![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.07.2002
![]() |
Nagrywarka :-(((((((( Pomóżcie !!!!!
Słuchajcie od dwóch dni zrobiło mi się coś dziwnego z nagrywarką
Mam od roku LG 8 4 32 Mam zainstalowany Cd clone i easy cd creator Dotychczas wszystko się dobrze nagrywało. Teraz gdy nagrywam w EasyCDCreator.Zaznaczam np.130 mp3 ,nagrywaja się w 10 minut i później nagle bierze mi te 130 mp3 i pojawia się skipped.Zamyka sesje w 8 (powinien w 30) sekund i wypisuje mi że mam jakiś unnespected error - Device output Error I/O Płyta jest czysta i nadaje się do kosza. A w CD clone mam tak: Nagrywam płytkę i to samo,nagrywa mi 10 minut a potem gdy chce juz zamknąć sesję pojawia się takie coś : Zapis na CD nie powiódł się:UNIT NOT READY: NO ADDITIONAL SENSE INFORMATION (2:0x4c:0xfa) Ale jeśli mi się tak zwali nagrywanie to pliki się nagrywają i np.gra mi póżniej działa.Tyle tylko ze pewnie coś z sesją a raczej z jej zamknięcią jest jakiś error. Próbowałem odinstalowac i zainstalowac ponownie te programy ale nic nie dało.Wie ktoś może z Was co jest nie tak ?Bawiłem się także zmianą paskami IDE slave master i nic.Pomóżcie :- ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
Kumpel miał podobny problem, przeszło po 3 dniach.... spróbuj powypalać coś małego w stylu RW 200MB tak z 12 razy u niego pomogło wywalało sie do 10 razu a potem ruszyło.. a próbowąłes nero(no multisesion w EcCDCr tez chyba jet ta opcja=> w tym momencie nei powinno sie wogóle wywalać a nawet jeśli to z nagranymi plikami)
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.07.2002
![]() |
OK
Już jest OK.Upgradowałem bios do nagrywarki.Wcześniej zmieniając taśmę na IDE 2 Master ponieważ tak musi być aby wgrać nowy bios.
Teraz już dobrze nagrywa płytki i żadne błędy nie wyskakują. |
![]() |
![]() |
|
|