![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.09.2001
![]() |
Napisy na płytkach a rzeczywista prędkość nagrywania.
Powiedzcie jak to jest. Na płytkach walą napisy 8x, 12x, 20x a ja przychodzi co do czego, to trzeba się męczyć z nagrywaniem 6x a czasem i 4x. Mam nagrywarkę Samsung SW 206. Tylko czy to zależy tylko od nagrywarki i BIOSu? :/ Fakt nie używam markowych płytek, ale jak piszą na Esperanzie albo Melody - 12x, to przydałoby się, żeby tak było w istocie (o przedrukach już w ogóle nie wspominam, bo jedyne do czego się nadają to do rzucania przez okno). Jak to jest u Was? A może dorzucić 10-20gr i nagyrwać na czymś innym?... Ba! Tylko na czym. Jeden shit w sumie jest do kupienia. A nie będę się wygłupiał z kupowaniem Verbatimków czy Ricoh
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.09.2001
![]() |
Żadnych sugestii? Szkoda :/
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
moze jedna sugestia: to, ze na plytce jest napisane x12 a ci nagrywa x6, czy x4 zalezy od wielu czynnikow, od nagrywarki, jej biosu, programu, samej plytki i od ciebie samego, bardziej precyzyjnie okresl swoj problem, bo na twoj post moglbym odpowiedziec na 4 stronach papieru kancelaryjnego, a prawdopodobnie i tak bys nie uzyskal szczegolowej odpowiedzi, pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
#4 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
6
SABOR ma rację ... nie nalezy się tym sugerowac zapewne producent nawet nie testuje swoich produktów tylko zmienia nadruk aby dostosowań siędo wymagań producentów i użytkowników licząc na to że płytka to wytrzyma... Tu nie chcę generalizować!!!! - dotyczy to płytek z "najniższej półki" - tych po które musimy się schylać ![]() generalnie przyjmij zasadę że opcykasz sobie 2,3,4,5,6,7 ... firm płytek które Twoja nagrywarka wypala znakomicie i które potem są czytane w 80-90 % czytnikach i tego sie trzymasz... to co ważne nie żałuj kasy na płytki to co idzie w świat ...tylko takie które są nagrywane/czytane ... no chyba że cierpisz na nadmiar kasy wtedy nagrywaj np.: na verbatimkach (tych prawdziwych ![]() pozdo 6 SaBoR Rulez ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.05.2001
![]() |
prawda jest taka że miałem w życiu dużo nagrywarek ze 3 yamahy tylez samo teacków plexa i każda z nich wypalała z taką prędkościa jaką chciałem nigdy nie zdażyło mi się żeby teac lub yamaha nagrywała wolniej wyjatek e2100 pod nero zwolniła mi ze dwa razy na ... ilośc płyt
także moja sugestia jest taka że jak zmienisz szajsunga na cos z w/w lub innych nie gorszych to nie będziesz miał takich problemów i będzie o jeden post mniej |
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
![]() |
gratuluję Ci kostek...szczęścia w życiu
|
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.05.2001
![]() |
a co powiecie o BASF700MB?kto próbowal/
|
![]() |
![]() |
#8 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
dlatego dawno już z nich zrezygnowałem no chyba że coś sie u Basfa sie zmieniło ... ale uraz pozostał ... pozdro 6 |
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 03.05.2001
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |