Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.01.2004, 16:50   #121
kraluk
Guru
 
Avatar użytkownika kraluk
 
Data rejestracji: 13.02.2003
Lokalizacja: Kraków
Posty: 4,500
kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kraluk jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Wrona
Oto i on:
www.icpnet.pl/~wrona/HP7500_HP8100_by_Wrona.ZIP - cudowny srodek na przeczyszczenie, tfuuu... podkrecenie HP7500.

Pozdro
Wrona
Mój kumpel ma taką nagrywarkę. Dałem mu ten pliczek. Postąpił jak jest w nim napisane i... działa!
__________________
"Być zwyciężonym i nie ulec - to zwycięstwo!"
kraluk jest offline  

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.02.2004, 18:16   #122
czachas
Bywalec
 
Avatar użytkownika czachas
 
Data rejestracji: 08.02.2004
Posty: 25
czachas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam pytanko mam LTR-32123S i nigdzie nie moge znaleść mtk win flash do flashowania pod windowsem.
O ile jest to możliwe mam bios XSU1 i czym go najlepiej wgrać.
czachas jest offline  
Stary 12.02.2004, 21:09   #123
CrazyLucas
Forumator
 
Avatar użytkownika CrazyLucas
 
Data rejestracji: 30.12.2002
Lokalizacja: Gdansk
Posty: 996
CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mtk flashem dla dosa
opis --> strona glowna cdrinfo (poszukaj w artykulach)
CrazyLucas jest offline  
Stary 28.02.2004, 00:24   #124
kowanski
Guru
 
Avatar użytkownika kowanski
 
Data rejestracji: 25.02.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 1,495
kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>kowanski jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez czachas
Mam pytanko mam LTR-32123S i nigdzie nie moge znaleść mtk win flash do flashowania pod windowsem.
O ile jest to możliwe mam bios XSU1 i czym go najlepiej wgrać.
Wgraj go tym
http://cdrinfo.pl/download2kilgor.ph...5538&baza=soft
__________________
YAMAHA CRW-F1, Benq DW1640, PBDV1660B@BENQ DW1650, PLEXTOR PREMIUM, PLEXTOR PX-755A, HP BH30L@LG BH10LS38, iHBS 112 Rev2, Pioneer 112, 215 i wiele innych
kowanski jest offline  
Stary 07.03.2004, 23:41   #125
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Maciej
 
Data rejestracji: 31.12.2002
Lokalizacja: PL
Posty: 7,664
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez czachas
Mam pytanko mam LTR-32123S i nigdzie nie moge znaleść mtk win flash do flashowania pod windowsem.
O ile jest to możliwe mam bios XSU1 i czym go najlepiej wgrać.
Jeśli chcesz zmienić ja na Ltr-40125S to odrazu mówię że są problemy poczytaj tutaj:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...highlight=XSU1

Najlepszy bios do tej nagrywarki to XS0Z ...ma największą bazę danych nośników ,a także zmienia metodę zapisu z Z-CLV na P-CAV a także dodaje odczyt Key2Audio i Cactus 200 ...
__________________
Jak mądrze zadawać pytania

Ostatnio zmieniany przez Maciej : 07.03.2004 o godz. 23:53
Maciej jest offline  
Stary 17.05.2004, 00:35   #126
czachas
Bywalec
 
Avatar użytkownika czachas
 
Data rejestracji: 08.02.2004
Posty: 25
czachas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wgrałem XSU1 i jak narazie nie mam żadnych problemów nagrywarka chodzi dobrze.
__________________
Pozdrawiam Czacha.
www.forum.e-tv.pl
czachas jest offline  
Stary 20.05.2004, 23:20   #127
RafeQ
Bywalec
 
Avatar użytkownika RafeQ
 
Data rejestracji: 15.10.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 49
RafeQ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy z TEAC CD-W552E można coś fajnego zrobić? Bo fajna spawara ale nudno jakoś...
__________________
Spawalnik: PLEXTOR PX-760A
Zrzucalnik: PIONEER 106S - za nic go bym nie wymienił! Wymiata na pełnych obrotach wszystkie typy krążków od 2003 roku
RafeQ jest offline  
Stary 11.07.2004, 16:19   #128
bakupl
Banned
 
