![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja potrafie poznać markę nagrywarki i płyty oglądając film DVD...
oraz producenta pamięci flash podczas oglądania JPEGów z aparatu ![]() nagrywając na kingstonie mój panasonic ma nieco żywsze kolory niż na sandisku, po nagraniu na płyte kodak gold - rzeczywiście kolory robią się jak z filmu kodaka ![]() ktoś mi poleci jakieś dobre płyty i karty pamieci do Panasonica FZ8 ? czy jeżeli bede nagrywać pliki RAW to kolory się nie zmienią ? do szału mnie doprowadza kalibracja monitora za każdym razem gdy przegram pliki na inny nośnik ![]() Czy to prawda że nagrywanie na SDHC wprowadza aberracje chromatyczne przy długich ogniskowych ![]() ciekawi mnie też temat audiofilskich twardych dysków. Słyszałem że im mniej ma rpm, tym większa głębia i sprężysty bas (niższa prędkość obrotowa pozwala lepiej oddać niskie częstotliwości). Niestety ciężko dziś kupić dyski 3600rpm (3600/60=60Hz, tyle mi wystarczy przy moich głośnikach, z resztą częstotliwość prądu w sieci w jest 50Hz więc i tak niżej nie zejde bez drogich platynowych przetworków ) ![]() Dodatkowo niektórzy zalecają wyłączyć tryb SMART, bo zmniejsza przestrzeń, oraz stosować pozłacane złącze SATA i kabelek sata za minimum 200zł. co polecacie do odtwarzania muzyki - Core2 czy Phenoma? Który procesor wierniej odtwarza dzwięk na karcie Sound Blaster X-Fi? Słyszałem że na Core i7 jest wypas dynamika, ale ta cena ![]() Ostatnio zmieniany przez sobrus : 08.05.2009 o godz. 09:55 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#34 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 16.01.2004
![]() |
![]() cytat z http://www.audiostereo.pl/forum_wpisy.html?temat=49918 "Teraz już wiem. Wcześniej zastanawiałem się, czemu mi światło w kabelku tak faluje - a to, okazuje się, wpływ pola magnetycznego był. Człowiek sie cale zycie uczy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Akurat z ekranowania to bym się nie śmiał.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Banned
Data rejestracji: 28.11.2008
![]() |
sobrus - jak nagrywanie/proces tworzenia pliku może wprowadzić zmiany w obrazie zapisanym w tym pliku?
właśnie udowadniasz jak się znasz ..... Ostatnio zmieniany przez pixelplus : 18.05.2009 o godz. 11:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Banned
Data rejestracji: 28.11.2008
![]() |
fajnie się czyta.Ty to pisałeś?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Jukebox Hero
prawda że fajne ?
![]() oczywiście że ja, samodzielnie napisałem 43% internetu, i to nie chwaląc się tą mądrzejszą część ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | ||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Użytkownik: sobrus Tytuł ostrzeżenia: Świadome wprowadzenie użytkownika w błąd (§ -13-) Punkty: 3 Wiadomość wysłana do użytkownika: Cytat:
Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Jukebox Hero
no przecież część razem pisaliśmy!
![]() |