![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.09.2002
![]() |
![]()
Witam!!!
Czy ktoś mógłby mi doradzić, jaką nagrywarkę najlepiej byłoby kupić, jeżeli zależy mi na nagrywaniu płyt Audio? Niezbyt zależy mi na idealnym nagrywaniu danych, na tych wszystkich technicznych nowinkach etc... Jedyne na czym mi zależy, to jak najlepsza jakość nagrywania płyt Audio - płyty co najwyżej 650 MB itd. Widziałem reklamówki nagrywarek firmy Yamaha oferujących tryb "Advanced Audio Master Quality Recording" - czy więc warto zainwestować w Yamahę, czy może inne firmy posiadają w swojej ofercie bardziej wartościowe produkty? Dzięki i Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.08.2002
![]() |
LTR
Z tego co wiem To Liteony łamią wszystkie zabespieszenia więc go polecam lecz do audio pamiętam że nie jest najlepszy.... Jeśli chcesz Audio to do kogoś innego lecz jeśli chcesz mieć możliwość przegrać każdą płyte PROPONUJE LITEONA
LITeON TEAM ![]() Pirat (Mysior)
#3 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
ja polecam YAMAHA F1...
ma MAster Audio Recording i jest specjalnie przystosowana do Audio jest jednak troszke drozsza niz przeciatna
![]() |
#5 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
kup sobie uzywana nagrywarke teaca 1x i ciesz sie zyciem.
![]() just kidding |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.09.2002
![]() |
plextor od 40 w górę (chyba) ma specjalną funkcję Vari Rec do nagrywania muzyki z najwyższą możliwą jakością.
Ale plextor jest drogi i ostatnio trochę podupadł... Co za plama na honorze... Pozdrawiam: Aq ;-)
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
yamaha
yez mam yamahe crwf1 i tez nagrywam przewaznie qudio i ogolnie jkestem zadowolony z jakosci plyt nagranych na tej nagrywarce takze spokojnie mozesz inwestowac...tylko jest troszke drozsza niz przecietna
|
![]() |
![]() |
#8 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Jeśli tak Ci zależy na muzyce to masz niewielki wybór,
a najlepiej chyba Yamaha z audio master lub Plextor z vari rec. Obie drogie niestety.
#9 | |
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Re: Nagrywarka do płyt Audio
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Tylko Yamaha CRW-F1, ale to dla audiofilów. Przeciętny zjadacz klawiatury nie zauważy różnicy...
Z tego co słyszałem, to nagrywanie w trybie Audio Master Quality Recording obniża znacznie pojemność płyty, choć nie wiem, dlaczego się tak dzieje.
Jeżeli mój post Ci pomógł - nie zapomnij o reputacji, przynajmniej będę wiedział, że ktoś czyta moje wypociny i nie produkuję się tu na próżno. Ostatnio zmieniany przez ZiP : 29.09.2002 o godz. 23:32 |
![]() |
![]() |
#11 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
dalczego sie tak dzieje jest proste - plyta nagrana w tym formacie ma dluzsze niz przecietna pity i landy - w ten sposob ejst mniejsze ryzyko wapdki przy odzczycie i jaksoc odtwarzanej muzy jest lepsza
sam format zmniejsza pojemnosc o jakies 20% - co skutecznie uniemozliwia nam skopiowanie dluzyszch plyt ta sama sztuczka byla stosowana na wiekszosci tloczonych plyt - np, moj Led Zeppelin/II ktory ma ok. 43 min. wyglada kiedy sie patrzy na sciezki jakby mial 65...
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
![]() |
yamaha
na yamaha crwf1 w trybie advanced quality rec. wchodzi na 80 min plyte wchodzi 68 minut
|
![]() |
![]() |
|
|