Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.01.2004, 20:41   #1
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Angry Znów mi moja nagrywarka nie wypala! POMOCY!!!

Witam!
Znów zaczęło się mi "pipcyć" w nagrywarce. Teraz nawet nie pomoga wykasowanie jej z systemu i ponowne wykrycie. Otóż jak chce cokolwiek wypalić wszystko jest fajnie do momentu gdzy zaczyna się wypalanie. Nagrywarka w tedy rozpędza się i zwalnia i tak w kółko. A ni razu nie zapali się czerwona dioda. Temu towarzyszą jeszcze jakieś brzęki w stylu "brrr". Ja już nie wiem co chu** jest. A jest mi strasznie potzrebna TERAZ. POMOŻCIE!!! Nie mam już pomysłów. Przypomne moją konfigurację:

1 Taśma: HDD
2 Taśma: Lite-ON LTR-32125W (najnowszy bios) i Hitachi DVD-ROM GD-2500.

ASPI 4.71 zainstalowane. Programy do wypalania:
Alcohol 120% i Nero 6.0.0.23.

Błagam pomożcie... Nie mam już sił. Tylko jeszce wspomnę, że jak zacznę próbować wypalić to może za 5-10 razem próby udaje się nagrać. To jest bardzo uciążliwe. POMOCY!!! Z góry dzięki za wszelką pomoc.

Pozdrawiam

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.01.2004, 20:57   #2
ko_darek
Bywalec

Data rejestracji: 19.11.2003
ko_darek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Spróbuj oczyścić laser, albo płytką czyszczącą, albo rozkręć nagrywarkę i przemyj soczewkę spirytusem (czystym, broń boże denaturatem). Doskonale nadają się do tego waciki do czyszczenia uszu niemowlakom.

pozdrawiam.
ko_darek jest offline  
Stary 22.01.2004, 13:47   #3
jasut
Disce puer.

Data rejestracji: 19.04.2002
jasut niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez ko_darek
Spróbuj oczyścić laser, albo płytką czyszczącą, albo rozkręć nagrywarkę i przemyj soczewkę spirytusem (czystym, broń boże denaturatem). Doskonale nadają się do tego waciki do czyszczenia uszu niemowlakom.

pozdrawiam.
Płyta czyszcząca zwykle robi więcej złego niż dobrego, zwykle jest ona przeznaczona do napędów cdaudio a nie nagrywarek. Jeżeli już bardzo chcesz użyć płytki to sprawdź, do jakich napędów jest przeznaczona - zwykle producent zaleca do napędów nie szybszych niż x4.
Ze spirytusem też nie proponuję, gdy masz soczewkę plastikową to spiryt sklepowy sprzedawany po 0,5 litra może ją rozpuszczać, a wtedy była sobie nahrywarka.

Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim.
Stanisław Jerzy Lec
jasut jest offline  
Stary 12.01.2004, 21:25   #4
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Zrób jak kolega radzi orz wgraj sterowniki ForceASPI 1,7 bo z 1,8 są problemy. Tu masz link http://seba.wsm.wielun.pl/pliki/forceaspi_1.7.rar a tu jak należy poprawnie je zainstalować http://seba.wsm.wielun.pl/forceaspi.htm
SEBAW jest offline  
Stary 21.01.2004, 21:51   #5
kraluk
Guru

Data rejestracji: 13.02.2003
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
No, wyczyściłem napęd i wgrałem ForceASPI 1.7 i wszytko działa!!!
@SEBAw & ko_darek - WIELKIE DZIĘKI
Stary 22.01.2004, 23:29   #6
ko_darek
Bywalec

Data rejestracji: 19.11.2003
ko_darek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Polecany jest spirytus izopropylowy.
ko_darek jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: