Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 30.08.2004, 20:44   #1
netrox
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.08.2004
Posty: 7
netrox w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagrywarka nie nagrywa

Jak w temacie... Nagrywarka poprostu nie nagrywa. Po kilkunastu procetach pojawia sie komunikat Communication Failure. Na innym kompie dziala bez zarzutu. Do wpalania plytek uzywam Nero. Dodam ze problem pojawil sie kiedy wymienilem kilka czesci w kompie (m. in. plyte glowna). Prosze o pomoc
netrox jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.08.2004, 20:49   #2
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Maciej
 
Data rejestracji: 31.12.2002
Lokalizacja: PL
Posty: 7,664
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
sprawdż taśmy IDE ,uaktualnij sterowniki .
__________________
Jak mądrze zadawać pytania
Maciej jest offline  
Stary 30.08.2004, 21:06   #3
netrox
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.08.2004
Posty: 7
netrox w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
tasmy sa ok a sterowniki skad wziasc ? na oficjalnej stronie raczej nie ma...
a moze bios nowy ?

Ostatnio zmieniany przez netrox : 30.08.2004 o godz. 21:09
netrox jest offline  
Stary 30.08.2004, 21:21   #4
Eliasz
Prorok na F.O.R.U.M.
 
Avatar użytkownika Eliasz
 
Data rejestracji: 01.01.2002
Lokalizacja: Laskowa
Posty: 1,331
Eliasz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Poszukaj na cdrinfo.pl jest specjalny dział
Swoją droga to dobrze by było jakbyś podał firme i model nagrywarki
__________________
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke
"Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic."
--------------------------------------------------------------------------------
Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz
__________________________________________________ _______________
Eliasz jest offline  
Stary 31.08.2004, 01:05   #5
netrox
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.08.2004
Posty: 7
netrox w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czego mam poszukac ? Nagrywarka to Yamaha CRW2100E
netrox jest offline  
Stary 31.08.2004, 05:18   #6
Legam
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Legam
 
Data rejestracji: 31.07.2003
Lokalizacja: Krotoszyn
Posty: 238
Legam zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jeżeli ta płyta jest na NForce to nie instaluj sterownika IDE SW.
__________________
Ciężko jest żyć lekko
Legam jest offline  
Stary 31.08.2004, 09:03   #7
nimal
Author
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika nimal
 
Data rejestracji: 29.03.2003
Lokalizacja: The World
Posty: 16,712
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a reinstalnoles sysa po wymianie mobo? zawsze nalezy tak zrobic - to zbyt wazny komponent zeby zlac to...
nimal jest offline  
Stary 31.08.2004, 12:13   #8
netrox
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.08.2004
Posty: 7
netrox w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
System reinstalowalem ale nic nie pomoglo. Co do NForce to nie bardzo wiem co to jest moja plyta to ASRock K7S8X jesli dobry podalem symbol... Niebardzo tez wiem co to sa sterowniki IDE SW i raczej tego nie instalowalem. Wezcie pod uwage to ze gdybym wiedzial wszystko na ten temat to sam bym sobie poradzil a nie pisal tu wiec piszcie troche jasniej
netrox jest offline  
Stary 31.08.2004, 18:43   #9
Legam
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Legam
 
Data rejestracji: 31.07.2003
Lokalizacja: Krotoszyn
Posty: 238
Legam zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sory za zbyt skrótową odpowiedź.

Masz płytę na Sisie, więc IDE SW odpada.

Tu masz stronkę ze sterownikami i biosami do twojej płyty.

http://www.asrock.com/support/Download/dl_k7s8x.htm

Sterowniki możesz spokojnie zainstalować, co do biosu to bym się na razie wstrzymał.
__________________
Ciężko jest żyć lekko

Ostatnio zmieniany przez Legam : 31.08.2004 o godz. 18:46
Legam jest offline  
Stary 31.08.2004, 22:12   #10
SMJ_Lębork_PL
Banned
 
Data rejestracji: 31.08.2004
Posty: 25
SMJ_Lębork_PL w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
PROFESJONALNA ODPOWIEDŹ: Skoro masz komunikat Communication Failure - tzn. masz problem z przepływam informacji do bufora nagrywarki (też kiedyś takie coś miałem). Jest to często spowodowane kiepskim HDD. Ponieważ gubi dane, które przeżuca do bufora (kiedy przepływ danych z dysku jest zakłócony, lub na chwilę się urwie - to traci się ciągłość zapisu, i tym samym płytę tą możesz użyć jako podstawkę pod herbatę - ja tak robię.
Communication Failure oznacza błąd komunikacji - czyli właśnie brak przepływu danych, może pomóc defragmentacja dysku - aby dane zostały połączone - może wtedy dysk ich nie będzie gubił przy zrzucaniu do bufora.
Jest też inna możliwość: masz za mały bufor adekwatnie do twojego sprzętu (może pomóc zmniejszenie prędkości zapisu), lub masz ustawioną za małą ilość pamięci RAM używanej do nagrywania płytki (na RAMie) są przetwarzane informacje - które będą za chwilkę nagrane na płytkę.
SMJ_Lębork_PL jest offline  
Stary 31.08.2004, 23:08   #11
mallow
Koordynator
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika mallow
 
Data rejestracji: 03.03.2003
Lokalizacja: Elblążak w Toruniu ;)
Posty: 2,789
mallow zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A posprawdzales wszystkie tasmy?, hm moze wraz z wymiana plytki glownej czas na wymiane tasm ? ja bym na to obstawial
pozdro
__________________
mallow jest offline  
Stary 12.09.2004, 11:35   #12
netrox
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.08.2004
Posty: 7
netrox w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
napisalem juz wyzej ze tasmy sa ok, widnowsa tez przeinstalowywalem, probowalem wgrac bios do nagrywarki ale wyswietlil sie jakis blad, nagrywarka dalej nie dziala...
netrox jest offline  
Stary 14.09.2004, 05:32   #13
Legam
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Legam
 
Data rejestracji: 31.07.2003
Lokalizacja: Krotoszyn
Posty: 238
Legam zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Może napiszesz jaki błąd?

Jeżeli na innym kompie działa i taśmy są sprawne, to upierałbym się przy aktualizacji biosu płyty głównej.
Jeżeli nie czujesz się na siłach aby samemu wgrać nowy bios do płyty głównej, to poproś o to kogoś bardziej obeznanego w tym temacie. Pamiętaj aby wgrać bios od WŁAŚCIWEJ płyty głównej. Jeżeli potrzebujesz dokładnych instrukcji jak to zrobić, to znajdziesz ją na stronie Awarda.
__________________
Ciężko jest żyć lekko
Legam jest offline  
Stary 17.10.2004, 14:09   #14
netrox
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.08.2004
Posty: 7
netrox w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Po miesiacu przerwy dzisiaj zrobilem update BIOSU. Oczywiscie nagrywarka wciaz nie nagrywa . Zaktualizowalem BIOS do wersji 2.50 czyli najnowszej jaka aktualnie jest dostepna do mojej plyty. Nie mam juz zadnego pomyslu. Co jeszcze moze byc tego przyczyna ? ? ?
netrox jest offline  
Stary 17.10.2004, 15:41   #15
Pio
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 24.06.2002
Posty: 159
Pio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Spróbuj ją zmienić na slave lub master (w zalezności jak masz) i żeby była sama na taśmie IDE.
Pio jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.