![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.04.2003
![]() |
![]()
Mam problem z wypalaniem płytek audio z obrazów dysków. Próbowałem pod Nero i CloneCD. Efekt jest ten sam. Płytka jest wypalana bez problemów, ale poza informacjami o ilości i czasie utworów jest tylko szum, to znaczy każdy z utworów przy próbie odtworzenia gra jednostajny szum. Proszę jeśli ktoś może mi coś poradzić ***8211; gdzie popełniam błąd?
![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Proponuję najpierw sprawdzić, czy z obrazem płyty jest wszystko
w porządku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.03.2002
![]() |
ostatnio pojawiaja sie takie pliki na grupach dyskusyjnych .....:-) to pewnie jakies stowarzyszenie do walki z piractwem...
pliki sa ewidentnie szumem, bo szum zostal nagrany... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Re: Problemy z zapisem CD-Audio z obrazów.
Cytat:
Po za tym w jakim formacie są to obrazy i jaką mają objetość? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Re: Re: Problemy z zapisem CD-Audio z obrazów.
Cytat:
Dzięki i pozdrawiam. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Re: Re: Re: Problemy z zapisem CD-Audio z obrazów.
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
jest jeszcze jedno wytlumaczenie - sa to plyty audio nagrane w formacie DTS - bez dekodera (sprzetowego - choc powerDVD tez to zje (po obfitym poslodzeniu)) nie ruszysz - i bedziesz slyszal wlasnie taki szum - na wszytkich pudelkach z oryginalami takich plyt jest WYRAZNA informacja zeby przyciszac przed odpaleniem - bo jak dekoder nie ruszy to na glosniki idzie sciana dzwieku i moze byc bol
wiec upewnij sie co sciagales ![]() ps. na sieci jest spotykasz obrazy plyt (w APE badz WAV) to sa to wlasnie DTS'y najczesciej - reszte kompresuje sie do mpc BrainDead - nie ma czlowieka ktory to odrozni
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Bardzo prawdopodobne, iż są to DTS-y. Ale co w tej sytuacji mam zrobić by nagrać normalną płytkę audio? Czy to możliwe?
![]() Dzięki i pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
DTS to DTS - audio to audio - bez SPORYCH zabiegow nie przerbisz tego na NORMALNE audio...
jesli myslisz ze zassies plugin do winampa lub jakis inny nieprofesjonalny soft - i przekodujesz to masz problem - plugina do winampa szukalem 3 miesiace, wersji powerdvd ktora to lyka - 2... szal - a o przerobkach nie ma co mowic - jedyna metoda to record what you hear z SB live - a to wychodzi tak kijowo ze lepiej zapomnij i zassij normalny obraz ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
A TotalRecorder to pies ?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Z tego względu iż zassałem z sieci kilka albumów w DTS też jestem zainteresowany tematem ewentualnej konwersji do bardziej chodliwego formatu ponieważ nie posiadam na razie sprzetowej i programowej możliwości odtwarzania DTS. Oczywiście jestem świadom pewnej bezsensowności takiej konwersji i utraty walorów dźwięku przestrzennego i wielokanałowego, nie mniej temat jest dość ciekawy, ale z tego co udało mi się znaleźć w necie, dość skomplikowany.
http://club.cdfreaks.com/archive/topic/62420.html http://forum.doom9.org/showthread.php?s=&threadid=41052 http://forum.doom9.org/showthread.php?s=&threadid=34958 Na pierwszy rzut oka mało co z tego rozumiem. Ostatnio zmieniany przez paput2000 : 25.04.2003 o godz. 08:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
![]() |
pamietasz marius moje boje z pluginem do DTS...
boje z DTSem toczylem juz wczesniej - od czasu kiedy od jednegoz forumowiczow dostelem w prezencie 4 takie plytki i moj komp powiedzial im 'nara'... (od tamtego czasu stoi u mnie stacjonalny decoder) posty sa ciekawe - choc dotycza konwersji podkladu pod film a nie muzyki i znalazlem tam ultraciekawy link http://pub9.ezboard.com/fquadraphonicquadfrm12 [niestety czasem laduje sie popup] niestety wiekszosc rad opiera sie na tym ze program dvd2avi potrafi downmixowac DTS (LPCM) do WAV (PCM) - wszystko pieknie - tylko ze jesli DTS jest bez obrazu to nici z tego... jesli komus sie uda - to sie uciesze - choc konwertowac nie bede ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
![]() Zastanawiam się nad ściągnięciem w mp3 i nagraniem z tego audio. Jak duża będzie strata jakości? Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam wszystkich. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
![]() |
wyszlo na to ze mialem nosa
![]() powiedz mi za to jakiej wersji powerDVD uzywasz i czym ja slodziles zeby zjadla DTS - do celow kolekcjonerskich postaram sie o te wersje dla siebie co do mp3... wyobraz sobie volvo s90... wyobraz sobie Poloneza... jedno i drugie jedzie i ma 4 kola... ![]() ![]() ps. niektore tytuly wyszly TYLKO na DTS jako forma promocji tego standardu - i byly to DOBRE tytuly - wiec jest mozliwosc ze tej plyty nie uswiadczysz w formie normalnego audio
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
[QUOTE]-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
[B]wyszlo na to ze mialem nosa ![]() powiedz mi za to jakiej wersji powerDVD uzywasz i czym ja slodziles zeby zjadla DTS - do celow kolekcjonerskich postaram sie o te wersje dla siebie ![]() Przy tej akurat płycie, a jest to chyba moja naj-płyta, niestety bardzo mi zależy na tym aby usłyszeć wszystko co tam jest. Gdybyś wiedział jak takie unikaty można kupić nie posiadając karty VISA. Pozdrawiam8) |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|