Data rejestracji: 29.03.2004
Posty: 1,961
bakupl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A HP CdWriter Plus 9310i podkręce? (10x4x32x) ?
bakupl jest offline  
Stary 31.07.2004, 16:54   #129
bogdan k
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.07.2004
Posty: 2
bogdan k w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zmienilem BIOS lajtona LDW 451S (CD-40x24x40)(DVD+RX4;DVD-RX4;DVD-RWX2;DVD+RWX4) na BIOS od SOWH-832S wersja biosu VS08 i działa .teraz pwinna nagrywac płyty dwuwastwowe(jeszcze nie sprawdzałem).póżniej wgrałem mu oryginalny najnowszy bios VS0A ze srtonki producenta.i cooo.... był komunikat o sukcesie ale po restarcie kompa naped nie widził zadnej płyty nie mówiac o nagrywaniu.w systemie był ok.i mrugała mu bez przerwy pomrańczowa dioda ale wgrałem mu ponownie biosa VS08 i wszystko OK
bogdan k jest offline  
Stary 31.07.2004, 16:57   #130
bogdan k
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 30.07.2004
Posty: 2
bogdan k w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czy ktos robił cos podobnego i miał podobny problem
bogdan k jest offline  
Stary 31.07.2004, 17:04   #131
eloise
Dobry Człowiek
 
Avatar użytkownika eloise
 
Data rejestracji: 30.07.2002
Lokalizacja: PolSKA
Posty: 840
eloise niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez bogdan k
czy ktos robił cos podobnego i miał podobny problem
nie robiłem podobnych rzeczy, bo nie mam nagrywarki DVD ale po przeróbce Litka z 451 na 832 nie możesz używać, do tak przerobionej nagrywarki oryginalnych biosów od 832 (tych ze strony Liteona)
__________________
I otrze z Ich oczu wszelką łzę, a śmierci już odtąd nie będzie.
eloise jest offline  
Stary 31.08.2004, 21:55   #132
SMJ_Lębork_PL
Banned
 
Data rejestracji: 31.08.2004
Posty: 25
SMJ_Lębork_PL w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
PREFERUJĘ WOGÓLE NIE PODKRĘCAĆ NAGRYWAREK! Po co? Nie warto ryzykować popsucia nagrywarki. Zresztą czy to jest jakaś różnica czy wypala się z prędkością 52x czy 56x? NIE! Bo zanim napęd się do tej prędkości rozpędzi, to płyta będzie już dawno wypalona. Zresztą na podkręconych napędach często występują błędy, korekcja błędów też jest do bani... Znam takiego kolesia, który sobie podkręcił napęd - a potem mu płytkę rozerwało w środku.
P.S.
A nawet jeśli się przy wypalaniu rozpędzi do 56x albo coś około, to o ile skróci się czas wypalania? O 5 sekund? Naprawdę - niewarto.
SMJ_Lębork_PL jest offline  
Stary 03.10.2004, 20:49   #133
deyf
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.09.2004
Posty: 2
deyf w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
NIE DA SIE:
LG 8x, 12x, 16x, 24x
Yamaha 4416 i 6416
plextor 12x i 16x
tdk cyclone 12x i 16x (sa to OEMy plextorow powyzej)
YAMAHA CDR F1
LiteOn LTR 24102B
Philips scsi CDD 2600 http://www.geocities.com/SiliconVall...3/modifica.htm
Philips CDD 3610
http://www.geocities.com/SiliconVall...93/3610mod.htm
TEAC 4/4/16, TEAC 16/10/40 TEAC 24/10/40
LiteOn LTR-32123S [/COLOR][/QUOTE]

niektóre sie da
__________________
deyf
1400+xp-m@1.6MHz Asus A7V600 256 RAM 3CL
WD800JB PHILIPS CDRWDVD 3210 combo
deyf jest offline  
Stary 03.10.2004, 21:12   #134
deyf
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.09.2004
Posty: 2
deyf w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lightbulb

Panowie
Mam zamiar zrobić moda z combo na nagrywakę dvd+r
mam philipsa w biosie zgłasza się jako cdrwdvd3210 8Mb cash
a na stronce "filipsa" jest tylko rwdv 3210 2mb cach
prosze o pomoc jeżeli już ktoś coś takiego robił...
__________________
deyf
1400+xp-m@1.6MHz Asus A7V600 256 RAM 3CL
WD800JB PHILIPS CDRWDVD 3210 combo
deyf jest offline  
Stary 15.10.2004, 00:57   #135
LG_8080B
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.10.2004
Posty: 9
LG_8080B w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To w końcu da się podkręcić LG CED-8080B ? A jeżeli tak to w jaki sposób.
Piszcie.
Pozdrawiam
IRO
LG_8080B jest offline  
Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.