Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 16.10.2003, 00:50   #1
eldupa
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.10.2003
eldupa w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Znowu 800 mb

Witam wszystkich. Trafilem tu bo mam problem z nagraniem plyt 800mb. Przestudiowalem artykul na ten temat na waszym forum, zrobilem wszystko co tam bylo napisane i niestety nic ;( Plytka sie nagrala ale moj cedek jej nie widzi i w nagrywarce rowniez jej nie czyta. Sprawdzalem w nero info o plycie i jest zapis ze sesja sie nagrala. Mam LG GCC-4120B z biosem 2.02. moze ktos mi udzieli jakiejs cennej wskazowki. Z gory dzieki. Pozdrawiam.
eldupa jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 16.10.2003, 10:56   #2
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Moze to znaczyc tyle ze twoje napedy nie potrafia odczytywac plyt 800MB, a to ze nagrywarka nagrala taka plyte nie dowodzi ze ja odczyta. Sprobuj wrzucic te plyte do napedu ktory na pewno radzi sobie z takimi plytami, moze np u kumpla.
Stary 16.10.2003, 11:32   #3
eldupa
Nowy na forum

No tak sie sklada ze moj naped czyta 8setki. Mam plyty nagrane przez kogos i wszystko jest o.k. tylko z tymi ktore ja nagrywam jest do bani. A wszystko robie tak jak bozia przykazala. Po wlozeniu dysku mam komunikat ze dysk w stacji jest niesformatowany.
eldupa jest offline  
Stary 16.10.2003, 11:49   #4
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dysk niesformatowany??
nawet jaby naped nie potrafil czytac to powiniemn wyswietlic tablice zawartosci i co najwyzej pliki mielic i w koncu ich nie odczytac
Twoj objaw swiadczy raczej o bledzie spawania, albo spawara nie potrafi, albo cos gdzies zle ustawiles
nimal jest offline  
Stary 16.10.2003, 12:44   #5
eldupa
Nowy na forum

Komunikat brzmi:
System windows nie moze odzczytac tego typu dysku. Dysk moze byc uszkodzony albo uzywa formatu niezgodnego z systemem windows.

Mam inna plytke 8setke nagrana u kumpla z filmikiem i jak wejde we wlasciwosci to pokazuje mi wszystko o.k. Tylko ze system plikow na niej jest CFDS. Moze to wina tego chorego XP. Nagralem jeszcze jedna plytke zgodnie z opisem i tez nic a wiem ze moja wypalarka obsluguje overburning.
eldupa jest offline  
Stary 16.10.2003, 12:51   #6
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
eldupa napisa***322;(a)
Nagralem jeszcze jedna plytke zgodnie z opisem
jakiego softu uzywasz?
mode1, iso standardowe - generalnie trzymaj sie rainbow book, koniecznie tryb dao - nie bedzie problemow
napisz co robisz po kolei - moze zdiagnozujemy na forum problem
sory ze mecze, ale po prostu nie rozumie, a pomuc chce
nimal jest offline  
Stary 16.10.2003, 13:53   #7
eldupa
Nowy na forum

Robie tak jak bylo napisane w artykule na forum. Nero 6.0.0.19 i plytki esperanzy. W zakladce zaawansowane ustawiam 'zezwalaj na overburning w trybie dao' wpisuje czas plyty 90 min. Pozniej otwieram obraz do nagrania. Wybieram 'zapis'. Dalej 'zamknij plyte' i juz tylko nagraj bo tryb dao mam zaznaczony. Pewnie cos zle robie bo teraz pozyczylem od kumpla nagrywarke lite-one'a LTR-40125S i jest to samo.
Dołączone obrazki
File Type: jpg nero.jpg (21.7 KB, 138 oglądane)
eldupa jest offline  
Stary 17.10.2003, 11:26   #8
nimal
Author
Zlotowicz

czy dzieje sie tak jak spawasz z pliku obrazu (jak na zalaczonym przez Ciebie rys) czy probowales z plikow z dysku?
nero kiepsko obsluguje obrazy niestworzone przez siebie (bylo juz troche o tym w roznych topikach) lub modyfikowane pozniej w roznych narzedziach do obrazow
podepnij obraz pod daemona i przeciagnij pliki do kompilacji
nimal jest offline  
Stary 17.10.2003, 11:34   #9
eldupa
Nowy na forum

Studiowalem jeszcze forum i wlasnie tez gdzies to wyczytalem. Zrobilem kopiowanie w locie z wirtualnego napedu i na razie udalo mi sie zrobic jedna plytke bo tylko ta mi juz zostal. Dzieki Ci bardzo za pomoc. Pozdrawiam
eldupa jest offline  
Stary 17.10.2003, 11:44   #10
nimal
Author
Zlotowicz

szkoda ze wczesniej sie nie kapnolem ze spawasz z obrazow - oszczedzil bys kilka plytek
najwazniejsze ze problem sie rozwiazal
pozdro
nimal jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: