Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Największe wpadki (najwieksze buble) co do jakości sprzetu cdr (https://forum.cdrinfo.pl/f2/najwieksze-wpadki-najwieksze-buble-co-jakosci-sprzetu-cdr-18256/)

pali 10.03.2003 19:49

YAMAHA F1 to bubel. Te obrazki nagrywa tylko na płytkach w niebiańskich kolorach i jeszcze po niewłaściwej stronie :)

kraluk 10.03.2003 19:54

Re: Do wszytkich krytykujących Teac 488 i 52!!!

Cytat:

kozand napisa***322;(a)
Mam taka prosbe aby Ci co krytykują Teac-a 48x i 52x wypowiedzieli sie czy takowy posaiadają. Bo smiem twierdzic iż nie posiadają a plotą co tylko usłyszą. Ja mainowicie posiadam i nie mam żadnych zastzreżeń nie ma żadnych problemów czego nie moge poowiedzieć o innych w szczególności LiteON-ach...

Mój kolega, jak i zreszta ja miałem Teac-a 48x.
Okazał się nie wypałem. Po 2 dniach użytkowania
serwis w sklepie wymienił mi go na LiteON-a 32x,
który chodzi mi do dzisiaj SUPER. Nie wiem czy
wszystkie Teac-i 48x i 52x są awaryjne, mój i mojego
kolegi bł awaryjny nie do zniesienia.

eckzequtor 10.03.2003 19:57

Re: Największe wpadki (najwieksze buble) co do jakości sprzetu cdr

Cytat:

statistica napisa***322;(a)
[B]Witam:-)

Myślę, że przyda sie taki zbiorczy temat opisujący problemy ze sprzętem wynikające z jego niewysokiej jakości.

Pierwszy muj typ na mega bubel to cd rom LG 52x
- fatalnie czyta audio, generalnie źle czyta wszystkie płyty, rozwala nośniki. itd...

Drugi moj typ to DVD Teac 16 x - nie znajduje w napędzie "połowy płyt"
są z nim problemy gdy jest połączony z innym urządzeniem na jednym kanala IDE, czesto się zawiesza....
mi tesz sie zepsul ten cdrom ale zmienilem firmware z 1.0 na 2.0 [jakis koreanski] i dziala na razie w miare dobrze!

brzuszki 10.03.2003 20:21

Cytat:

remix napisa***322;(a)
Witam!

dolaczam sie do cd-roma LG 52x

to najwieksza lipa jaka kiedykolwiek kupilem! czyta plyty z predkoscia 8x !!! jest na maksa zje**** i od dawna lezy w szafie!
nigdy juz nie kupie sprzetu firmy LG

Miałem CDroma 52 - reklamowałem po 2 tyg - trzaski przy odsłuchiwaniu
Wymienili i jest OK,ale LG już nie kupie:-o

-Sid-The-Rat=> 10.03.2003 20:57

smiem nie zgodzic sie ze nagrywarka lg 32x jest bublem! moja nagrala juz 1.5k plyt - i ciagle jest jak nowa (poza brudem i peknieta klapka czolowa) - zgodzie sie za to z opinia o lg52x (cdrom) - eksplodowalm mi 2 plyty DRAN jeden... a potem sie popsul

grrr..

ps. straszne problemy miaelm z plytami firmy samsung - z pierwszej (i ostatniej) parti dziesieciu sztuk nagraly sie DWA!!!! to chyba lepiej bym wyszedl rysujac gwozdziem

Wojtek Toruń 10.03.2003 22:00

Przyłączam się do CD-ROM LG52
Wszystkie zainstalowane w firmie (ok 5 szt.) Żle czytają płyty
np: orginały CHIP. Laser wypada .
To się dzieje po 1-2 miesięcy pracy.
CD-ROM LG było dobre do x24 ( u mnie wytrzymało cały rok )
Pozdrawiam

Marius_The_Mad 10.03.2003 23:40

36x LG nie jest zły również (firmware 1.01). Mam go od pięciu lat i działa bez sprawiania jakichkolwiek kłopotów - raz go wyczyściłem i chodzi do dziś. :)

mandaryn 11.03.2003 08:36

należy stwierdzić tak:

jak nikt nie zgłasza problemu co do danego modelu nagrywarki, to znaczy że prawdopodobnie jest ona ok
jak ktoś zgłasza problemy, choćby tylko u niego występowały, to nie świadczy to dobrze o sprzęcie (zakładam, że nie ma problemów z konfiguracją hardware'u i soft'u)

a jak wspominamy starocie, to Aztech taka firma była; miałem cdr x10 i szybko się pozbyłem

Ackbar 11.03.2003 12:06

Naped Delta 44x. Szalu mozna przy nim dostac

Zigor 11.03.2003 12:35

Ja proponuje nagrywarke Samsunga 8x, wymieniali mi ja ze 4 razy i caly czas to samo bylo, wkolko kopala plyty, wkoncu jej sie pozbylem :D

SEBAW 11.03.2003 13:22

Napęd DVD LG 16x - DRD8160B
Kiepski czas wyszukiwania na płytach audio. Maksymalna prędkość zgrywania ścieżek audio - 12x.

romo20 11.03.2003 16:44

swiete slowa

Zgadza sie w zupelosci z przedmowca.Osatnio modne jest powtarzanie tego co powie ktos inny.Jedna osoba krutykuje teaca ,wszyscy zalapuja temat i cale forum juz ma wyrobione zdanie.Ale co kiedy ta osoba nie umie dobrze ustawic nero. kiedy przychodzi do wypalenia i wyskakuja bledy obwinia za wszystko nagrywarke.
Romo

Plemnik 11.03.2003 20:48

Re: Do wszytkich krytykujących Teac 488 i 52!!!

Cytat:

kozand napisa***322;(a)
Mam taka prosbe aby Ci co krytykują Teac-a 48x i 52x wypowiedzieli sie czy takowy posaiadają. Bo smiem twierdzic iż nie posiadają a plotą co tylko usłyszą. Ja mainowicie posiadam i nie mam żadnych zastzreżeń nie ma żadnych problemów czego nie moge poowiedzieć o innych w szczególności LiteON-ach...
Huh... powiem szczerze ze dla mnie Teac idzie na dno... Firma z takimi tradycjami a wszystko na co ja aktualnie stac to przepakowywanie napedow innego producenta?? Lame panowie, lame...

Stef 11.03.2003 21:56

nie wiem czy to sie kwalifikuje jako spzret cdr, ale cdr'y czytwa wiec chyba mozna.

DVD creative x12

niby creative, a szmelc. przy rpzpedzaniu plyty wiesza na kilka sek system.

Prześladowca 12.03.2003 00:35

1. DVD-ROM SONY (nie pamietam modelu) czyta tylko pierwszą sesje a następnych nie e.
2. DVD-ROM ASUS x16 ciulstwo nie czyta CD-TEXTu z płyt audio.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:56.