![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
Najlepsze płyty do Audio dla Yamahy 8424 IDE
Nie wiecie na jakich płytach najlepiej nagrywać płyty audio na tej właśnie nagrywarce? Próbowałem już paru modeli, ale podczas nagrywania w Win On Cd w pewnym momencie proces nagrywania zatrzymuje się i płyta jest juz do wyrzucenia, a wyciagnąć da się ją dopiero po restarcie systemu. Nie wiecie czy to błąd ustawień nagrywania czy tylko nagrywarce nie odpowiadają płytki, bo jak kupiłem te płyty specjalnie dla Audio to nagrała, tylko że one są drogie!
|
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Spróbuj na Kodakach (złote spody).
|
![]() |
#3 |
Gość
|
Mam taka sama nagrywarke i wypalam na wszystkich dostepnych krazkach. Nie mam zadnych problemow, a na ok. 100 wypalonych plytek, wywalila mi sie tylko jedna - Verbatim.
Mysle, ze albo cos zlego dzieje sie z twoja nagrywarka, albo z systemem. Pozdrawiam |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.06.2000
![]() |
Cytat:
rozwiązanie jest jedno wejdź do właściwości system wybierz nagrywarke i wyłącz jej tryb dma po restarcie bedzie palic na wszystkich płytkach pozdrowionko użytkownik yamahy 4416e 100 % bedzie działać |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
Mam tą samą nagrywarkę i miałem kiedyś podobny problem z nero (nr 4.0.7.5 ale nie jestem na 100% pewien) - nagrywał jakieś 2 - 3 ścieżki z audio i gleba
![]() Pomogła zmiana nero na nowszą wersję. Tak przy okazji to producent w instrukcji zaleca włączenie dma... a ja ostatnio przegrywałem w locie płytkę z prędkością x8, cdrom i nagrywarka na tym samym kanale ... ;-) |
![]() |
#6 |
Gość
|
oczywiście w locie x8 z wyłączonym DMA
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
Ja mam Yamahe 8424 SCSI i wypala na wszystkim (lacznie z noname i porysowanymi oraz obcietymi 3,5"). Moze to dlatego ze SCSI?
Raz mi sie wywalila Audio i to bylo Platinium 700 MB, ale to dlatego ze Wingroza zaczela cos rzezic dyskiem, a ja tylko patrzylem na szybko oprozniajacy sie bufor... Pozdro, |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.09.2000
![]() |
wylacz dma w windowsie.
mialem podobny problem z nowiutkim plextorem po wylaczeniu wszystko wrocilo do normy i szaleje ze nie wiem ;-P
#9 |
Gość
|
Mam ten sam problem z tą Yamaszką. W pewnym momencie WinOnCd się zawiesza, nagrywarka zablokowana, pozostaje tylko reset komputera.
Dodatkowo przy nagrywaniu danych występują błedy, choć w trakcie samego procesu nagrywania wszystko jest O.K. Po nagraniu najczęściej program się nie instaluje (błąd) lub w ogóle się nie uruchamia na żadnym CDRomie. Podejrzewam jakiś konflikt z płytą główną, na innym komputerzejest O.K. Help... |
![]() |
|
|