Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.11.2002, 17:48   #1
Kwiatekpl
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.11.2002
Kwiatekpl w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nagyrwanie audio na LG gce 8480B (48x16x48)

Mój problem polega na tym, że kiedy nagram na tej nagrywarce płyte audio, płyta ta działa tylko w niektórych odtwarzaczach, a w innych skacze i słychać trzaski. Nagrywam na platinumach 1x-40x w programie nero 5.5.7.6 po polsku z plików mp3. Dowiedzialem sie, że płyty z muzyką audio najlepiej jest nagrywać z predkością 4x, ale niestety ja na mojej nagrywarce nie mam mozliwości nagrywania z prędkościa mniejszą niż 8x. I zastanawia mnie również fakt, że kumpel wypalił mi płyte audio na swojej lg 32x10x40 z predkością 24x i plyta ta dziala na moim odtwarzaczu bez zarzutu ( w przeciwieństwie do tych wypalanych na mojej nagrywarce). Nie znam sie na nagrywaniu zbytnio. Nagrywarke mam ratem od tygodnia i nie wiem co zoribc, zeby mi te płyty działały

Kwiatek
Kwiatekpl jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.11.2002, 18:13   #2
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Poprobuj na innych, lepszych plytkach - np verbatim, TDK. Predkosc nagrywania 8x jest OK. Mozesz jeszcze wczesniej skonwertowac te mp3 do wav (i przesluchac czy wszystko jest oki) i wypalac z wavow.
Stary 08.11.2002, 01:23   #3
Chasm
Bywalec

Data rejestracji: 08.11.2002
Chasm w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Thumbs down

Ja mam dokładnie taki sam problem , to ta nagrywarka jest do dupy , nawet jak nagrywam na 8 X to audio nie działa we wszystkich odtwarzaczach . Nawet jak nagrywam płytki z danymi ( gry,filmy ) też są dużo problemy z odczytem w innych cd-rom'ach a za to w nagrywarce wszystko działa super ...

Audio nagrywałem na różnych cd i na wielu prędkościach i efekt jest taki sam , na jednych wieżach czyta na innych nie...

Na serio nie wiem co jest z tą nagrywarką.
Chętnie bym przeczytał na CDRINFO jakąś recenzję czy coś...albo chociaż tutaj na forum opinie innych użytkowników tego sprzętu
Chasm jest offline  
Stary 09.11.2002, 10:15   #4
miernik
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 16.06.2002
miernik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No to macie problem i nauczke, nie kupujcie nowosci, poco przeplacac i miec problemy ? Lepiej poczekac az sie sprawa wyjasni i bedzie wiadomo co dany model danej firmy oferuje nie lepiej bylo kupc LG32x i przerobic na 40x (albo jakiegos Liteona 40x) ? Byloby taniej i by chodzilo ok.

Ja mam LG32@40 nagrywam audio x12 (faza testow - potem wskocze na 16 jak nie bedzie reklamacji od kolesi ) i jeszcze nie bylo plytki ktora by przeskakiwala lub trzeszczala :-) a nagrywalem na :Verbatim pastel , Verbatim metalazo ,Tdk (nie pamietam jakie - w slimach, czerwone) wlasciwie najwieksze zaufanie mam do Verbatimek kazda ktora wloze do napedu nagrywa sie bez problemu i chodzi bez problemu, no dobra koncze juz nudzic przeciez kazdy chce poczytac jeszcze inne posty , no nie

P.S.
Teraz musicie czekac no nowy bios, mysle ze on powinien cos poprawic o ile ten problem wystepuje u wiekszej ilosci urzytkownikow a nie tylko u kilku pechowcow . { A moze nie wlaczyliscie kalbracji mocy lasera ? Moze to cos by pomoglo? )
miernik jest offline  
Stary 09.11.2002, 12:16   #5
Kwiatekpl
Nowy na forum

A czy moglbyś mi wyjasnić dokladniej co to jest kalibracja mocy lasera i w jaki sposob ją włączyć? Bo ja niestety nie wiem co to jest...
Kwiatekpl jest offline  
Stary 09.11.2002, 12:37   #6
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Kwiatekpl napisa***322;(a)
A czy moglbyś mi wyjasnić dokladniej co to jest kalibracja mocy lasera i w jaki sposob ją włączyć? Bo ja niestety nie wiem co to jest...
Witam !

Hmm kalibracja mocy lasera to automatyczne dopasowywanie mocy lasera nagrywarki do nośnika pozwalające uzyskać optymalną jakość wypalania.

Raczej jej nie wyłaczysz ! spróbuj nagrywać na lepszych płytach tak jak ktoś zauwazył.

PS: Kwiatek jesteś z Ozorkowa pod Łeczycą ?

Laser jest offline  
Stary 09.11.2002, 13:44   #7
Kwiatekpl
Nowy na forum

Tak, jestem z Ozorkowa po Łęczycą
Kwiatekpl jest offline  
Stary 09.11.2002, 13:53   #8
Chasm
Bywalec

Thumbs down

Wiem , chciałem kupić właśnie LG 32 X i pewnie byłbym zadowolony ,ale oni w sklepie nie mieli nic oprócz LG 48 i to polecali ,więc się kupiło. A że tego samego dnia wyszło że coś z tym nie tak. Wiem że można tymi 3 śrubkami podkręcić laser , ustawić na większą moc itp. ,ale nie chcę się tym bawić ,bo jeszcze się coś stanie . Kogoś się już pyt. to mówił że złe ustawienie promienia lasera do zapisu i tyle. No a tymi 3 śróbkami wew. nagryw. można to zmienić ,ale w jakich proporcjach to nie wiem , bo trzeba mieć jeszcze jakąś płytę testową (specjalną ) - ma ktoś ??
Chasm jest offline  
Stary 09.11.2002, 13:57   #9
Chasm
Bywalec

Tak wogóle to lepsze płytki nie pomagają , więc czemu tak jest że im nowszy egzemplarz nagryw. tym słabsza jakość nagrywania .
Nie mówię o prędkościach 48 X ale jeżeli nagrywam na 12 X albo 8 X ,bo wtedy powinno byc wszystko ok a nie jest.
Jak miałem swoją 12/8/32 to było wszystko ok.
Chasm jest offline  
Stary 09.11.2002, 14:53   #10
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Kwiatekpl napisa***322;(a)
Tak, jestem z Ozorkowa po Łęczycą
Witam !

No to fajnie bo ja ze Zgierza a paru innych z Łodzi !
Laser jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: