Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.04.2003, 10:36   #1
HAL
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.04.2003
HAL w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Problemy z zapisem CD-Audio z obrazów.

Mam problem z wypalaniem płytek audio z obrazów dysków. Próbowałem pod Nero i CloneCD. Efekt jest ten sam. Płytka jest wypalana bez problemów, ale poza informacjami o ilości i czasie utworów jest tylko szum, to znaczy każdy z utworów przy próbie odtworzenia gra jednostajny szum. Proszę jeśli ktoś może mi coś poradzić ***8211; gdzie popełniam błąd?
HAL jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.04.2003, 10:46   #2
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Proponuję najpierw sprawdzić, czy z obrazem płyty jest wszystko
w porządku.
para jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2003, 10:55   #3
statistica
Bywalec

Data rejestracji: 01.03.2002
statistica zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ostatnio pojawiaja sie takie pliki na grupach dyskusyjnych .....:-) to pewnie jakies stowarzyszenie do walki z piractwem...

pliki sa ewidentnie szumem, bo szum zostal nagrany...
statistica jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2003, 11:53   #4
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: Problemy z zapisem CD-Audio z obrazów.

Cytat:
HAL napisa***322;(a)
Mam problem z wypalaniem płytek audio z obrazów dysków. Próbowałem pod Nero i CloneCD. Efekt jest ten sam. Płytka jest wypalana bez problemów, ale poza informacjami o ilości i czasie utworów jest tylko szum, to znaczy każdy z utworów przy próbie odtworzenia gra jednostajny szum. Proszę jeśli ktoś może mi coś poradzić ***8211; gdzie popełniam błąd?
Spróbuj podmontować obraz w wirtualnym napędzie i odsłuchać, być może to faktycznie jakiś fake.
Po za tym w jakim formacie są to obrazy i jaką mają objetość?
paput2000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2003, 14:26   #5
HAL
Nowy na forum

Re: Re: Problemy z zapisem CD-Audio z obrazów.

Cytat:
paput2000 napisa***322;(a)
Spróbuj podmontować obraz w wirtualnym napędzie i odsłuchać, być może to faktycznie jakiś fake.
Po za tym w jakim formacie są to obrazy i jaką mają objetość?
Obraz do Nero ma rozszeżenie .ngr i obiętość 524MB, a do Clona cztery pliki .ccd, .cue, .sub i .img, gdzie ten ostatni o obiętości 536MB. Prubowałem podmontować obraz dedykowany dla Clona i przy próbie odsłuchania otrzymałem taki sam efekt, jak przy próbie nagrania, czyli szumy. Płyta jest świetna i w kraju nie do zdobycia, a w emulu dość popularna. Czy to możliwe, aby ludzie udostępniali takie fake.
Dzięki i pozdrawiam.
Stary 24.04.2003, 14:28   #6
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: Re: Re: Problemy z zapisem CD-Audio z obrazów.

Cytat:
HAL napisa***322;(a)
Czy to możliwe, aby ludzie udostępniali takie fake.
Dzięki i pozdrawiam.
Robią to firmy fonograficzne - forma walki z piractwem.
para jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2003, 14:32   #7
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
jest jeszcze jedno wytlumaczenie - sa to plyty audio nagrane w formacie DTS - bez dekodera (sprzetowego - choc powerDVD tez to zje (po obfitym poslodzeniu)) nie ruszysz - i bedziesz slyszal wlasnie taki szum - na wszytkich pudelkach z oryginalami takich plyt jest WYRAZNA informacja zeby przyciszac przed odpaleniem - bo jak dekoder nie ruszy to na glosniki idzie sciana dzwieku i moze byc bol

wiec upewnij sie co sciagales bo to nie musi byc g..no

ps. na sieci jest spotykasz obrazy plyt (w APE badz WAV) to sa to wlasnie DTS'y najczesciej - reszte kompresuje sie do mpc BrainDead - nie ma czlowieka ktory to odrozni
Stary 24.04.2003, 15:52   #8
HAL
Nowy na forum

Bardzo prawdopodobne, iż są to DTS-y. Ale co w tej sytuacji mam zrobić by nagrać normalną płytkę audio? Czy to możliwe?
Dzięki i pozdrawiam.
Stary 24.04.2003, 22:06   #9
-Sid-The-Rat=>

DTS to DTS - audio to audio - bez SPORYCH zabiegow nie przerbisz tego na NORMALNE audio...

jesli myslisz ze zassies plugin do winampa lub jakis inny nieprofesjonalny soft - i przekodujesz to masz problem - plugina do winampa szukalem 3 miesiace, wersji powerdvd ktora to lyka - 2... szal - a o przerobkach nie ma co mowic - jedyna metoda to record what you hear z SB live - a to wychodzi tak kijowo ze lepiej zapomnij i zassij normalny obraz
Stary 25.04.2003, 03:53   #10
Marius_The_Mad
Avatar użytkownika Marius_The_Mad

