![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.02.2002
![]() |
u mnie w kielcach w REALU są lg 24 x w slimach po 1.69 wziąłem kilka ale nie wiem jaki mają barwnik
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.01.2002
![]() |
na akosy tez nie nagrywa....
pozatym ja szukam wlasnie lepszych plytek koniecznie w plastikowych slimach... papierowe kopertki sa kiczowate... |
![]() |
![]() |
#18 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.03.2002
![]() |
Ja wypalam na Emtecach (Extra), dawnych BASF. Solidna niemiecka technika, u mnie w Szczecinie w boxach 2zl/sztuka. Polecam.
|
![]() |
![]() |
#19 | |
Bywalec
Data rejestracji: 04.03.2002
![]() |
Cytat:
W każdym razie za to, że nie możesz nagrywać płytek z nośnikiem w danym kolorze, IMHO ewidentnie winę ponosi nagrywarka a nie płyty. Po prostu, niektóre nagrywarki "nie lubią" płyt z danym barwnikiem. Jedne lepiej sobie radzą z płytami "niebieskimi", inne natomiast z "zielono-złotymi", a jeszcze inne wypalają "na wszystkim" co podleci... Np. nagrywarka mojego znajomego nie toleruje żadnych "niebieskich" płyt, czy to Verbatim (MetalAzo) czy TDK (Reflex)... Proces zapisu przebiega normalnie, ale po nagraniu płyty nie daje sie już odczytać w żadnym napędzie (z nagrywarką włącznie!). Po zmniejszeniu prędkości zapisu z 12x do 4-8x płyta jest już "widoczna", ale zawiera całą masę błędów (uszkodzone pliki lub zniekształcone nagrania). Dopiero po ustawieni prędkości zapisu na 2x udaje się mu poprawnie zapisać "niebieskie" płyty... Sądzę, że u ciebie może występować podobny problem... |
|
![]() |
![]() |
|
|