![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.07.2006
![]() |
Nagrywarka na usb
Wiam
Mam nagrywarkę GH22LP20 LG. Jest ona podłaczona przez USB, jako zewnętrzna, w pudełku z mostkiem USB-IDE. Nie bardzo wiem jaka jest przyczyna błędu. Objawy są różne: 1. Gdy w bios jjeest bootowanie z usb cd-ro, i płyta w napędzie, raz bootuje z płyty, a raz nie. 2. W windows xp czasem w ogóle nie wykrywa podłaczonego napędu, choc sporadycznie. 3. Bywa, że nie chce przy kolejnej próbie czytac plyty, którą wcześniej czytał, i dotyczy to płyt audio kopiowanych w domu. Co zabawniejsze nie chce czytac plyty dołączonej do napędu, a przy losowej próbie zdarza sie ze czyta. 4. Czasem trzeba bardzo długo czekać na rozpoznanie plyty Podejrzewam, ze jest jakis bład w ustawieniach portów USB, bo kiedys optymalizator rejestru zmienil mi wartosc usb refresh rate. Nie wiem czy to jest przyczyną. Istnieje jakas mozliwosc konfiguracji portów usb? Podłączylem nagrywarke do portu co do ktorego mialem pewnosc, ze jest 2.0.i kłopoty sie powtarzają. Nie podejrzewam problemu z samą nagrywaką, gdyż objawy są zbyt chaotyczne. Poza wszystkim ta nagrywarka zbiera raczej dobre opinie. Nadmienie, że problem sie powtarzal na poprzedniej nagrywarce Pozdrawiam, bede wdzieczny za pomoc. Romseb |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Ciekawe powiedzenia, cytaty, śmieszne stwierdzenia | andrzejj9 | Humor | 34 | 16.03.2019 15:39 |
z czym pić whisky ??? jakiś przepis?? | Ufil123 | Off topic | 193 | 19.02.2014 19:36 |
Jak odzyskać skasowane pliki na CD-RW | Jozgaw | Napędy optyczne CD | 7 | 21.06.2004 08:31 |
Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) | Martin_TP | Off topic | 7 | 15.05.2003 00:20 |