![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.01.2004
![]() |
![]()
Witam!
Mam jakis dziwny problem z nagrywarka (LG GCE-8160B). Nagrywarka ma niecale 2 lata, nagralem na niej jedynie ze 160 plyt. Kilka dni temu temu chcialem wyczyscic plyte CDRW. Niby w trakcie formatowanie bylo wszystko OK, ale gdy 'stuknelo' 100% nic sie nie dzieje, nie zamyka operacji. Restartuje komputer, patrze na CD a tam jakby bylo wyczyszczone jedynie 50% plyty. Wczesniej wszystko bylo ok, zadnych problemow. Wczoraj probuje nagrac dane. Na poczatku cos dlugo 'myslala'. Nagle zamyka mi sesje na plycie nie wiedzac czemu, doszlo do 99% i tak stoi. Jesli chodzi o czytanie to czyta bez problemow, jedynie cos nie tak z nagrywaniem. --- Wlasnie probowalem kolejny raz wyczyscic CDRW (caly czas ten sam kompakt) i po 10 min. bezczynnosci programu (plyta sie caly czas krecila) wyskoczyl mi taki oto komunikat -> zalacznik. Plyta jest czysta. Ciekawi mnie, dlaczego teraz dziala tylko dioda 'read' a nie rowniez 'write'. Bardzo prosze o pomoc, wszelkie sugestie. ps. wlasnie zrobilem test rzy nagrywaniu 40 mb i test wypadl pomyslnie (CDR). Czy w takim razie nagrywanie dziala ? Dlaczego nie dziala mi ta CDRW ? Dlaczego wczoraj w taki dziwny sposob stracilem plyte ? A moze ta CDRW nie wspolpracuje z moja nagrywarka a ta wczorajsza plyta to mogl byc tylko przypadek ? Ostatnio zmieniany przez Blanco : 21.01.2004 o godz. 14:07 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|