Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.03.2002, 18:16   #16
Bidi
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.02.2002
Bidi zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
u mnie w kielcach w REALU są lg 24 x w slimach po 1.69 wziąłem kilka ale nie wiem jaki mają barwnik
Bidi jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.03.2002, 20:45   #17
lukis
Nowy na forum

Data rejestracji: 17.01.2002
lukis w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
na akosy tez nie nagrywa....
pozatym ja szukam wlasnie lepszych plytek koniecznie w plastikowych slimach... papierowe kopertki sa kiczowate...
lukis jest offline  
Stary 16.03.2002, 21:39   #18
Lukasz
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.03.2002
Lukasz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja wypalam na Emtecach (Extra), dawnych BASF. Solidna niemiecka technika, u mnie w Szczecinie w boxach 2zl/sztuka. Polecam.
Lukasz jest offline  
Stary 17.03.2002, 07:28   #19
InfoNexus
Bywalec

Data rejestracji: 04.03.2002
InfoNexus zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
lukis (10-03-2002 17:09):
Jakie sa natansze plytki z wyzszej polki...? wlasciwe najtansze ktore maja inny barwnik niz platinium, esperanza, akkos itp... czyli np jakis zielony albo niebieski ale nie ten tandetny-zolto-zielony, na ktory nic nie moge nagrac ))
Za wszelkie problemy z zapisem przyjęło się obarczać płyty, ...że są marnej jakości, bo się "źle zapisują", ...że potem problem z odczytem, itp. Mało kto bierze pod uwagę inną możliwość, mianowicie uszkodzenie nagrywarki, albo taką jej "urodę" (tzn. że "ten typ tak ma"). Może to taka "uroda" danego modelu, albo może konkretnego egzemplarza... nie wiem (?)
W każdym razie za to, że nie możesz nagrywać płytek z nośnikiem w danym kolorze, IMHO ewidentnie winę ponosi nagrywarka a nie płyty. Po prostu, niektóre nagrywarki "nie lubią" płyt z danym barwnikiem. Jedne lepiej sobie radzą z płytami "niebieskimi", inne natomiast z "zielono-złotymi", a jeszcze inne wypalają "na wszystkim" co podleci... Np. nagrywarka mojego znajomego nie toleruje żadnych "niebieskich" płyt, czy to Verbatim (MetalAzo) czy TDK (Reflex)... Proces zapisu przebiega normalnie, ale po nagraniu płyty nie daje sie już odczytać w żadnym napędzie (z nagrywarką włącznie!). Po zmniejszeniu prędkości zapisu z 12x do 4-8x płyta jest już "widoczna", ale zawiera całą masę błędów (uszkodzone pliki lub zniekształcone nagrania). Dopiero po ustawieni prędkości zapisu na 2x udaje się mu poprawnie zapisać "niebieskie" płyty... Sądzę, że u ciebie może występować podobny problem...
InfoNexus jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: