![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.01.2004
![]() |
![]()
Pomocy!!!Wszedlem w posiadanie (za doslownie pare zlotych) nagrywarki,ktora jest widziana przez komputer jako "ATAPI Incompatible". W linijce, gdzie normalnie, przed startem systemu bios kompa pokazuje jakie urzadzenie ma na jakiej tasmie, wyswietlana jest informacja:"ATA Remove Media Device (ARMD)". A ponizej wlasnie to: "ATAPI Incompatible". Prosze o informacje, czy ta nagrywarka Sony CRX0811, jest jeszcze do czegos przydatna, czy to juz jest zlom? Moze potrzeba jej jakiegos nowego biosa? Skad go wziac? Bylem na stronie firmowej "SONY", ale tam jest tylko oferta sprzedazy takiej samej za 140 EUR !!! Oszaleli. Przeciez to juz stara 8X/4X/32X nagrywarka. Nie stac mnie na nowa i lepsza, dlatego prosze o pomoc na forum CD-Rinfo.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stary wypalacz
Data rejestracji: 02.11.2003
![]() |
Na twoim miejscu wzialbym ja do tego goscia co Ci ja sprzedal, kazal mu ja podlaczyc do swojego kompa.
Jesliby u niego zadziala, to wina najprawdopodobniej lezy po stronie tasmy. W przeciwnym wypadku zwrot kasy lub ............ . ![]()
#3 |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Hmm... Złom to nie jest. Dużo ludzi jakich znam używa narywarek 8X. Co do twojego problemu... Zainstaluj ForceASPI 1.7 (koniecznie wersja 1.7!) i podaj jaki masz system operacyjny.
--UPDATE-- Bios do swojej palary znajdziesz tutaj: http://www.cdrinfo.pl/software/stronasp.php?marka=Sony
Ostatnio zmieniany przez kraluk : 23.01.2004 o godz. 00:19 |
![]() |
![]() |
|
|