Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.01.2003, 10:41   #1
Zyke
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.06.2002
Zyke w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
szybkie pytanie

Mam film który chce nagrać na płytę. Niestety rozmiar pliku jest dość spory. W Nero pasek wyłazi mi znacznie na czerwone pole (725MB). Czy da się aż tyle zmieścić na normalnej płycie 700MB nadpalając ją, czy też od razu szukać płyty 800MB? A może jakoś inaczej to nagrać?
Zyke jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.01.2003, 11:02   #2
CrazyLucas
Forumator

Data rejestracji: 30.12.2002
CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
najbezpieczniej jest poszukac 800 ale mozesz zaryzykowac przepalenie 700 tylko najpierw ja sprawdz czy tyle wejdzie - polecam overburning test z nero cd speed
CrazyLucas jest offline  
Stary 26.01.2003, 11:28   #3
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jest szansa ze zmiescisz to na plytce 700, potestuj rozne plytki bo gdzies do 720 to raczej spokojnie na prawie kazda upchasz wiec zapewne uda ci sie znalezc taka gdzie wejdzie te 725MB. Ja bym tak probowal, bo z tymi 800 moga byc problemy z odczytem na innych napedach.
Stary 26.01.2003, 12:11   #4
QBUS
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 26.08.2002
QBUS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: szybkie pytanie

Cytat:
Zyke napisa***322;(a)
Mam film który chce nagrać na płytę. Niestety rozmiar pliku jest dość spory. W Nero pasek wyłazi mi znacznie na czerwone pole (725MB). Czy da się aż tyle zmieścić na normalnej płycie 700MB nadpalając ją, czy też od razu szukać płyty 800MB? A może jakoś inaczej to nagrać?
Ja, gdy dostaje takie filmy dziele je Nundubem na dwie czesci po 300 paredziesiat mega i nagrywam na dwie zwykle plytki. Nie chce sie bawic w overburning ani plytki 800MB - moj cdrom nie potrafi czytac ani jednego ani drugiego
Stary 26.01.2003, 18:57   #5
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
poszukaj plyt lead data
maja w opisie 700-730 MB i faktycznie da rade z overburnem nagrac 730 mb bez zadnych problemow
najpierw sprawdz dokladnie np feurio lub nerocd speed ile maja faktyczna pojemnosc i nagraj

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline  
Stary 26.01.2003, 19:06   #6
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja jeszcze mam na skladzie troszke plytek Samsung Silver-Silver, mozna na nich spokojnie nagrywac 750 MB
ThanatoS jest offline  
Stary 27.01.2003, 01:21   #7
ob@r
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 27.01.2003
ob@r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no wyjść z tego jest kilka...
no 730 mega na 700 owszem da sie ale trudno taką znaleźć a i ryzyko większe.. sa programy do testowania pojemności nawet chyba w pakiecie nero, ale tez są płyty , paście typu Datastar które mają zwiększoną pojemność do 730 Mega (działają bez zarzutu osobiście nic do nich nie mam) - nie wiem czemu, tak na nich jest napisane, i pewnie tyle pomiesciłyby, ja niestety nie wykorzystałem na niej pełnej pojemności, nie miałem takiego filmu... innym wyjsciem to jest albo podział nan - virtualdubem jak kolega wyzej napisał na dwie albo ja bym obciął np litery końcowe jesli sa lub poczatek troche i w ten sposób oszczedził kłopotu z szukaniem odpowiedniej płyty... można jeszcze nagrac na 800kę liczac sie z kłopotamie z odczytem ale obecnie to juz pewnie nie problem...

Twoje uprawnienia: