![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.08.2004
![]() |
Update BIOSU Teac CD-W552E
Wlazlem sobie ostatnio na cdrinfo.pl aby zobaczyc, czy moj czytnik poradzi
sobie z plytami 800MB. Dostrzeglem, ze moge zrobic upgrade BIOSU (do wersji 1.14), wiec zassalem odpowiedni programik, ktory to zadanie ma wykonac. I tu problem... wydywalo mi sie, ze z zadaniem tak automatycznym jak to poradze sobie bez problemu. A jednak! Po uruchomieniu program wykrywa wersje mojego czytnika: CD-W552E 1.09 (a wiec taka, ktora obsluguje). Przeczytalem polecenia dot. wyjecia plyty, ktora mogla by sie znajdowac w stacji oraz wylaczenia innych programow (czyli programu antywirusowego). Wszystko to wykonalem, wciskam Update, program zaczyna dzialac... i... (napiecie rosnie)... i pojawia sie komunikat w tle: "Podany bufor uzytkownika jest nieodpowiedni dla zadanej operacji". Program co prawda dziala dalej (tzn. pasek stanu sie porusza), ale robi tak w nieskonczonosc. Gdy w koncu nacisne OK na komunikacie bledu, program dziala jeszcze chwile, poczym informuje mnie, ze wszysko poszlo OK i resetuje system. Niestety, ponowne uruchomienie programu nie wykrywa wersji 1.14 BIOSU, tylko stara wersje 1.09. I co z tym fantem zrobic? Update BIOSU CD-ROMu nie jest mi az tak potrzebny, ale prawde powiedziawszy blad ten mnie zadziwil i chcialbym go, dla spokoju, jakos rozwiazac. Wszelkie pomysly mile widziane.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|