![]() |
Re: Re: najlpepsza plyta
Cytat:
Dlaczego??? Co za nisko czy wysoko. przeciez czwarte miejscze jest prawie w sam raz jak na ten nośnik. No może powinno być gdzieś około 6-7. |
Ja też miałem okazje zobaczyć sobie ten test. Jestem cholernie zdiwiony wręcz to co tam pisze jest niemożliwe.
W rankingu płyt CD-RW wcale nie ma płyt Verbatim tylko jakieś śmiecie (70% płyt). Natomiast w rankingu CD-R są 23 płyty. Połowy producentów nie znam. Nagorsze jest to, że Verbatimy są na 11 miejscu. Wyprzedziły je nawet Akossy, jakieś Hi-Space, MiNt, Esperanze i wiele innych. Lećmy dalej: po zdjęciach wnioskuje że płyty są w Slimach, a dlaczego verbki w nnormalnych pudełkach, które są droższe. A skąd tak wysoka cena naszych ulubionych płytek 2,50 złotego??? Lekka przesada ja kupuje je za około 1,80 do 2,20, ale nie za 2,50. Coś jest nie tak w tych testach z KŚ. Jeśli dobrze pamiętam w poprzednim teście było podobnie Verbatimy były w połowie stawki. Weźmy takiego "zwycięzcę" testu. Nagrywa on płyty z prędkością 40x jak podaje producent. Z tabelki umieszczonej na stronach testu wynika więc, że płyta powinna byc nagrana w 3 minuty, a jest w 3:45 co odpowiada prędkości 32x. Na dodatek jeszcze taka płyta otrzymuje dodatkowe punkty za to, że "działa szybciej niż podaje producent". Tak jest z wielką ilością płyt. No rozpisałem się troszeczkę, ale mnie to baaaaardzo denerwuje (chiałem użyć trochę innego słowa). |
Re: najlpepsza plyta
Cytat:
hehe i tak wszystkie plytki mialy ocene chyba bardzo dobra i te pierwsze i ostatnie :-D :-D a samsung na 2 to mi sie podoba 8) bo ich glownie uzywam8) |
hehe
Ja to powiem tak
Takie testy to niesamowita reklama dla producentów więc wygrywa ten który daje najwięcej... *************** Jeśli nie wiadomo o co chodzi to Chodzi o PIENIĄDZE :-D |
Re: najlpepsza plyta
Cytat:
ze tez wierzysz we wszystko co jest napisane. U mnie na klatce schodewej pisze , ze zocha jest q..wa. Zobacz co jest podstawa testow komputer swiat - punkty przyznawane od tak sobie do ceny |
zawsze to można sobie wytłumaczyć w ten sposób: komputer świat to w X procentach przedrukowywanie czasopisma bodajże niemieckiego [prosze o zweryfikowanie tego bo nie jestem pewien] i to by mogło tłumaczyć dlaczego wyniki są takie. może za granicą mają lepszą markę te płyty. a może wyjątkowo dobrą partię dostarczono do testów.
|
teoretycznie gdyby do testow wziac plytki takie jak Kodak Gold czy Nashua to Verbatim rzeczywiscie bylby gdzies na 10-13 miejscu...
ale co tam robi akkos? a moze oni sie jakos wybitnie poprawili? [czarno to widze - ja na ich miejscu zlikwidowalbym marke i wrpowadzil nowa] w kazdym razie takie rankingi troche mnie zawsze szokowaly |
cene tez porownywali ale osobno. wiec cena nie miala nic do jakosci. a brali pod uwage glownie wiernosc zapisu, czyli jak bardzo skopiowane dane sa podobne do oryginalu. i to mnie wlasnie dziwi. akoss i lepsza jakosc od verbatima:o
|
Test testem,a zycie biegnie swoja droga.I zalezy tez co w tych testach uwzgledniali, i jak mierzyli wyniki. i moze wynikiporpwnywali tez do ceny...
|
najlpepsza plyta
to samo pytanie i to samo pismo co kiedys. bo taki post juz byl. ale najnowszym numerze komputer swiata jest test cdr. i tak 1 miejsce zajela jakas tam plyta nie pamietam jaka. verbatim mial bodajrze 13 a akoss...12:o! co wy na to? a opierajac sie na wyniku testu za najlepsza plyte mozna uznac ta co zajela 2 miejsce: samsung jakis tam w cenie 1.60 zl. czekam na burzliwa dyskusje:)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:38. |