Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 26.01.2009, 12:01   #1
romseb
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.07.2006
romseb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagrywarka na usb

Wiam

Mam nagrywarkę GH22LP20 LG. Jest ona podłaczona przez USB, jako zewnętrzna, w pudełku z mostkiem USB-IDE. Nie bardzo wiem jaka jest przyczyna błędu. Objawy są różne:

1. Gdy w bios jjeest bootowanie z usb cd-ro, i płyta w napędzie, raz bootuje z płyty, a raz nie.

2. W windows xp czasem w ogóle nie wykrywa podłaczonego napędu, choc sporadycznie.

3. Bywa, że nie chce przy kolejnej próbie czytac plyty, którą wcześniej czytał, i dotyczy to płyt audio kopiowanych w domu. Co zabawniejsze nie chce czytac plyty dołączonej do napędu, a przy losowej próbie zdarza sie ze czyta.

4. Czasem trzeba bardzo długo czekać na rozpoznanie plyty

Podejrzewam, ze jest jakis bład w ustawieniach portów USB, bo kiedys optymalizator rejestru zmienil mi wartosc usb refresh rate. Nie wiem czy to jest przyczyną. Istnieje jakas mozliwosc konfiguracji portów usb?

Podłączylem nagrywarke do portu co do ktorego mialem pewnosc, ze jest 2.0.i kłopoty sie powtarzają.

Nie podejrzewam problemu z samą nagrywaką, gdyż objawy są zbyt chaotyczne. Poza wszystkim ta nagrywarka zbiera raczej dobre opinie.

Nadmienie, że problem sie powtarzal na poprzedniej nagrywarce

Pozdrawiam, bede wdzieczny za pomoc.

Romseb
romseb jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: