![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.11.2004
![]() |
Nagrywarka do muzyki ***8211; co wybrać ??
Chciałbym kupić do komputera nagrywarkę która b.dobrze sprawdzi się w nagrywaniu płyt z muzyką?? Wśród jakich producentów powinienem szukać, aby wypalane przezemnie płyty charakteryzowały się najlepszym brzmieniem?? Co byście mi polecili?
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Gość
|
Cytat:
Może jakis Plextor obsługujacy VariRec .Ale chyba kazda nowa nagrywarka bedzie dobra o ile nagrywa sie z rozsadna predkoscia na markowych płytach.No i zalezy od jakosci posiadanej muzyki[np.jakosc mp3] |
|
![]() |
#3 | |
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
Nie chodzi mi broń boże o wypalanie muzyki mp3, bo gdyby o to chodziło to nie zaprzątałbym sobie głowy wyborem dobrej nagrywarki. Chodzi mi o przegrywanie ***8222;audiofilskich***8221; płyt z muzyką , tak aby jakość wypalonej płyty nie odbiegała od oryginału. A, że nie mogę sobie pozwolić na dobrą przegrywarkę stacjonarną która kosztuje kilka tysięcy, tak więc rozglądam się tańszym rozwiązaniem. Zaraz poszukam czegoś o tym PLEXTORZE, a co sądzicie o nagrywarkach ASUS ??
PS: Nie wiecie czy są gdzieś w Internecie testy nagrywarek pod kątem nagrywania płyt AUDIO ?? |
![]() |
![]() |
#5 |
Kocham Agnieszke T. !!!
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() |
Dobry jest Plextor, kiedyś była Yamaha ale już tego nie ma na rynku.
Ogólnie rzecz biorąc to teraz większość nagrywarek jest dobra do Audio, do wszystkiego. Plextor ma VariRec. Tu znajdziesz info o VariRec - http://www.cdrinfo.pl//cdr/porady/varirec.php3 |
![]() |
![]() |
#6 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
YAMAHA-chy ladnie audio palily ale juz nie kupisz NOWEJ
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
A gdzie najtaniej kupie tego PLEXTORA (najlepiej okolice WARSZAWY lub w necie), i który model wybrać ??
|
![]() |
![]() |
#8 |
Kocham Agnieszke T. !!!
![]() |
Ostatnią nagrywarką Cd Plextora wyposażoną w technologie VariRec był model Premium.
Zobacz tu - http://www.alstor.com.pl/pl/katalog:.../ic=724/it=314. Jeśli chcesz mieć coś na czasie, możesz kupić nagrywarkę DVD-RW. Taką jak ta - http://www.alstor.com.pl/pl/katalog:.../ic=731/it=277 Ceny przerażają, jednak w tym przypadku cena = jakość. |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.01.2003
![]() |
zającpoziomka
Jeżeli,chodzi ci o przegrywanie audiofilskich plyt audio,to główny problem stanowi przegranie płyty audio na twardy dysk bez błedów.Musisz sobie uświadomic,że jeżeli pliki audio są żle zgrane to nie pomoże najlepsza nagrywarka i nosnik.Najlepszym programem do zgrywania audio jest EAC.Reasumując-najważniejsze jest dokładne zgranie audio na twardy dysk,potem dobry nośnik i nagrywarka.Co do nagrywarki,sa testy nagrywarek pod kątem zrzucania audio.Na cdrinfo możesz wybrac odpowiednią nagrywarkę. |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
Dzięki
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Kocham Agnieszke T. !!!
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
Ale kupowanie używanej nagrywarki to jednak strach, a ja nie chcę kupować kota w worku. Nigdy do końca nie wiadomo w jakim napęd jest stanie :-/
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Kocham Agnieszke T. !!!
![]() |
Tu masz wszystkie testy jaki były przeprowadzane przez CDRinfo - http://www.cdrinfo.pl/testy/testystandard.php
|
![]() |
![]() |
|
|