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.01.2002
![]() |
Sorki, to tak btw. ,ale chcialbym miec takie problemy z Litkiem, przynajmniej bym sie nie nudzil...
![]()