![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 21.08.2003
![]() |
Test przepalania
przy wykonywaiu testu przepalania w CDSpeed program sie wiesza. zostaje na wartośi 104% i nic - można czekać wieki, w końcu kończy sie wszystko restartem kompa (inaczej sie nie da :/). Od czego to zależy, moze ja coś źle robie?
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Może to zależy od płyt, lub danej płyty nie ma w biosie. Może też coś nie tak jest ze sterownikami ASPI. Przeinstaluj NERO, albo ściągnij najnowsze NERO CDSpeed: http://www.cdspeed2000.com/files/NeroCDSpeed_202.zip
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
![]() |
a tych płytach nagrywałem - zwykłe esperanzy sisver-silver (bios najnowszy). Testowałem właśnie na Nero CDSpeed 202.
|
|
#4 |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
A jaką ty nagrywarke posiadasz
|
|
|
|
|
#5 |
|
Bywalec
![]() |
LG GCE 8320b /x32 x10 x40/ (jak narazie ;-) - w sumie to jest pożyczona
)
|
|
#6 |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
A spróbuj na innych płytach i napisz czy tak samo jest.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Bywalec
![]() |
więc po zdobyciu innych płytek
sprawdziłem, nie dzieje sie tak samo - normalnie kończy test (x32). Potem się wziąłem jeszcze raz za esperanzy. Wziąłem inną sztuką (myślałem ze może ta jedna jest walnięta). Dałem symulacje nadpalania, ale tym razem z prędkością x16 - wszystko poszło gładko - z testu wyszło ze można nagrać 728 MB. No to teraz przyszedł czas zeby zapuścić test z prędkością x32 (przy tej prędkości wieszał się na tej pierwszej płycie). no i doszedł do 104% (gdzieś koło 732 MB) i zwis. Potem standard, trzy magiczne przyciski, ale potem i tak nie dało sie pracować na kompie, już nie mówiąc o jego wyłączeniu. reset. Może autentycznie nie ma w biosie tej płytki, bo pisało że producent "nieznany". A na tej "innej" płytce, co poszła, wszystkie pola były wypisane. No chyba, że przy nadpalaniu prędkość ma też duże znaczenie, ale x32 chyba nie jest wygurowana granicą.
![]() |
|
|