![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.04.2005
![]() |
nagrywarka samsung sw-252
witam mam problem z nagrywarką otóż nienagrywa płyt cdrw jak nagrywam to normalanie pokazuje ale dysk jest czysty zwykłe płyty cdr nagrywa bezproblemu a cdrw też odczytuje prosze o pomoc używam programu nero
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.09.2004
![]() |
Cześć.
Ja miałem podobny problem z tą nagrywarką, dokładnie z modelem SW 252F, bios R801. Płyty CDR nagrywała i czytała OK, CDRW czytała z błedami a czystych nie widziała w ogóle (więc i o nagrywaniu nie było mowy). Po wielu próbach zmuszenia jej do pracy zareklamowałem ją , wysłali do serwisu i podobno uległa uszkodzeniu w transporcie. Dostałem nową, model SW 252S, bios R952 i ta jest OK, z zabezpieczeniami też dobrze sobie radzi. Podejrzewam, że ten model (SW252F) ma taki feler, i stąd to "uszkodzenie" w transporcie jako wymówka. Jaki dokładnie masz model? |
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.02.2005
![]() |
Ja mam nagrywarkę dokładnie SW252B.Już wymianiałem Firmware na niby nowszy bo ten R702 ale nie widzę żadnej różnicy. W zasadzie na obudowie mam rev. 1 z biosem R701 i tę zainstalowałem.Przy kupnie już miałem tę nowszą!!!Z RWetkami to jest tak że preferowane są Verbatimy reszta się posypuje po kilku nagraniach.Ja u siebie nemam problemów z Rkami i nagrywa mi bezbłędnie niemal każde.Cóż mogę powiedzieć więcej.Jeśli jakiś czas chodzi warto ją rozkręcić i przeoliwić wózek czytnika[grzanie w trakcie pracy].Mam zainstalowane Nero 5.5.10 z uaktualnieniem do 5.5.10.56.Ustawiony overburning na programie [działa bez zażutu]. Na CDROM zapodałem DMA i synchroniczne przesyłanie danych, czasem warto zapodać nowe ASPI.Ogólnie jeśli nagrywa CDR a ma problem z RW, to moze być wina samego windowsa (reinstalka) a z doświadczenia wiem że Nero 6XX ma z nią problemy(nowsze nie oznacza lepsze)
|
|
|
|
|
#4 |
|
z innej planety
Data rejestracji: 13.10.2002
![]() |
Bo te nagrywarki samsunga to już takie są... zadziorne
|