![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.12.2004
![]() |
Nazwy Joliet
Przy próbie nagrania plików z dysku na płytke, dostaję komunikat "Nazwy Joliet tych plików (wg ISO-L3) są równoważne : tu padają dwie nazwy, których zresztą wcale nie ma. Przygotowanie struktur ISO9660 nie powiodło się!
Zmieniłam w ustawieniach, żeby nie sprawdzał nazw Joliet i nic to nie dało. Poszperałam trochę w Necie i znalazłam, że to niby dlatego, że początek nazw (pierwsze 8,czy 9 liter) jest taki sam, ale ja nagrałam podobnych płytek już sporo i nigdy tego problemu nie miałam. Jakby to miało znaczenie, to korzystam z programu Nero 5.5.9.9 Przy okazji, mam jeszcze jedno pytanie. Ostatnim czasem zdarzyło mi się kilka razy, że po dograniu jakichś plików na płytkę CD (nawet nie CD-RW!) okazało się, że "zniknęły" te nagrane wcześniej. Co z tym mogę zrobić ? Zawsze nagrywając płytę zaznaczam, że nie ma jej zamykać itd. Będę wdzięczna za wszelką pomoc ! Tylko proszę o niezbyt "fachowy" język ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ad 1.
nazwy joliet sa krotsze wiec jesli powtaza sie wiele plikow o tych samych poacztkach - to mozesz miec jak wyzej zawsze mozesz palic w udf i zapomnisz o wielu komplikacjach kompilacji iso za cene troche nizszej kompatybilnosci albo wylaczyc joliet - odpowiednie ustawinie w odpowiedniej zakladce kompilacji nero ad2. zaimportowales zla (albo wcale) sesje - zawsze przy kontunuacji dysku wielosesyjnego zaznaczaj OSTATNIA sesje (ta na samym dole drzewka z sesjami) |
![]() |
![]() |
#3 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ad 3.
Zaktualizuj Nero ![]() |
![]() |
![]() |
|