Data rejestracji: 25.07.2002
Marius_The_Mad zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A TotalRecorder to pies ? A poza tym, da się to przerobić na wava jakimś softem - ale nie znam nawet nazwy, nie mówiąc o miejscu, gdzie leży. Natomiast widziałem posty ludzi, którzy go używali na paru forach
Marius_The_Mad jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.04.2003, 08:21   #11
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Z tego względu iż zassałem z sieci kilka albumów w DTS też jestem zainteresowany tematem ewentualnej konwersji do bardziej chodliwego formatu ponieważ nie posiadam na razie sprzetowej i programowej możliwości odtwarzania DTS. Oczywiście jestem świadom pewnej bezsensowności takiej konwersji i utraty walorów dźwięku przestrzennego i wielokanałowego, nie mniej temat jest dość ciekawy, ale z tego co udało mi się znaleźć w necie, dość skomplikowany.
http://club.cdfreaks.com/archive/topic/62420.html
http://forum.doom9.org/showthread.php?s=&threadid=41052
http://forum.doom9.org/showthread.php?s=&threadid=34958
Na pierwszy rzut oka mało co z tego rozumiem.

Ostatnio zmieniany przez paput2000 : 25.04.2003 o godz. 08:23
paput2000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.04.2003, 09:06   #12
-Sid-The-Rat=>

pamietasz marius moje boje z pluginem do DTS...

boje z DTSem toczylem juz wczesniej - od czasu kiedy od jednegoz forumowiczow dostelem w prezencie 4 takie plytki i moj komp powiedzial im 'nara'... (od tamtego czasu stoi u mnie stacjonalny decoder)

posty sa ciekawe - choc dotycza konwersji podkladu pod film a nie muzyki i znalazlem tam ultraciekawy link

http://pub9.ezboard.com/fquadraphonicquadfrm12 [niestety czasem laduje sie popup]

niestety wiekszosc rad opiera sie na tym ze program dvd2avi potrafi downmixowac DTS (LPCM) do WAV (PCM) - wszystko pieknie - tylko ze jesli DTS jest bez obrazu to nici z tego...

jesli komus sie uda - to sie uciesze - choc konwertowac nie bede
Stary 25.04.2003, 09:31   #13
HAL
Nowy na forum

Dzięki za info. Na razie mam okazje się przekonać, że pliki to nie g., ale DTS-y, bo brzmią super odtwarzane przez PowerDVD. Pozostaje druga kwestia - Jak z DTS-a zrobić audio? Może wspólnymi siłami do czegoś dojdziemy. Bo co do ściągnięcia Alan Parsons On Air w wersji normalnej to nie znam możliwości.
Zastanawiam się nad ściągnięciem w mp3 i nagraniem z tego audio. Jak duża będzie strata jakości?
Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam wszystkich.
Stary 25.04.2003, 10:45   #14
-Sid-The-Rat=>

wyszlo na to ze mialem nosa

powiedz mi za to jakiej wersji powerDVD uzywasz i czym ja slodziles zeby zjadla DTS - do celow kolekcjonerskich postaram sie o te wersje dla siebie

co do mp3... wyobraz sobie volvo s90... wyobraz sobie Poloneza... jedno i drugie jedzie i ma 4 kola... jesli udaloby ci sie dostac to w mpc to moglbys powiedziec ze nei slychac roznicy (bo mnie sie udaje tylko wylapywac momenty w ktorych encoder sobie nie radzi - ale reszta jest nieodroznialna), mp3 - nawet 'super dobre' 256vbrLAME czy 320vbrLAME to niestety zalosc i gniot - odroznisz to od audio - a o DTS wogole nie wspominaj [inna sprawa ze jesli zalezy ci n amuzyce a nie subtelnosciach brzmienia - to i 128kbs jest dobre i akceptowalne]

ps. niektore tytuly wyszly TYLKO na DTS jako forma promocji tego standardu - i byly to DOBRE tytuly - wiec jest mozliwosc ze tej plyty nie uswiadczysz w formie normalnego audio
Stary 25.04.2003, 11:57   #15
HAL
Nowy na forum

[QUOTE]-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
[B]wyszlo na to ze mialem nosa

powiedz mi za to jakiej wersji powerDVD uzywasz i czym ja slodziles zeby zjadla DTS - do celow kolekcjonerskich postaram sie o te wersje dla siebie

Używam v. 4 XP i niczym nie słodzę, bo jest to jeden ze standardów dźwięku jaki on obsługuje. I chociaż mam marną audio na płycie - AC97 to dźwięk jest najlepszy, jaki do tej pory wydał z siebie mój PC.
Przy tej akurat płycie, a jest to chyba moja naj-płyta, niestety bardzo mi zależy na tym aby usłyszeć wszystko co tam jest. Gdybyś wiedział jak takie unikaty można kupić nie posiadając karty VISA.

Pozdrawiam8)
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: